Trener Fabjan in njegove spolne zlorabe
Dobro vem, kako moški izkoriščajo svojo avtoriteto. Naj bo to v službi, športu, v šolah… Sem imela ogromno neprijetnih izkušnj s takšnimi. Vsakič sem rekla NE starim pohotnim descem na položajih, ki so si domišljali, da si lahko dovolijo vse pri mladi, naivni in nepokvarjeni punci. Pač nisem dobila službe, nisem napredovala ali pa sem bila iz maščevalnosti z njihove strani totalno onemogočena. Ampak življenje jim prej ali slej izstavi račun. Nihče ni vsemogočen. Višje, ko si, globlji je padec, težje so posledice. Potem pa jok in na štrik.
Vseeno je prav, da se takšnim “alfa samcem in raznim trenerjem” pokaže kje so meje. Pa da vidimo koliko so oni sposobni psihično zdržat pritiske brez, da bi pogoltnili eno samcato tableto za živce!
se zdi tudi meni, 30.08.2025 ob 13:53
To bo – babja nevoščljivost. Odrezati sposobnega trenerja, milom ili silom, na piedestal pa bi se morala zavihteti gospa, ki je gonjo organizirala.
Poslušte, mame, če vidite, da s hčerko nekaj ne štima na treningih (saj nismo slepe in gluhe, madona!), je prvi korak pogovor, a ni tako??
Tako pa mula, ki toči pred kamero krokodilje solze, na vprašanje, če je povedala staršem, odgovori, da ni povedala. A bejž, v nečloveških mukah je trenirala, se pustila otipavati in bila vsestransko ogrožena – ampak spregovorila pa ni z nikomer? Razen zdaj, po mnogih letih, ko spomin že malo peša? Seveda, ker je Fabjanova konkurentka, ki z varovankami še zdaleč ne dosega uspeha, kot ga Fabjan, odločena, da ga diskreditira, milom ili silom …
Vrhunski rezultati, uspehi, medalje od Urske Žolnir, Trstenjak….so nedvomno pohvala za njegovo vrhunsko delo.
Sem šla zaradi tega Fabjana zjutraj prevrteti Tarčo, pozorno sem gledala. Nareksova se boji za kariero in eksistenco, zato njeno zagovarjanje, po mojem. Tisti deda z očali, visoki funkcionar Judo zveze na G, je mutil kot velik. Ve za svinjarije, a ne pove. Žolnirjeva je vedela, kakšno posteljnino imajo pri Fabjanovih doma. Itak bo tiho, spet eksistenca, družina, sramota.
To izkorisčanje je vedno bilo in bo. Uboge punce. Tudi, če Fabjana zašijejo, saj je podrobnih še cel kup. Starši morate otroke vzgajati v bolj samozavestne ljudi, ni druge. Jebeš to, da bo priden in starejše ubogal.
Ana108, 30.08.2025 ob 20:25
Bom napisala, kar vem. Moja sošolka je trenirala pri njem, bili smo še mladoletni, srednja šola. Dedec je bil kot mladi trener karizmatičen, očitno. Moja sošolka se je močno zaljubila. Čisto se mu je predala. Sicer je žela v svoji kategoriji lepe uspehe. Fabijan je bil ves njen svet. Bil je njen prvi moški. Ker je bilo to 40 let nazaj, se nad njuno zvezo, ki je bila tudi spolna, ni nihče obešal, čeprav je bila ona še mladoletna. Ravno iz OŠ. Starši so vedeli. Ni se jim zdelo nič nenavadnega, celo všeč jim je bil, tako samozavesten, pa še hčerkin trener. Njen oče je bil alkoholik, mama delavka v tovarni. Punca neke pametne vzgoje ni imela od doma, zato je Fabijanovo avtoriteto sprejemala. Vedno se je tako bala, da jo bo dal na čevelj. In jo tudi je, ko se je naveličal in vrgel oko na drugo. Punca je hotela narediti samomor, požrla je mamine uspavalne tablete. Komaj so jo rešili. Še dolgo je hodila k psihologu, pozabila ga pa do danes ni, čeprav si je kasneje tudi ona ustvarila družino. Njen mož mi je povedal, da ima vsa leta občutek, da so trije v zakonu, čeprav žena ne govori o tem, ji je doživljenjsko opral možgane.
Fabijan JE manipulator. Mislim tudi, da je ciljal na ranljive varovanke, z doma neurejeni razmerami, tam je zganjal avtoriteto. Trener je bog in Batina – v tem primeru – če smo malo slikoviti. Vsekakor prijaviteljicam verjamem.
Ok, torej ni šlo za zlorabo ali posilstvo. Če je bila ona zacopana vanj in stara vsaj 16 let, je to bila pač normalna zveza, čeprav žal na patoliških temeljih. Ko sem bila v srednji šoli, so se tudi sošolke palile na 25+ moške, ki so imeli avte, jih vozili v savne, na večerje in toplice. Pravili smo jim “keš pičke”. Njihovim staršem pa je bilo to v redu, da so bile “varne zvečer zunaj, da niso hodile v K4 in na Metelkovo, da se niso drogirale. Celo z mladimi prfoksi so ga biksale.
Enako kot te “keš pičke” so tudi judoistke od zveze s trenerjem, nekaj imele in če so bile vanj zatrapane in v prostovoljno zvezi, to pač ni spolna zloraba.
Sicer pa tudi ni spolna zloraba, ko ima 16 letnica 18 letnega “frajerja” z motorjem in z njim pač seksa samo zato, ker on to hoče, ker se boji, da jo bo sicer pustil. Seksa celo brez kondoma in potem zanosi in mora na splav. A je to zloraba, ker je on v njenih očeh avtoriteta, ker je polnoleten in ker on seks pač potrpi, da se lahko vozi z motorjem? Ni zloraba, je pa patološki odnos.
Fabjana ne poznam, imam dve hčerki, ampak če je bila punca zaljubljena, v zvezi prostovoljno in z vedenjem in podporo staršev, se verjetno tukaj ne more govoriti o zlorabi.
Glede Fabjanovega videza naj povem, da je pa meni čisto redu za svoja leta, tako da človeka obsojati in zmerjati s prašičem in pedofilom, dokler sodišče ne odloči je enako prašičje kot njegova dejanja, če se bo izkazalo, da zveze niso bile prostovoljne in da je kriv.
Dober trener, 31.08.2025 ob 11:46
Vrhunski rezultati, uspehi, medalje od Urske Žolnir, Trstenjak….so nedvomno pohvala za njegovo vrhunsko delo.
Jo je že dobro pumpal. Pumpaj, pumaj … pumparica. Manipulator, lažnivec, ki človeka zlomi da lahko foooka… to ti je vzor… pa izgled starega prasca oink, oink… prav lepota. Pravi alfa jebacccek…
Preveč je nekih dvomljivih indicev in vnaprej zrežiranih mnenjskih oddaj, da bi lahko verjeli v čiste namene glede odkrivanja raznih spolnih zlorab.
T.i. Fabjanov krog je kandidiral za vodstvene funkcije na judo zvezi, kjer so nato sledili sumljivi odstopi slednjih od kandidatur. V prvi vrsti se gre za popolne politične igrice v katerih so raznorazne anonimke še kako dobrodošle.
Dober mesec nazaj so je v studiu ob 17ih pogovarjala gruča dam, ki so tudi že vnaprej sestavljale obsodbo zoper Fabijana. Skratka zelo zelo sumljivo, ko se gremo na nacionalki (radio ali pa tv) zrežirane vnaprejšnje obsodbe. Resen pluralen medij bi tovrstne oddaje produciral, ko bi bile sodbe pravnomočne, da se pa še pred kakršnokoli sodbo (če sploh bo pričetek sojenja naprimer), gremo diskriditacijo posameznikov izključno v politične ali pa interesne namene, pa je še kako znana praksa naše medijske scene. In prav slednje mene osebno navdaja z dvomi, pa čeprav sem ostro nastrojen proti kakršnikoli zlorabi, da se je dejasnko sploh zgodilo karkoli resnejšega.
Pa da dodam še primer iz naše srednje šole izpred desetletij, kjer pa je takratna mlada učiteljica šla v ljubezensko razmerje s svojim dijakom, zaradi česar je tudi izgubila službo. Takih primerov je na dnevni bazi lahko ogromno, dejavniki različni, čustva različna in bodimo previdni, kdaj se kaj meče v isti koš.
Zame sporazumen sex ni zloraba, zloraba je, če se pride do spolnega odnosa bodisi na silo ali pa s pomočjo drog, tudi obojega. To, da je nekdo karizmatičen in zmede glavo neki mladi punci, na koncu še v vednosti staršev? Če bi bila to zloraba, potem se lahko vsi zakonci in pari tožijo med sabo, kajti v zvezi je zmeraj nekdo, ki je bolj karizmatičen ali pa mogoče bolj prepričljiv, da potem pridobi drugega na svojo stran? V takih primerih je dobro malce bolje definirati ali pa se zavedati izrečenih, napisanih besed.
Še enkrat, ne branim nikogar, mi je pa hudo sumljivo vse skupaj okoli te afere, saj se mnogo zakulisnih igric žal poklapa tako časovno kot interesno.
Zloraba, 30.08.2025 ob 17:44
Tisti, ki ne verjamete puncam, verjetno nikoli niste nič resno trenirali. Trener je avtoriteta. Delaš kar ti reče. Sploh Fabjan je vzgajal s trdo roko. Bil jim je kot oče. Zakaj žrtve v incestu oče- hčer, ne spregovorijo? Zakaj toliko časa trajajo zlorabe? To je podobno. Ko si vsak dan v tem okolju, se ne moreš/ne znaš postaviti zase. Misliš, da je to normalno, ker je trener tvoj bog. Šele ko se oddaljiš od vse te scene, si pripravljen zlorabo tudi dojet. Pride za tabo. Verjetno punce hočejo to predelat tako, da povejo kaj se je dogajalo in tudi v opozorilo staršem, katerih otroci aktivno trenirajo. Navsezadnje mora tudi vodstvo katere koli športne panoge dojet, da je tako obnašanje trenerjev nedopustno.
Za @zloraba… Vse kar so napisala je možno, ampak kar meni ni jasno so obtožbe, da Anin Mengele se znašal nad njimi pred lastnimi starši…
Z ti starši tudi otrpnejo pred avtoriteto??? Da so dovolili taka dejanja in otroke še naprej vozili na treninge… Tukaj nekJ meni je spila.
Čisto vse te punce so anonimne in zakrite… Ja vem imajo pravico, samo po drugi strani pa se jaz vprašam česa se stanuješ povedati javno, če se odločiš za medije, da greš zgodbo dajati v medije, saj si žrtev z imenom in priimkom, zakaj bi se sramoval in skrival? Če stojiš za resnico in želiš takšna dejanja preprečiti vsem podobni v prohodnje, jaz se izpostavim iskreno z obrazom in čisto resnico, čistimi nameni.
Reala, 01.09.2025 ob 11:15
Preveč je nekih dvomljivih indicev in vnaprej zrežiranih mnenjskih oddaj, da bi lahko verjeli v čiste namene glede odkrivanja raznih spolnih zlorab.
T.i. Fabjanov krog je kandidiral za vodstvene funkcije na judo zvezi, kjer so nato sledili sumljivi odstopi slednjih od kandidatur. V prvi vrsti se gre za popolne politične igrice v katerih so raznorazne anonimke še kako dobrodošle.
Dober mesec nazaj so je v studiu ob 17ih pogovarjala gruča dam, ki so tudi že vnaprej sestavljale obsodbo zoper Fabijana. Skratka zelo zelo sumljivo, ko se gremo na nacionalki (radio ali pa tv) zrežirane vnaprejšnje obsodbe. Resen pluralen medij bi tovrstne oddaje produciral, ko bi bile sodbe pravnomočne, da se pa še pred kakršnokoli sodbo (če sploh bo pričetek sojenja naprimer), gremo diskriditacijo posameznikov izključno v politične ali pa interesne namene, pa je še kako znana praksa naše medijske scene. In prav slednje mene osebno navdaja z dvomi, pa čeprav sem ostro nastrojen proti kakršnikoli zlorabi, da se je dejasnko sploh zgodilo karkoli resnejšega.
Pa da dodam še primer iz naše srednje šole izpred desetletij, kjer pa je takratna mlada učiteljica šla v ljubezensko razmerje s svojim dijakom, zaradi česar je tudi izgubila službo. Takih primerov je na dnevni bazi lahko ogromno, dejavniki različni, čustva različna in bodimo previdni, kdaj se kaj meče v isti koš.
Zame sporazumen sex ni zloraba, zloraba je, če se pride do spolnega odnosa bodisi na silo ali pa s pomočjo drog, tudi obojega. To, da je nekdo karizmatičen in zmede glavo neki mladi punci, na koncu še v vednosti staršev? Če bi bila to zloraba, potem se lahko vsi zakonci in pari tožijo med sabo, kajti v zvezi je zmeraj nekdo, ki je bolj karizmatičen ali pa mogoče bolj prepričljiv, da potem pridobi drugega na svojo stran? V takih primerih je dobro malce bolje definirati ali pa se zavedati izrečenih, napisanih besed.
Še enkrat, ne branim nikogar, mi je pa hudo sumljivo vse skupaj okoli te afere, saj se mnogo zakulisnih igric žal poklapa tako časovno kot interesno.
@reala se št nimam z napisanim… Obsojam vsako zlorabo, tudi poskus te, aMpak tukaj vse nekaj preveč smrdi na politične igrice in naključno kao pojavljene te obsodbe ravno sedaj… Če je toliko let nazaj, in jih je toliko, ja razumem travme,ampak kakšna bi se najbrž že našla prej in opogumila spregovoriti, ne pa zdJ vse sočasno so predelale travme in si upale spregovoriti, in vse skupaj to sovpada čudno s temi političnimi interesi na zvezi… Meni je malo preveč naključij no… In še to, da so vse te anonimne…
Nekaj bom še dodal. Izmišljenih zgodbic, pa ne pravim da zgornja je, bo vedno več. Mularija iz leto v leto vzame vsakršen poskus avtoritete za napad, pa četudi je to vzgojni ukrep. Starši jih pa pri tem še podpirajo in spodbujajo.
Povzdignjen glas, to da kdaj od kakšnega slišiš tudi ostro kritiko, je lahko pozitivna priprava na kruto življenje. Ne moremo vedno živeti v nekem svojem mehurčku, potem pa ko ti mehurčki trčijo med sabo pa ne znamo prenesti kritike, kakšnega ostrega nastopa ipd.
Spet poudarjam, vsakršna skrajnost bodisi s strani staršev ali zaupnikov je sprevržena in škodi mentalnemu razvoju, ampak brez kritike pa tudi ne bo šlo. In ja, tako kot je kdo iz JLA, kjer so vladali primitivni čobani, lahko nazaj grede privlekel kakšno travmo, jih je pa večina vsekakor odnesla mnogo več pozitivnega kakor danes ti naši permisivci. In borilne veščine zahtevajo drugačnega človeka, kjer so fizični udarci del vsakdana. Šport nasplošno postaja velik biznis in kdor je neizprosen, lahko živi od tega, ostali pač odpadejo. Konkurenca naredi svoje, pa če starši 10x zamenjajo trenerja prek svojega vpliva. Tudi ta vidik je potrebno upoštevati v tej aferi in se zavedati, da kjer je vložek velik, so zadaj hudi pritiski premožnejših družin z vsemi mogočimi izgovori, pogojeni z velikimi egi.
Odgovarjam REALI: zanimivo razmišljaš. A jaz sem mama. Mene filozofiranje ne zanima. Ozadje še manj. Če vpišemo otroka v klub ali krožek ali k verouku, ga zato, ker si to želi. Pri naši hiši je bilo vedno kaj: nogomet, plesne, jahalna šola, pevski zbor. Pa še kaj sem pozabila. Z možem sva bila vedno na pozoru, kako se je najina mladež obnašala – ali so z veseljem hodili na dejavnosti, klepetavo pripovedovali o tem, kaj se je dogajalo, razlagali anekdote, itd. Svojega otroka pa ja poznaš in veš, če pride do stiske, da nekaj ni OK. V redu, puberteta zna biti izziv, a tudi tam je šlo, sva bila oprezna. Da samo posumim, da prihaja do zlorab – HALO!!! Ne pišite mi, da je judo borilni šport in je nasilje pač… Pri nas, v Slovenj Gradcu, imamo zelo dobre judoiste, ogromno otrok je tam treniralo, naša srednja hči tudi, pa ni nihče nikogar pretepal, na silo strigel in kasneje še v posteljo spravil. A ste blesavi? Tak trener lahko ima črni pas IN črne hozentregerje zaradi mene, pa ga razbijem kot prasca pa še žlahto bi poklicala na pomoč. Kakšno sodišče!
Našim otrokom se ni prikrivalo ničesar v smislu, da te vrste nasilja ne obstajajo. Obstajajo in zanje ni opravičila! Vedno v življenju srečaš predatorje, pijavke. Če si dovolj samozavesten, jih hitro prepoznaš in se temu ubraniš, pa še koga opozoriš nanje in rešiš še njega. Včasih je družba takšne degenerirance izločila, danes se pa sodni postopki tako dolgo vlečejo, da na koncu vse zvodeni.
Dekletom, ki podajajo prijave zaradi Fabjana, nekateri tu na forumu očitajo, da se želijo finančno okoristiti. Prikazujejo jih kot lažnivke (kako tipično!) in krive za oblateni renome vrhunskega trenerja. A res? Nikjer nisem zasledila ničesar o kakšnih odškodninskih tožbah. Ste vi?
mama – še ena, 01.09.2025 ob 18:50
Odgovarjam REALI: zanimivo razmišljaš. A jaz sem mama. Mene filozofiranje ne zanima. Ozadje še manj. Če vpišemo otroka v klub ali krožek ali k verouku, ga zato, ker si to želi. Pri naši hiši je bilo vedno kaj: nogomet, plesne, jahalna šola, pevski zbor. Pa še kaj sem pozabila. Z možem sva bila vedno na pozoru, kako se je najina mladež obnašala – ali so z veseljem hodili na dejavnosti, klepetavo pripovedovali o tem, kaj se je dogajalo, razlagali anekdote, itd. Svojega otroka pa ja poznaš in veš, če pride do stiske, da nekaj ni OK. V redu, puberteta zna biti izziv, a tudi tam je šlo, sva bila oprezna. Da samo posumim, da prihaja do zlorab – HALO!!! Ne pišite mi, da je judo borilni šport in je nasilje pač… Pri nas, v Slovenj Gradcu, imamo zelo dobre judoiste, ogromno otrok je tam treniralo, naša srednja hči tudi, pa ni nihče nikogar pretepal, na silo strigel in kasneje še v posteljo spravil. A ste blesavi? Tak trener lahko ima črni pas IN črne hozentregerje zaradi mene, pa ga razbijem kot prasca pa še žlahto bi poklicala na pomoč. Kakšno sodišče!
Našim otrokom se ni prikrivalo ničesar v smislu, da te vrste nasilja ne obstajajo. Obstajajo in zanje ni opravičila! Vedno v življenju srečaš predatorje, pijavke. Če si dovolj samozavesten, jih hitro prepoznaš in se temu ubraniš, pa še koga opozoriš nanje in rešiš še njega. Včasih je družba takšne degenerirance izločila, danes se pa sodni postopki tako dolgo vlečejo, da na koncu vse zvodeni.
Dekletom, ki podajajo prijave zaradi Fabjana, nekateri tu na forumu očitajo, da se želijo finančno okoristiti. Prikazujejo jih kot lažnivke (kako tipično!) in krive za oblateni renome vrhunskega trenerja. A res? Nikjer nisem zasledila ničesar o kakšnih odškodninskih tožbah. Ste vi?
Še boš. Najprej je potrebno pripraviti teren..
Kaj bi ti storila, da bi bil naprimer tvoj mož javna osebnost, in bi preko medijev izvedela, ker bi bil v napoto nekomu, da Naj BI spolno nadlegoval sodelavko? Veš tega ni malo, zato pišem, da obstaja mnogo sumov, da je v ozadju nek interes. Pa ne briga me, ali je to nekdo počel že 40 let nazaj, zakaj se vse odpira ravno sedaj? Se ti ne zdi, da je hinavsko tudi s strani vpletenih, da so hranili zgodbe za nekoga drugega v bojih za stolčke?
Veš, mladina bi dandanes rada iskala bližnjice, bila oh in sploh, pa če je le možno brez truda. In ko nekomu ne gre, je ves svet kriv, samo sami ne za svoje neuspehe. Mogoče praviš, da filozofiram, ne, komuniciram normalno in samo predstavljam druge možne vidike. In hudo me moti, da nekdo samo pogleda fris od nekoga in že govorijo prasec umazani, sigurno je kriv itd. Naj institucije to raziščejo, do takrat naj bo pa tiho kar se obtoženega tiče! Ker nikoli ne vemo kdaj bomo v boju za stolčke mi javno na zagovoru, pa čeprav le za eno stopničko v proizvodnji. Žena mi kdaj prinese take iz šihta, kjer dela v večjem ženskem kolektivu da se kar zamislim kam vse to pelje, pa sem tudi zato toliko bolj sumničav.
Mislim, da druge judoistka tudi vedo,nekako je to šlo, pa nočejo vmešavanja. V smislu, a zdaj se bom po sodiščih vlačila, kaj me briga… Nareksova ve, Žolnirjeva tudi, po moje. Let bygons be bygons, kaj me briga. Če se spomnite, za Billa Cosbyja so tudi bila desetletja mimo, preden so obelodanili njegove spolne zlorabe, do zadnjega je trdil, da ni res. So že zrele ženske povedale, kaj so kot punce doživele, on je preko odvetnikov dokazoval neuspešno, da so se za filmske vloge potegovale… Samo, pri nas nimamo ameriških sodišč, pri nas se vleče leta, vsak pedofil dobi manj kazni kot cestni prekrškar.
Ne vem, no…, 02.09.2025 ob 09:18
Mislim, da druge judoistka tudi vedo,nekako je to šlo, pa nočejo vmešavanja. V smislu, a zdaj se bom po sodiščih vlačila, kaj me briga… Nareksova ve, Žolnirjeva tudi, po moje. Let bygons be bygons, kaj me briga. Če se spomnite, za Billa Cosbyja so tudi bila desetletja mimo, preden so obelodanili njegove spolne zlorabe, do zadnjega je trdil, da ni res. So že zrele ženske povedale, kaj so kot punce doživele, on je preko odvetnikov dokazoval neuspešno, da so se za filmske vloge potegovale… Samo, pri nas nimamo ameriških sodišč, pri nas se vleče leta, vsak pedofil dobi manj kazni kot cestni prekrškar.
In uradno je eni igralec izplačal odškodnino. Škoda da niso objavili zneska.
To se dogaja in še kako se dogaja.
Tam kjer se vzpostavlja disciplina, red, tam, kjer si vsakodnevno del skupine, kjer te trenirajo s trdo palico, tam, kjer moraš stati, ko že vsi padejo. Tam, kjer si videl vse, a nisi nikoli nič videl. Vojska, šport…
Vedo, vsi vedo, a na koncu nihče ne upa pričati, ker se vsi bojijo. Za dobro plačilo, za ugled, za službe….
Vidalli, 02.09.2025 ob 19:07
Tako je, Fabjan nič nima, ker je imel zelo zanič plačo. On potem ga je za razumeti, da so bile mlade lulike edini smisel, zakaj je sploh vztrajal v tej bedni službi.
Ja mladim deklicam bingeljna in povešena jajca kazati to ga je veselilo. Zato je vstrajal in namakal v nedolžne lulike.
Forum je zaprt za komentiranje.