Trajna
Pred par dnevi sem bila v friz. salonu in si na dolge lase dala narediti trajno – imam ravne lase in sem si želela kodre. Lase imam vse enako dolgo čez ramena. Preparat sem imela gor 35 minut – dalje se menda niti ne sme, da se ne uničijo lasje je rekla frizerka.
Ko se šla iz salona nisem imela nekih ful kodrov ampak volumen las je bil bolj košat. Naslednji dan še manj in danes sem skoraj čisto ravna.
Je to normalno? Kaj bi lahko bilo krivo in lahko to svojo frizuro na nek način reklamiram? Nenazadnje sem želela imeti kodre.
Se lahko naredi ta trajna in uporabi preparat kar eno za drugim. IZgleda da mi preparat ni prijel. Se mi bodo uničili lasje. Kaj mi lahko naredijo s ponovno trajno – 8.500 sit pa tudi ni mali denar. Niso me strigli in tudi frizure po trajni mi ni naredila ker nisem žela – hotela sem imeti naravno posušene lase.
Hvala za nasvet.
Lahko se zgoddi, da preparat prime prerahlo, ker je še vedno bolje kot če prime preveč. potrebno pa je vedeti, da za videz naravnih kodrov, nikoli ni trajna nerejena premočno, ker lasje zagrabijo po velikosti in obliki navijalk. Lahko se zgodi, če naredite premočno, da bo videz trajne, takšne, ki se je nosila v 80 letih. Trajno pa je potrebno previdno negovati, uporabljati produkte, ki trajno spodbujajo in po trajni ne umivati las vsaj 48 ur.
Ne vem kako vam je prijela, tako da se mirne duše obrnite na frizerko, ki vam je delala in jo prosite za nasvet, če lahko kaj popravi. Načeloma, če je res prerahla, se lahko ponovi, samo počakajte nekaj tednov. Pa tudi trajne ni priporočljivo česati.
lp alenka
Najprej hvala za odgovor obema.
Naj vam povem, da sem res v petek šla nazaj in da me je takoj vzela in ni ji bilo jasno kako in kaj. Ponovno mi je naredila trajno na manjše viklerje – menda bi naj ti bili krivi in mi pustila preparat gor 25 minut. Ko mi je snela je spet zgledalo lepo samo tu in tam ni bilo kodrasto ampak bolj valovito in nekateri prameni skoraj ravni.
Danes sem spet skoraj ravna. V sobot zjutraj sem se prav razjokala pred ogledalom. In se šla spet pokazat. Frizerka ni mogla verjeti. Pravi, da ne ve kaj bi bilo.
Je možno, da bi bil star in zluftan preparat. Rekla je, da če mogoče ne bi bila flaška od preparata dobro zaprta. Ne vem več kaj naj.
Kaj mi lahko zdaj naredi. Rekla je naj v tem tednu pridem oprat prvič k njim in da bo videla kako dalje.
Sem zelo obupana. Kaj mi svetujete Alenka?
Ines
Pomirite se, pozabite za nekaj časa na trajno.Mogoče gre za kakšno neravnovesje v telesu, stres, kar las zelo občuti. Tudi barva včasih ne prime, če stranka jemlje v tistem času kakšne močne tablete…V notranjosti lasu je medula, ki je kot nekakšna antena, ki sprejema signale iz telesa kar lahko vpliva na rezultat.
Ni nujno, da je kriva frizerka ali preparat.Zato svetujem, da za nekaj časa misel o trajni pustite in počakate, da se malo vse skupaj umiri.
lp alenka
Forum je zaprt za komentiranje.