Toyota Corolla Verso ali Citroën Picasso
Z možem kupujeva nov družinski avto. Ves čas sva bila odločena za Toyoto Corollo Verso, potem pa sva ugotovila, da dobiš novega Picassoja za cca. milijon ceneje.
Toyota mi je osebno bolj všeč, ne vem pa, če je res vredna toliko več.
Za vsak vaš odgovor in nasvet, ter izkušnje se vam vnaprej lepo zahvaljujem.
Pa lep dan!
Vsekakor se je očitno po novem bolje pozanimat, iz katere serije je avtomobil. Prve serije izdelkov so očitno “beta verzije” (računalničarsko rečeno), ki jih brez slabe vesti ponudijo potrošnikom po nespremenjeni ceni v “testiranje” Čez dve leti pa vse popravke vključijo v prenovljen model. Novi mercedes E ima tako okoli 2000 sprememb. Zadnja generacija je imela preveč premalo preizkušene elektronike.
Dragi forumovci!
Če z avtomobilom nimate lastnih iskušenj, potem, prosim, ne smetite po forumu z raznimi nebulozami. Izpade resnično bedasto in osebi, ki vas prosi za koristen nasvet, prav nič ne pomagate.
Torej, Tania! Vozil sem oba, v dizelski verziji seveda, s Toyoto pa sva dnevno v stikih, saj je moj službeni avto. Z vozniškega stališča je Toyota svetlobna leta pred Xsaro. Corolla Verso je namreč narejena na osnovi Avensisa in ne Corolle in to se resnično pozna. Avto pelje tako čvrsto in uravnoteženo, a obenem udobno in lahkotno. Vsaka stvar deluje natanko tako, kot od nje pričakuješ. Motor je žameten in močan, nobenih čudnih zvokov v kabini in nasploh je za cel razred boljša od Xsare.
Če se ravno presedeš iz ene v drugo, potem Xsara deluje prav ceneno in malce šlampasto, pa še motor je prešibak. Toyota je definitivno vredna razlike v ceni, je pa seveda res, da s to razliko lahko kupiš še en malo rabljen mali avto, ali pa greš nekajkrat na morje z družino. Odločitev je tvoja.
Najprej še enkrat hvala za vaše nasvete in pomoč. Včeraj sva šla z možem na testno vožnjo s Xsaro in sva se enoglasno odločila, da je ne bova kupila. Motili so naju slabi pospeški, pa velika sprednja šipa skozi katero je močno pripekalo sonce, notranojost pa tudi nekoliko prazno deluje… Torej ostene Toyota, kot sva imela sprva v načrtu.
Še enkrat hvala in lep dan!