transsibirska
ja mene tut ful zanima kje se najbl splaca karte kupt in koliko vnaprej je to potrebno storiti? ali je polet aeroflota iz zagreba do moskve, ki stane okoli 70tisoc, bolj ugoden kot pot do moskve z vlakom preko budimpeste (ki vkljucuje vse vize)??? jest se ogrevam nad tem da bi ostal v mongoliji: ali je pametno organizirat potovanje po mongoliji preko mongolske turisticne agencije (oglasuje tudi preko interneta) ? zahvaljujem se za kakrsnekoli informacije
LP
blaz
hoj, na nekatera vprašanja boš mogoče našel odgovor na
http://thorntree.lonelyplanet.com
vsaj jaz sem jih, na temle forumu je pa bolj žalost… kakorkoli, za transsibirsko išči po “veji” Eastern Europe and the Caucasus. pa uspešno pot!
ana
Živjo !
S cimrom sva nameravala iti to poletje z transibirsko iz Moskve do Pekinga pa potem še malo po Kitajski. Za letos nama ne bo zneslo predvsem zaradi časa in tudi malo zaradi denarja. Greva pa prihodnje leto. Drugače sva imela stvari že kar naštudirane. Vlak LJ – Moskva stane cca. 30 000 sit. (vožnja traja 2,5 dni) S tem, da rabiš vizo za Rusijo cca.12 000 sit. Ne vem pa točno kako je z vizo za Ukrajino. Karte za TS kupiš v Moskvi v saj nekaj dni prej (cena do Pekinga okrog 220$). Lahko ti jih priskrbijo tudi v kakem hostlu. Na poti do Pekinga sva planirala postanka ob Bajkalskem jezeru in Ulan Baatar. Za Mongolijo je potrebna viza, samo ne vem kje bi jo dobil. (bližje kot v Moskvi).
lp
Janez
O, hvala, ti imaš pa polno koristnih info… A te lahko še za nekaj zagnjavim? Midva načrtujeva enako pot kot sta jo imela v načrtu vidva (bom poročala, če bo uspelo), a sva razmišljala o tem, da bi se iz Pekinga vrnila v Slovenijo z letalom – ne vem pa, ali je cena 220 USD za TS v eno smer ali kako…? Pa še nekaj me zanima, če morda veš – kako načrtuješ postanke s TS- midva bi namreč tudi izstopila na Bajkalu in Ulan Batorju, a ne vem, kakšni so časovni intervali, v katerih vozi TS. Verjetno za celo pot ne morem računat manj kot mesec, če želiva kaj videt, ne?
Hvala za vse dodatne info in lp ana
Kolikor jaz vem, je potrebno v Rusiji kupovati karto od postaje do postaje, če bi rad vmes izstopil. Torej če bi rada izstopila v Irkutsku, pač kupita karto Moskva- Irkutsk, karto za naprej pa kupita v Irkutsku. Vsaj včasih je bilo tako. Če ima kdo kakšne novejše podatke se priporočam, ker grem mogoče tudi jaz naslednje leto na to pot. Seveda ti to lahko uredijo tudi agencije, ampak je ceneje, če si kupuješ karte sam.
Vozni red pa je npr. na http://www.seat61.com/TransSiberiantimetable.htm
Brez skrbi saj ne gnjaviš 🙂
Mislim, da je karta za TS (220$) enosmerna nisem pa prepričan, ker včasih ni bilo tako. Včasih se je dalo karto prodati v Pekingu. Meni so tud priporočali vernitev z letalom, ker pot nazaj z vlakom je je baje malo dolgočasna. Za letalsko karto se pozanimaj pri STA Hongkong – LJ enosmerna za začetek avgusta pride 335$. Za Peking bi moralo biti podobno oz. verjetno malenkost več. Do Bajkala vozi kar nekaj vlakov tako, da mislim, da to ni tak provblem. Midva sva mislila, da bi karte kupovala sproti. npr. Ko prideš na Bajkal najprej kupiš karto za naprej potem pa greš malo okoli. Karte se pa da kupit tudi pri agencijah v moskvi v naprej. Baje pride celo ceneje kot če jih kupuješ sproti. Koliko časa? midva sva rečunala 21 dni iz LJ do Pekinga S tem da bi šla v Moskovo z vlakom in bi karte za TS naročila v hostlu preko interneta. Večino teh informacij sem dobil v knjigi Transsibirian Railway(Lonly Planet).
lp
Janez
Forum je zaprt za komentiranje.