Trajna na velike navijalke (ne kodri, valoviti lasje)
Trajna?
Za nekatera dekleta čudovit postopek in sprememba. Še posebno za dekleta z mastnimi in tankimi lasmi. Za nekatera obžalovanje in nočna mora. Ob dobri trajni je pomembno striženje, zrahljano in dobro definirano. Če so konice preveč tope je las pretežek in koder pod nobenim pogojem ne pride do izraza. To se dogaja tudi pri naravnih kodrolaskah.
1. Pomembna je dobra priprava lasu na kemični postopek še posebno suhega. Pravilna izbira navijalk in preparata je najpomembnejša. Preparati obstajajo za vse tipe las in lasišča. V našem salonu imamo kar 4 različne.
2. Ko je trajnanje in striženje zaključeno sledi izobraževalni del iz strani frizerja, da novo kodrolasko nauči, kako se “zaklene” koder. Ti nasveti so primerni tudi za naravne kodre.
A.) Lase popivnamo s krpo iz mikrovlaken, katera po hitrem postopku veže vlago nase. To je zelo učinkovito proti krepu. ( def. krepa je: ” Voda se veže med plasti lasu in tam ostane. To se dogaja pri suhih in poroznih laseh. Pri zdravem lasu, ki ima zaprto povrhnjico se to ne dogaja.” )
B.) Na vlažne lase ( ponavadi porozne in krepaste) nanesemo po dolžini manjšo količino olja ali voska, Ta izpodrine vlago iz las in ga naredi prožnega.
C.) Nanesemo produkt za utrjevanje ( PENO; TEKOČI GEL ) po vsej dolžini in z glavo obrnjeno navzdol sušimo z dušilcem ali naravno na zraku.
Č.) Po končanem sušenju nanesemo kremo za lase in definiramo kodre.
D) Kodrov ne češemo do naslednjega pranja. Z AFRO glavnikom jih dvigujemo pri lasišču ter z vlažnimi rokami vsakodnevno aktiviramo nanešene produkte.
Pozdravljeni! Sama sem se upogumila in se odpravila k frizerju na trajno. Iz salona sem odkorakala kot kaksen lev. Naslednje jutro sem se zbudila z spodnjim delom lasisca valovitim zgornji del las je bil pa cistoma raven, kot cenebi sla na trajno. Zanima me pa kako lahko neuspele trajne kot je moja odpravimo?
Forum je zaprt za komentiranje.