Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek “trajna”

“trajna”

Punce, ve veste vse, zato vas prosim za pomoč.

Naveličala sem se ravnih dolgih las, dovolj imam njihovega neprestanega bežanja iz čopa, kite, fige … skratka, odločila sem se za “trajno” in me zanima, kje v Lj. naredijo spodobno močno svedrasto verzijo in koliko cca to stane?

Hvala in Lp

Nimam izkušenj s trajno na laseh ampak vem le, da moraš zelo zelo paziti, da ti jo zares strokovno naredijo in se posvetovati kakšen končni izgled želiš. Prevladuje mnenje, da je trajna dizaster in nasploh out ampak je pa tudi moden videz rahlo skodranih las na daljšo dolžino tako, da zares dobro premisli preden greš v to spremembo. Nisem ti dala ravno uprabnega nasveta ampak samo dobronameren namig, v vsakem primeru ti želim lepo frizuro!

Jaz sem si dala trajno pred dvema letoma na lase dolžine približno do ramen. Frizerka me je navila na “velike” navijalke (ona je rekla da so te tavelike da so za tisto res hudo trajno čisto tanke). Torej mi je naredila neko lažjo trajno, tako ki drži manj časa (kao 2 meseca). No jaz sem bial s frizuro super zadovoljna, bila je sprememba ampak sem si jo želela prav tako kot ti.
Potem pa je trajna ostala celo leto, vsak mesec je sicer malo poustila ampak ne veliko. Huje je, ker imaš lase dokaj uničene. Po dveh letih so mi prerasli in tiste zadnje konice so bile totalna štala. Suhe, scefrane…

Torej, moja izkušnja in mnenje: do enega leta je vse OK, potem pa ti začne malo najedat. Lase postajajo suhi in ga ni šampona in maske in kreme ki bi jih spravila v red. (Imam pa že v originalu močne lase, las je rahlo neraven ampak le toliko da so lasje obvezno vedno skuštrani).

Kakorkoli, odločitev je pa tvoja.
Lp

Aja, plačala sem pa 7000 se mi zdi, ampak pri eni lokalni frizerki, koliko pa to stane v Ljubljani pa nimam pojma. Pa tudi frizerji, ki dajo kaj nase (kao) neradi delajo trajne, ker je to čist out iz mode.

Jaz dam cca enkrat na leto volumen trajno. To je trajna, po kateri nisi skodran kot stara mama. Imam pa težek las tako da se skoraj ne pozna ( lasje dolgi malo čez rame) samo konice se obrnejo na ven. Če pa se navijem ali sfenam super drži še par dni. Frizerja imam v Lj. PK Hair in dam za trajno +frizuro cca od 12-15 tisoč.

Ja koliko si pa stara Neurejena? 70 ali še kakšno leto čez. Pa ti veš da je trajna totalno out. Bodi srečna da imaš ravne dolge lase, marsikakšna kodrolaska bi za to dala vse na svetu. Lepo se postriži na rese, pobarvaj na kakšno močno jesensko oz. zimsko barvo in boš kot nova. Samo pozabi na trajno, saj nismo leta 1980. Pozdravček!!

Jst isto razmišljam, da bi si kar trajno naredila ampak ne tisto, ki jo imajo stare mamce ampak, da so taki kodri kot npr. od Sarah Jessice Parker v Seks v mestu, ko je imela krajše lase… Pa tudi ne vem, v kateri salon naj grem, da mi uspe to…

“Sex v mestu” je popolnoma druga zgodba. Tud Sarah nima take frizure vedno, ampak pred snemanjem pridno sedi kaki dve uri ali več. in najbrž nima trajne. Nobena, pa še tako “profesionalno” narejena trajna ti ne naredi takih lepih kodrov. In seveda je odvisno od las. Verjemi, za mano so dolga leta tovrstnih frizur. Na srečo je tud to minilo pred 10imi leti in ne nameravam več ponoviti. Obstaja pa ena nova zadeva, šampon, ki ti skodra lase. Ni tako močno kot pri trajni, traja pa do 8 pranj. Sama nisem še videla tega v praksi, moj frizer pa pravi, da res deluje. Preveri. Bo manj škode ali pa razočaranja kot pa kar takoj trajno.

V glavnem frizure, ki jih vidimo na TV in v revijah in nam taaakooo padejo v oči zaradi krasnih kodrov in volančkov in zavojev…. niso trajne, ampak naviti lasje. Torej, zjutraj vstat dve uri prej, se posvetit frizurci in to bo to Sex v mestu ali pa kaj podobnega.
Trajna ni nikoli tako živahna in simaptična, kot naviti lasje.
Žal pa je učinet navijanja kratkotrajen.

Dajte povejte kaj več o tem šamponu, ki kar sam kodra lase?! Kje se ga dobi, ….

lp

Vem samo, da je od Kemona. Ime sem pozabila, je pa edini tak proizvod (menda), vsaj pri njih. Firma Kemon je proizvajalec (spet menda) visoko kakovostnih frizerskih pripomočkov, italijanska, seveda. Dobiš ga pri frizerjih, ki imajo pogodbo s to firmo oz. slovenskim uvoznikom (včasih so bili vsi pri Matrixu). No, šampon za kodranje, kot tudi celoten program od Kemona, je bil predstavljen na letošnjem “frizerskem sejmu”.

Ne trajne! Kupi si raje navijalke, ki se prekuhajo, naviješ jih na suhe lase in po pol urah si skodrana. Malo časa ti vzame pa še fajn zgleda.

LP!

ina.

AL PA TISTE, S KATERIMI LAHKO SPIŠ-TOP-SHOP. FUL UREDU!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close