trak
zdaj sem se depilirala z depilacijskim trakom. koža mi je postala vsa rdeča oz. rdeče pike so nastale. zanima me, če je to le trenutno, ker je razdražena in čez koliko časa mine to?
in ali res še večkrat uporabljam ta trak , ko sem ga zmotala skup – po navodilih?
težko me prime sonce, ker sem bolj bele polti. jemljem beta karoten kapsule v upanju, da prej porjavim. ali res te tbl. kaj pomagajo? vsebujejo a in e vitamine.
če ni močnega sonca, če je občasno malo bolj oblačno, a kljub temu prime sonce?
kaj še naj napravim, da me prej prime sonce? nekje sem brala, da se je treba namazati z jogurtom, ali drži to?
zakaj mi prej opeče trebuh in spodnji del noge kot zgornji del noge-stegna?
vem, da je krema za sončenje, da te ne opeče tako sonce inščiti kožo, a me zanima, če tudi kaj pripomore, da hitreje porjavim? kakšno kremo, mleko, olje za sončanje si naj kupim?
hvala za VSE odg.
lp, a.
Koža po depilaciji skoraj vedno odreagira-pojavijo se drobne rdeče pikice , ki pa najkasneje po nekaj dneh izginejo.Priporočljivo je , da se po depilaciji namažeš s kakšno kremo , ki bo vse skupaj malo pomirila , tisti dan pa se ne tuširaj z milom.
Depilacijski trak lahko uporabiš za kar nekaj potegov.
Tablete pomagajo za hitrejšo porjavitev.
Sonce prav tako prime čez oblake.
Z jogurtom se ponavadi maže kadar te sonce opeče , ker blaži opekline.
Obstajajo olja za sončenje , pri uporabi le teh koža hitreje porjavi , vendar moraš imeti prej že podlago , sicer pa so kreme namenjene zaščiti pred soncem in opeklinami.Predel trebuha je bolj občutjiv in hitreje opeče , sicer pa je odvisno od kože do kože.
hvala za vse odg.
moram se v teh nekaj dneh skoz mazati s kako kremo? uporabljam nivea mleko za suho kožo.
me še zanima kaj je to sploh “šomarančasta koža”? zanima me, če je slučajno moja taka: imam spodaj, pri gležnji in na bedrih, bolj proti gor rdeče oz. bolj vijolične pike, nekatere se da škrabat oz. pilingirat. v mlajših letih sem to imela le bolj na stegnih. kaj je to? vem, da je odvisno tudi od telesne aktivnosti, prehrane….
brez veze pa se mi zdi krema za samoporjavitev, ker.. vsja jaz.. sem se morala full dostikrat namazati, a pri tuširanju, umivanju in znojenju barva izgine, zbledi.
hvala, lp.
Nekatere kreme se uporablja od ene do druge depilacije , ker tudi upočasnjujejo rast dlak , nekatere pa samo par dni po depilaciji.Sicer pa se je priporočljivo mazati z mlekom vsak dan po tuširanju , da se kožo navlaži.
Glede pik ne vem , ker bi morala videti za kaj gre , kar pa zadeva kožo , najbrž misliš na pomarančno kožo , kot se reče celulitu.
te pike opažam tudi pri drugih ljudeh, tudi pri moških, nekateri imajo to tudi na zgornjem zunanjem delu rok.
v navodilih za beta karotin tbl. ne piše kolikokrat se vzame tbl. lahko npr. 1 zjutraj in 1 zvečer? vse skupaj je 60 kapsul. če bi vzela 2-3 tbl./dan, bi pripomoglo, da prej postanem rjava, ne bo kakih strankih učinkov…preveč vnosa teh vitamin ipd.?
hvala, več ? ne bom imela.
lp.
Forum je zaprt za komentiranje.