Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek trebuh po porodu

trebuh po porodu

Pred dvema mesecema sem drugič rodila. Opažam, da mi je ostal trebu oziroma odvečna koža, čeprav delam vaje za mišice medeničnega dna. Ne vem, kako naj se ga znebim, saj me zelo moti, ko zapenjam hlače. Trebuh izgleda kot npr. v začetku nosečnosti, ko se poveča. Po prvem porodu tega ni bilo. Prosim za kakšen nasvet kakšne vaje naj delam. Hvala in lp

Pa ljuba ženska, trebuh ne more biti 2 meseca po porodu kot je bil prej! Jaz sem tudi 4 mesece po 2 porodu in še tudi imam trebuh, gre pač počasi nazaj, trebušnjaki ne pomagajo, ker se utrjujejo mišice pod špehom, pamagala bo aerobna vadba in čas, da se koža počase vrne v staro stanje.

Ma kakšne vaje mišičnega dna?? To nima veze s trebuhom no, te vaje ti pomagajo pri inkontinenci in pred porodom proti raztrganinam ne pa za raven trebuh:)))
Počasi začni delat trebušnjake, veliko se sprehajaj, a časoma tek..
Pa umiri se malo, 2 meseca po porodu pač še ni čas za razmišljanje o tem kakšen je trebuh..9 mesecev gor – 9 mesecev dol.

Jelka, nikar se ne sekiraj. Jaz sem do 6. mesecev po porodu imela trebuh kot v 6. mesecu nosečnosti, zdaj, 10 mesecev po porodu, pa je le še tak kot v 3. mesecu nosečnosti. Pa sem rodila le enkrat, tako da ti si še dobra. Trebuh bo že izginil, vendar ne moreš pričakovati rezultata takoj.

po enem letu sem imela trebuh tak kot prej.Vaje ki jih delaš, pa kar delaj naprej, ti bojo samo koristile.srečno

*****Tudi zate sonce sije****

trebuh si povijaj s kako široko plenico ali pletko, fajn zaveži, pa ne premočno tolk da je vredu občutek, čez dan, ko si doma, ko da ga hočeš potlačiti nazaj, to sem jaz delala in mi je bil potem raven kmalu pa seveda vaje poporodne, nasvet moje stare mame.

Ali je razmik med porodoma manj kot 4 leta? Če je, potem se ne čudim.

Po vsakem nadaljnem porodu se menda maternica počasneje vrača na svojo velikost, zato je razlika od prvič.

jaz sem dobra 2 meseca po porodu, trebuh je skoraj tak kot prej, 14 dni že vsako jutro delam po 50 trebušnih. malo je še mehak, a zagotovo bo v 14 dneh tak kot prej. to je moj drugi otrok. sem pa drugače plesalka in si sebe z mehkim bušijem (in ritjo) pač ne znam predstavljat, kajti ples je del mene že 30let.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close