Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Trener Fabjan in njegove spolne zlorabe

Trener Fabjan in njegove spolne zlorabe

Bom napisala, kar vem. Moja sošolka je trenirala pri njem, bili smo še mladoletni, srednja šola. Dedec je bil kot mladi trener karizmatičen, očitno. Moja sošolka se je močno zaljubila. Čisto se mu je predala. Sicer je žela v svoji kategoriji lepe uspehe. Fabijan je bil ves njen svet. Bil je njen prvi moški. Ker je bilo to 40 let nazaj, se nad njuno zvezo, ki je bila tudi spolna, ni nihče obešal, čeprav je bila ona še mladoletna. Ravno iz OŠ. Starši so vedeli. Ni se jim zdelo nič nenavadnega, celo všeč jim je bil, tako samozavesten, pa še hčerkin trener. Njen oče je bil alkoholik, mama delavka v tovarni. Punca neke pametne vzgoje ni imela od doma, zato je Fabijanovo avtoriteto sprejemala. Vedno se je tako bala, da jo bo dal na čevelj. In jo tudi je, ko se je naveličal in vrgel oko na drugo. Punca je hotela narediti samomor, požrla je mamine uspavalne tablete. Komaj so jo rešili. Še dolgo je hodila k psihologu, pozabila ga pa do danes ni, čeprav si je kasneje tudi ona ustvarila družino. Njen mož mi je povedal, da ima vsa leta občutek, da so trije v zakonu, čeprav žena ne govori o tem, ji je doživljenjsko opral možgane.

Fabijan JE manipulator. Mislim tudi, da je ciljal na ranljive  varovanke, z doma neurejeni razmerami, tam je zganjal avtoriteto. Trener je bog in Batina – v tem primeru – če smo malo slikoviti. Vsekakor prijaviteljicam verjamem.

Ana 108 , zakaj ti, če si vedela, tega nisi nikomur povedala in pišeš šele sem in danes? Kdo si?

No, men se te punce res smilijo, ker je očitno, da niso imele nikogar, ki bi jim prisluhnil, stal ob strani in se v trenutkih šibkostih boril namesto njih. Kje so bili starši, stari starši, tete, strici, babice, dedki, prijateljice….? Ma, da bi se to zgodilo moji hčerki, sestri, prijateljici,… Mislim, da bi se hitro vse skupaj končalo. Meni sta bila avtoriteta moja starša, učitelj v šoli, trener na treningu,…ampak če bi se mi kaj takega dogajalo, bi si sigurno poiskala pomoč. Ne razumem zakaj so trpele dolga leta in šele sedaj spravile na plano? Ne morejo imeti urejenih življenj, ni šans. To nosiš s sabo, to te preganja na vsakem koraku.

Odgovor na objavo uporabnika
Vprašam za prjatla, 30.08.2025 ob 20:29

Ana 108 , zakaj ti, če si vedela, tega nisi nikomur povedala in pišeš šele sem in danes? Kdo si?

Z Svojo poučenostjo o zadevi  pa močno pretiravaš. Najprej se ti zaupa “prijateljica”  potem še njen “mož ” ha ha ha zaradi takih kur ti ne verjamem ničesar oziroma samo To, da je bila mladoletnika zaljubljena .

Kako? Vsi smo vedeli, cela šola! Njena mama je v službi razlagala, ata pa v gostilni. Vsi so vedeli. Nekateri so se celo norca delali iz nje… Ona je bila žrtev, a je izpadla kot histerična najstnica, ki jo je ljubimec zavrgel in se je šla ubijati. To je bilo 40 let nazaj, merilo se je s čisto drugimi vatli. Moški ni bil nič kriv, v očeh javnosti je bila ona tista, ki ga je v sramoto spravila. Zakaj pa misliš, da so prijaviteljice tokrat tako dolgo čakale? Kaj bi pa dosegle, če bi takrat povedale? Pa starše bi bilo sram, a ne, kaj bodo pa sosedje rekli?

Oh, ne no, da je 40 let nazaj taka zgodovina.

Jaz sem bila takrat zelo mlada. In sem doživela stare predatorje, seveda sem se jim izognila. In povedaala vsem v mojem okolju,kaj so hoteli oz e kazali ipd.

Zanimivo, tuji ljudje so bili bolj odzivni,kot npr mama. Ampak, ti tuji ljudje so se odzvali in reagirali, stari kreteni so nehali za vedno nadlegovat  mlade punce.

Če bi meni takrat katera povedala to, bi z njo letela na policijo. Ali pa brez nje, če bi vedela, da je res, kar bi mi ona povedala. Ampak, očitno je v nekih krajih kultura drugačna. V teh okoljih predatorji z lahkoto najdejo svoj plen, a ne, prijateljica te prijateljice? In ,če se vam to takrat ni zdelo nič posebnega, kako to,da se vam zdaj? Saj ti nisi bila neposredno vpletena, nisi bila zamrznjena, kot je bila, kot praviš, tvoja prijateljica.

Na, ste se spravili name kot mutavi na telefon! Nikjer nisem niti omenila, da pišem o svoji prijateljici. Dekle je bila sošolka. Njuna zveza je bila z njene strani čisto prostovoljna, saj ji je opral možak in sploh ni razmišljala, da manipulira z njo. Očitno tudi odraslih iz njene okolice – staršev, učiteljev – ni nič motilo ali pa niso hoteli mešati dreka, saj se je vse pometli pod preprogo. Danes, ko na to gledam z očmi odrasle ženske, je slika čisto jasna. Zlorabil jo je, naivno tečajnico, tudi za spolne namene, in jo frcnil, ko mu je začela presedati. Predator!!!

Še kaj ni jasno???

Ana108, 30.08.2025 ob 21:06

Na, ste se spravili name kot mutavi na telefon! Nikjer nisem niti omenila, da pišem o svoji prijateljici. Dekle je bila sošolka. Njuna zveza je bila z njene strani čisto prostovoljna, saj ji je opral možak in sploh ni razmišljala, da manipulira z njo. Očitno tudi odraslih iz njene okolice – staršev, učiteljev – ni nič motilo ali pa niso hoteli mešati dreka, saj se je vse pometli pod preprogo. Danes, ko na to gledam z očmi odrasle ženske, je slika čisto jasna. Zlorabil jo je, naivno tečajnico, tudi za spolne namene, in jo frcnil, ko mu je začela presedati. Predator!!!

Še kaj ni jasno???

Ni ti bila prijateljica ampak samo sošolka in to ti daje pravico, da blatiš in sodiš ljudi .Vsi so vedeli…in njen mož ti je povedal. Preveč bereš rumeni tisk oziroma tisk angleške kraljeve družine Kura neumna…

Anonimno 3174, 30.08.2025 ob 21:28

Ni ti bila prijateljica ampak samo sošolka in to ti daje pravico, da blatiš in sodiš ljudi .Vsi so vedeli…in njen mož ti je povedal. Preveč bereš rumeni tisk oziroma tisk angleške kraljeve družine Kura neumna…

O otroški psihologiji in o psihologiji družin, kjer je prisoten alkohol, nimate pojma. Zato prenehajte z blatenjem Ane.

Anonimno12321, 30.08.2025 ob 21:48

O otroški psihologiji in o psihologiji družin, kjer je prisoten alkohol, nimate pojma. Zato prenehajte z blatenjem Ane.

Kdo Koga Blati? Ti je študij psihologije skuril možgane.

Zloraba, 30.08.2025 ob 17:44

Tisti, ki ne verjamete puncam, verjetno nikoli niste nič resno trenirali. Trener je avtoriteta. Delaš kar ti reče. Sploh Fabjan je vzgajal s trdo roko. Bil jim je kot oče. Zakaj žrtve v incestu oče- hčer,  ne spregovorijo? Zakaj toliko časa trajajo zlorabe? To je podobno. Ko si vsak dan v tem okolju, se ne moreš/ne znaš postaviti zase. Misliš,  da je to normalno, ker je trener tvoj bog. Šele ko se oddaljiš od vse te scene, si pripravljen zlorabo tudi dojet. Pride za tabo. Verjetno punce hočejo to predelat tako, da povejo kaj se je dogajalo in tudi v opozorilo staršem, katerih otroci aktivno trenirajo. Navsezadnje mora tudi vodstvo katere koli športne panoge dojet, da je tako obnašanje trenerjev nedopustno.

Se popolnoma strinjam!

inšpektorica, 30.08.2025 ob 22:33

Se popolnoma strinjam!

Zaključek Niso uspele kot športnice si zagotoviti ustrezen finančno stabilnost , so se pač odločile do denarja priti po lažji poti. Davkoplačevalci pripravite se…

Anonimno 3174, 30.08.2025 ob 23:22

Zaključek Niso uspele kot športnice si zagotoviti ustrezen finančno stabilnost , so se pač odločile do denarja priti po lažji poti. Davkoplačevalci pripravite se…

Naj kar debelo prase plača, kaj ima davkoplacevalec s tem?

Res je nerazumno, ko nekateri dvomite o prijaviteljicah in jim očitate, zakaj niso spregovorile že prej. Prav zaradi tega je Kazenski zakonik napisan tako, da posebej ščiti otroke in mladoletne – ker pogosto niso v položaju, da bi se lahko pravočasno oglasili. Zakon jasno določa strožje kazni za učitelje, trenerje in druge, ki zlorabijo svoj položaj, in določa tudi daljše roke zastaranja kot pri drugih kaznivih dejanjih.

Spolna zloraba otrok po 173. členu KZ-1:

Če storilec zlorabi svoj položaj (učitelj, trener, zdravnik ipd.), je kazen lahko od 1 do 10 let zapora ali več.

Zastaralni rok je dvakratnik najvišje kazni – torej 20 let. A pomembno: ta rok začne teči šele, ko žrtev dopolni 18 let (ali 23 let, če je bila v šolskem, športnem, varstvenem okolju).

Po 149. členu KZ-1:

“Zastaranje se ne začne, dokler oškodovanec kot otrok ne dopolni 18 let.”
Če pa je bil otrok v šolskem, športnem, varstvenem ali podobnem okolju, rok sploh ne začne teči, dokler ne dopolni 23 let.

To pomeni, da zakonodajalec že sam priznava: žrtve pogosto ne morejo spregovoriti takoj. Zato jim daje daljši čas, da pridejo do točke, ko so pripravljene in sposobne spregovoriti.

Star dec, 30.08.2025 ob 14:04

Neregistriran, dobra analiza!

Star dec, z Neregistriranim sta prava psihologa in poznavalca žensk! 🙂 Vajina ekspertiza seže do slovenskih bordelov, tvoja pa še celo čezmejno! 😉 Oba neporočena, brez žensk, brez družine, brez otrok, edini stik z nasprotnim spolom imata takrat, če sežeta v denarnico 😀

Staremu debilu je odklenkalo, 30.08.2025 ob 23:30

Naj kar debelo prase plača, kaj ima davkoplacevalec s tem?

Debelo Prase ne bo plačal prav nič , če mu bo krivda dokazana bo dobil nekaj let… za opustitev nadzora bo kriva država in s tem bo dolžna prasicam izplačati odškodnino …

Anonimno 3174, 30.08.2025 ob 23:35

Debelo Prase ne bo plačal prav nič , če mu bo krivda dokazana bo dobil nekaj let… za opustitev nadzora bo kriva država in s tem bo dolžna prasicam izplačati odškodnino …

Naj ga osebno tožijo v kazenskem postopku. Lahko pa bi prasca tudi kastrirali tako kot na farmah Ihan.

Fabjančič mali poscanček, 30.08.2025 ob 23:41

Naj ga osebno tožijo v kazenskem postopku. Lahko pa bi prasca tudi kastrirali tako kot na farmah Ihan.

Seveda ga bodo tožile Njega, pa Judo zvezo mogoče še olimpijski komite imajo dobro naštudiran Koncept. Nič bat ne bodo ostale praznih rok,  niso neboglenke kot jih hočejo predstaviti glupi novinarji.

Dejstvo je, da se puncami že po defaultu nikoli ni verjelo. Bom že vedela, ker sem dovolj dolgo na svetu! Tudi, če bi povedale, bi bile pošpukane. Vedno je punca kriva, tako so nas že stare mame učile. Kako je to mogoče, mi ni bilo nikoli jasno, zato sem svoji hčerki vzgajala drugače. Ko sem bila sama v najstniških letih, me je nadlegoval sorodnik. Vedno sem mu ušla, na srečo. Povedala pa sem mačehi, ki me je nadela, da sem lajdra, zakaj se pa nastavljam. Takoj sem vedela, da me ne bo nihče zaščitil, če se ne bom sama.

Fabijan je v nedavnem intervjuju sam izjavil, da so se dekleta tudi zaljubljala vanj (a bejžite no… Resno?) in da je s katero tudi imel odnose, a se ne spomni več natančno, ker so dogodki tako oddaljeni.

Upokojenka, 30.08.2025 ob 23:48

Dejstvo je, da se puncami že po defaultu nikoli ni verjelo. Bom že vedela, ker sem dovolj dolgo na svetu! Tudi, če bi povedale, bi bile pošpukane. Vedno je punca kriva, tako so nas že stare mame učile. Kako je to mogoče, mi ni bilo nikoli jasno, zato sem svoji hčerki vzgajala drugače. Ko sem bila sama v najstniških letih, me je nadlegoval sorodnik. Vedno sem mu ušla, na srečo. Povedala pa sem mačehi, ki me je nadela, da sem lajdra, zakaj se pa nastavljam. Takoj sem vedela, da me ne bo nihče zaščitil, če se ne bom sama.

Fabijan je v nedavnem intervjuju sam izjavil, da so se dekleta tudi zaljubljala vanj (a bejžite no… Resno?) in da je s katero tudi imel odnose, a se ne spomni več natančno, ker so dogodki tako oddaljeni.

Seveda so oddaljeni. Se ti ne Zdi??

In staruhinja Tvoj posmehljivi “so bile zaljubljene” kot kaže te je čas dodobra povozil. ..

A ja, pa še to – danes je mogoče lažje, ker imamo vsi telefone pri roki,  lahko se kaj slika, posname ali vsaj zagrozi, da boš posnel in objavil na netu. Velikokrat vžge opozorilo! V mojih  časih pa nisi imel ne prič ne dokaza, da so te svinje nadlegovale. In svinje so to s pridom izkoriščale.

Upam, da prijaviteljice uspejo. Veliko poguma je treba za to. Pozabiš pa teh zlorab vseeno ne, tudi, če krivce doleti zaslužena kazen.

Upokojenka, 31.08.2025 ob 00:01

A ja, pa še to – danes je mogoče lažje, ker imamo vsi telefone pri roki,  lahko se kaj slika, posname ali vsaj zagrozi, da boš posnel in objavil na netu. Velikokrat vžge opozorilo! V mojih  časih pa nisi imel ne prič ne dokaza, da so te svinje nadlegovale. In svinje so to s pridom izkoriščale.

Upam, da prijaviteljice uspejo. Veliko poguma je treba za to. Pozabiš pa teh zlorab vseeno ne, tudi, če krivce doleti zaslužena kazen.

Ti je starost dodobra skurila možgane. Sam sem hodil na ekonomsko šolo. 26 sošolk sem imel. In te frčafele so dobile mladega učitelja telovadbe, zame povprečnega debelušastega, nič posebnega, Poročenega,  z mlado družino. Ti povem vse so se zaljubile vanj ,..dvakrat na teden so imele telovadbo .. tedaj je razred dišal po parfumih , vse so imele oprane lase in urejen mejk up.. in kar tekmovale  so med sabo kateri bo namenil več pozornosti.. v tretjem letniku sta se dve celo stepli zanj… v četrtem  skoraj niso več telovadile… na  obletnici sem Izvedel, da če bi se zo zgodilo kar se je pred več kot 40 leti bi učitelj gotovo ostal brez službe.. tako pa je do upokojitve delal na šoli in tudi svojo družino je ohranil…no nobena od sošolk nima travm. Mogoče jih imam še največ jaz , ker pobom pa niso prvošli mlade prfokse. Toliko o mkadini ..

.Iz naftalina vleč zadeve ..tukaj se gre samo za denar…

Objavil Na Netu, ne prijavil policiji. Primitivnost

da se pri nas dogajajo spolne zlorabe je vse politika kriva. Legalizirat prostitucijo in je problem rešen.

.https://youtu.be/o9Ty1Lf983M

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close