Tralala
Punca z navadno službo, izobrazbo, stanovanjem, vendar s težkim otroštvom.. Zgodaj izgubila oba starša, preživela večji del otroštva zapostavljena in … celo zanemarjena. Slej ko prej v vezi pride tudi do pogovora o tem. Kako moški gledate na to? Vpliva to na mnenje o punci? Bi vam bilo celo zoprno, če to zveste šele kasneje?
Ooo, lepo, vsak petek nova zgodbica in hipotetična vprašanja iz bogate skrinje rumenega tiska, a ne? :)))
Ob pvem trenutku, ko izvem, da je imela težko otroštvo, jo seveda brez oklevanja zapustim, saj se bo zagotovo zapila. Takšne ste pač ženske, saj sama veš. :))
Ooo, lepo, vsak petek nova zgodbica in hipotetična vprašanja iz bogate skrinje rumenega tiska, a ne? :)))
Ob pvem trenutku, ko izvem, da je imela težko otroštvo, jo seveda brez oklevanja zapustim, saj se bo zagotovo zapila. Takšne ste pač ženske, saj sama veš. :))[/quote]
Zakaj pa te pa to moti? Sej, a ne piše zgoraj, da je to forum za take stvari?? Za vprašanje glede moških in žensk?
p. s. A gre res za način kako bi punca to povedala?
Sigurno, da vpliva na mnenje. Ali celo pomaga razumeti njene vzorce obnašanja in razmišljanje.
Sama informacija in njena preteklost ne bi bila zoprna, če drugače v samem odnosu ne bi bilo težav.[/quote]
Vpliva na tiste ki so omejenci… na druge pač ne….
Ob pvem trenutku, ko izvem, da je imela težko otroštvo, jo seveda brez oklevanja zapustim, saj se bo zagotovo zapila. Takšne ste pač ženske, saj sama veš. :))[/quote]
Zakaj pa te pa to moti? Sej, a ne piše zgoraj, da je to forum za take stvari?? Za vprašanje glede moških in žensk?
[/quote]
Zraven M/Ž je pripis čvek, a ne. 🙂 Enako sem mnenja, da je tudi avtoričina tema bila odprta v stilu oz. na nivoju čveka, torej kar nekaj izmišljeno, ker imam občutek, da ga za serijsko morilko, pardon, hotel sem reči za serijsko odpiralko podobnih tem, zadnje čase bolj aktivna ob petkih. 😀 No, saj s tem pravzaprav ni nič narobe, hipotetično lahko vsak odgovori, tudi jaz sem na nekoliko posmehljiv način, ker dvomim v resničnost napisanega. Lahko pa da se motim, v kolikor bi bil seveda ustrezen avtoričin odziv, ki (me) prepriča v nasprotno. 😉
[/quote]
Zraven M/Ž je pripis čvek, a ne. 🙂 Enako sem mnenja, da je tudi avtoričina tema bila odprta v stilu oz. na nivoju čveka, torej kar nekaj izmišljeno, ker imam občutek, da ga za serijsko morilko, pardon, hotel sem reči za serijsko odpiralko podobnih tem, zadnje čase bolj aktivna ob petkih. 😀 No, saj s tem pravzaprav ni nič narobe, hipotetično lahko vsak odgovori, tudi jaz sem na nekoliko posmehljiv način, ker dvomim v resničnost napisanega. Lahko pa da se motim, v kolikor bi bil seveda ustrezen avtoričin odziv, ki (me) prepriča v nasprotno. ;)[/quote]
Saj sploh nisem hotela prepričat kogarkoli v to, da bi bila to moja osebna zgodba, saj nisem pisala v prvi osebi ednine? Posmehljiv način mi daje občutek, da te moti, seveda, lahko pa da se jaz.
Imaš pa prav, tema je nekaj med čvekom in firbcem, zgodba je sicer resnična, ni pa moja. Punco npr. moti, ker njen fant zelo sočuten do drugih, do nje pa ne. Te njene niti slišati ne more, jo, če sem prav razumela, skoraj želi prepirčati, da ni bilo ravno tako kot ona vidi. Niti po naključju ob tem ni bil sočuten.. Tudi, če ona vidi slabše kot je bilo, je večji del res, malo sočutja od drugače sočutnega človeka pa ja pričakuješ.. Zato sprašujem, če je to nekaj splošnega, če je težko svoji punci pokazati sočutje…. ali kaj podobnega..
Zraven M/Ž je pripis čvek, a ne. 🙂 Enako sem mnenja, da je tudi avtoričina tema bila odprta v stilu oz. na nivoju čveka, torej kar nekaj izmišljeno, ker imam občutek, da ga za serijsko morilko, pardon, hotel sem reči za serijsko odpiralko podobnih tem, zadnje čase bolj aktivna ob petkih. 😀 No, saj s tem pravzaprav ni nič narobe, hipotetično lahko vsak odgovori, tudi jaz sem na nekoliko posmehljiv način, ker dvomim v resničnost napisanega. Lahko pa da se motim, v kolikor bi bil seveda ustrezen avtoričin odziv, ki (me) prepriča v nasprotno. ;)[/quote]
Saj sploh nisem hotela prepričat kogarkoli v to, da bi bila to moja osebna zgodba, saj nisem pisala v prvi osebi ednine? Posmehljiv način mi daje občutek, da te moti, seveda, lahko pa da se jaz.
Imaš pa prav, tema je nekaj med čvekom in firbcem, zgodba je sicer resnična, ni pa moja. Punco npr. moti, ker njen fant zelo sočuten do drugih, do nje pa ne. Te njene niti slišati ne more, jo, če sem prav razumela, skoraj želi prepirčati, da ni bilo ravno tako kot ona vidi. Niti po naključju ob tem ni bil sočuten.. Tudi, če ona vidi slabše kot je bilo, je večji del res, malo sočutja od drugače sočutnega človeka pa ja pričakuješ.. Zato sprašujem, če je to nekaj splošnega, če je težko svoji punci pokazati sočutje…. ali kaj podobnega..[/quote]
Ooo matjažko, sej si mi v resnici že odgovoril… Sočutje je moškim očitno težko pokazati. Očitno, po tvoji reakciji, najprej pomislite na to kakšno korist tisti nekdo z zgodbo sploh hoče od tebe?? Ane?
Imaš pa prav, tema je nekaj med čvekom in firbcem, zgodba je sicer resnična, ni pa moja. Punco npr. moti, ker njen fant zelo sočuten do drugih, do nje pa ne. Te njene niti slišati ne more, jo, če sem prav razumela, skoraj želi prepirčati, da ni bilo ravno tako kot ona vidi. Niti po naključju ob tem ni bil sočuten.. Tudi, če ona vidi slabše kot je bilo, je večji del res, malo sočutja od drugače sočutnega človeka pa ja pričakuješ.. Zato sprašujem, če je to nekaj splošnega, če je težko svoji punci pokazati sočutje…. ali kaj podobnega..[/quote]
Ooo matjažko, sej si mi v resnici že odgovoril… Sočutje je moškim očitno težko pokazati. Očitno, po tvoji reakciji, najprej pomislite na to kakšno korist tisti nekdo z zgodbo sploh hoče od tebe?? Ane?[/quote]
Sočutje je dandanes najlažje in najbolj smiselno kazat če je
1. dokumentirano
2. dokazljivo
3. ne namensko
Brezveze je spraševat tako zgodbo ko pa dobro veš da je vsak različen in unikaten….
Je pa nesmiselno sploh fantu razlagat tako zgodbo (če ni za njo izrecno vprašal) če bi meni ženska sama od sebe začela to govorit (tako zgodblo ali podobno) bi enako pomislo prvo kaj hoče od mene….. to je naraven proces v človeških možganih…. sočutje pokažemo tudi moški…. samo nam preteklost ni tak pomembna…
Če je ta punca imela toliko težav v preteklosti in bila prepuščena sama sebi, potem bo v njej vedno občutek, da nima dovolj pozornosti in je žrtev okoliščin.
Kar pomeni, da je v ozadju vedno tisti glas, ki ji pravi, da ni nikoli dovolj sočutja. Ne glede na pokazano sočutje.
Pravzaprav celo išče in najde takšne ljudi, ki ji to potrjujejo.
Mislim, da se moški enako razlikujemo kot ženske, a ne? Če si določenega spola, ne pomeni to ravno, da si zato kaj manj ali bolj sočuten. 😉 Če nekdo ni sočuten, tega ne moreš izvabiti iz njega, če tega že v začetku ni v njem, da bi se lahko vživel v drugega človeka. In ja, to je problem v zvezi, če je nekdo zelo čustven, drugi pa bolj hladen.
Goldfiška, lahko sem tvoj privatni psiholog. ;)) Kar na plano s čustvenimi zankami, da ti pomagam razvozlat. :D[/quote]
Vidiš, ti si tipičen primerek samooklicanega terapevta. To zna bit smrtonosno za naivno, preplašeno, bogaboječo, sramežljivo, anksiozno…deklico:).[/quote]
A nisi ti takšna? Hudimano, kako sem pa to spregledal, pa deluješ točno tako. 😀
oh, še v marsičem drugem sem odličen… 😉
npr v igranju šaha nisem slab? bi se pomerila? :D[/quote]
Jump for my love…u wish:).[/quote]
evo .. tole pa tudi mene zanima … kaj dva ničeta lahko spočneta na netu ☺
Sigurno, da vpliva na mnenje. Ali celo pomaga razumeti njene vzorce obnašanja in razmišljanje.
Sama informacija in njena preteklost ne bi bila zoprna, če drugače v samem odnosu ne bi bilo težav.[/quote]
Ja, vendar, a obstaja odnos brez težav? Kakor jaz razumem, če je veza resna, prvo leto ni težav.. Ampak potem se odnos sam po sebi razvija tako, da je… merjenje moči, faza, ki ne sme biti predolga… in tako naprej. Skratka skupaj sta dva človeka, ki se nista rodila kot dvojčka in sta različna. Ko nastanejo težave, ki so normalne za odnos, bi pa lahko potem fant za vse te okrivil punco, ker je logično, da ima ona težave ob takem otroštvu. Sploh ker sedaj vsi nekaj vejo o tem, seveda samo na pol. No, tega bi se potem jaz bala..
Forum je zaprt za komentiranje.