Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Toyota Corolla Verso ali Citroën Picasso

Toyota Corolla Verso ali Citroën Picasso

Z možem kupujeva nov družinski avto. Ves čas sva bila odločena za Toyoto Corollo Verso, potem pa sva ugotovila, da dobiš novega Picassoja za cca. milijon ceneje.
Toyota mi je osebno bolj všeč, ne vem pa, če je res vredna toliko več.
Za vsak vaš odgovor in nasvet, ter izkušnje se vam vnaprej lepo zahvaljujem.

Pa lep dan!

Če lahko 1mio pogrešaš potem toyota, drugače picasso ni slaba izbira.

Statistično gledano je manj verjetnosti, da bo Toyota crknila.

Jernej tudi toyota ni več to kar je bila!
Kolega ma yarisa in je več na servisu kot na cesti!
Picasso je zelo dober avto udoben in vzdržljiv,zanesljiv!
pa še miljon cenejši pa ta miljon porabiš še za kaj drugega!

zelim vama dobro odločitev ter lep pozdrav

Dejstvo je da obstaja večja verjetnost okvar na xsari, tukaj je jasno da je toyota boljši avto (novejši model, varnejši, ..). Samo na koncu je le denar odločilni. Obvezno testna vožnja z obemi in potem odločitev.

lp

Sem tudi jaz danes prebral, da so klicali na servis milijon Toyot, izdelanih med letoma 2002 in 2005 zaradi problemov na volanskem mehanizmu.
Imam novo mnenje : kupite 30 let starega Mercedesa 200D

Vsekakor se je očitno po novem bolje pozanimat, iz katere serije je avtomobil. Prve serije izdelkov so očitno “beta verzije” (računalničarsko rečeno), ki jih brez slabe vesti ponudijo potrošnikom po nespremenjeni ceni v “testiranje” Čez dve leti pa vse popravke vključijo v prenovljen model. Novi mercedes E ima tako okoli 2000 sprememb. Zadnja generacija je imela preveč premalo preizkušene elektronike.

Dragi forumovci!
Če z avtomobilom nimate lastnih iskušenj, potem, prosim, ne smetite po forumu z raznimi nebulozami. Izpade resnično bedasto in osebi, ki vas prosi za koristen nasvet, prav nič ne pomagate.
Torej, Tania! Vozil sem oba, v dizelski verziji seveda, s Toyoto pa sva dnevno v stikih, saj je moj službeni avto. Z vozniškega stališča je Toyota svetlobna leta pred Xsaro. Corolla Verso je namreč narejena na osnovi Avensisa in ne Corolle in to se resnično pozna. Avto pelje tako čvrsto in uravnoteženo, a obenem udobno in lahkotno. Vsaka stvar deluje natanko tako, kot od nje pričakuješ. Motor je žameten in močan, nobenih čudnih zvokov v kabini in nasploh je za cel razred boljša od Xsare.
Če se ravno presedeš iz ene v drugo, potem Xsara deluje prav ceneno in malce šlampasto, pa še motor je prešibak. Toyota je definitivno vredna razlike v ceni, je pa seveda res, da s to razliko lahko kupiš še en malo rabljen mali avto, ali pa greš nekajkrat na morje z družino. Odločitev je tvoja.

Kako ti deluje potovalni računalnik v versu (a ti kaj čudno odšteva kilometre)?

lp

Najprej še enkrat hvala za vaše nasvete in pomoč. Včeraj sva šla z možem na testno vožnjo s Xsaro in sva se enoglasno odločila, da je ne bova kupila. Motili so naju slabi pospeški, pa velika sprednja šipa skozi katero je močno pripekalo sonce, notranojost pa tudi nekoliko prazno deluje… Torej ostene Toyota, kot sva imela sprva v načrtu.

Še enkrat hvala in lep dan!

New Report

Close