Toyota Yaris, Punto Grande
Po mojih izkušnjah pa je tako. Fiat-a nebi nikoli kupoval bencinarja. Jtd-ji so motorji kot se šika, bencinarji pa poraz. Toyota ima sigurno zelo dobro ime. Glede servisov pa prodajate buče tisti ki govorite da so servisi za japonce mnogo dražji. Tudi pri fiatu je naprimer original luč na servisu zelo draga. Imel sem hondo civic 10 let zanjo dal za tiste čase kr dost ampak ko sem jo prodajal po 10 letih je še vedno držala ceno in glede na to da nisem zamenjal v 10 letih niti akumulatorja, niti izpuha in niti ploščic je bil to eden najcenejših avtomobilov. Sedaj vozim toyoto auris in je zakon. Zaenkrat imam 30k km pa deluje brez problema. Motor je 1.6 125km, porabo pa imam od 6.7 pa do 7.5, kar se mi zdi izjemno malo za tako težo in moč. Imam pa tudi fiat punta za k vikendu in sem ga dobil zelo poceni novega ampak ima pri 40k km za seboj že generalko. Poleg tega je v njem že drug akumulator ter izpuh. Bodo pa tudi ploščice prišle kmalu na vrsto. Z japonci imam dobre izkušnje. Še najbolj pa zaupam hondi. Sedaj pride novi Jazz in verjetno bo šel lepo fiat počasi v prodajo na njegovo mesto pa bo prišel avto ki je izjemen, tako po porabi kot prostornosti glede na njegovo velikost.
Pozdrav
ja, morda bo Toyotinih servisov mann, bodo pa občutno dražji, kot za Fiata.
Sama imam tudi Fiata in sem presenečena nad nizko ceno vzdrževanja tega avta.
tast je pa sam za eno Toyotino luč dal skraj 500 € – na servisu, seveda.[/quote]
Prav mu je, zakaj pa nima luči zavarovane. Redni servisi niso nič dražji kot pri drugih. Pri svojih nekaj Toyotah v zadnjih 16 letih razen rednih servisov nisem bil NIKOLI na dodatnem servisu. Pri tako velikem številu kilometrov ti se najbolj izplača diesel, posebej ta 1.4 d4d, ki je tudi v corolli. Je tih, varčen in za svojo moč zelo prožen in hiter.