totalna škoda vozila
Pozdravljeni
Potrebujem informacijo-če kdo ve. Torej, udeležena sem bila v prometni nesreči, voznik drugega avtomobila se mi je zaletel odzadaj, krivda je izključno njegova, to je vse urejeno… Zavarovalniški cenilec je ocenil totalko, na zapisniku piše: obračun totalne škode, vozilo je v celoti poškodovano, airbagi in podvozje tudi. Zdaj pa me zanima,kako bodo oni obračunali vrednost vozila- je to po eurotaxu in bom torej dobila toliko, kot bi bil avto vreden dan pred nesrečo po eurotaxu minus dobri deli ali naj pričakujem celo kaj manj??? Avto je bil star 3 leta.
lani avgusta imela totalko, ne po svoji krivdi, po trku, je avto odneslo s ceste. Zav. Triglav ocenila totalko, dobila odškodnino in razbitino. To sem potem prodala, in dobila skupno (odškodnina+denar od prodajo od dobička) 300-500€ več, kot so se prodajali nerazbiti avtomobili te znamke (isti letnik,enaka oprema).
Bi pa omenila še to,da s emi zdi skrajno mimo, da sem plačevala kasko na vrednost novega avta, obračun so mi pa delali po evrotaksu (avto star 4 leta). ne vem akaj potem ne obračunavajo tudi kaska na vrednost avtomobila po evrotaksu? aja, zato,ker bi premalo zaslužili. Barabe!!