Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem totalna škoda vozila

totalna škoda vozila

Pozdravljeni

Potrebujem informacijo-če kdo ve. Torej, udeležena sem bila v prometni nesreči, voznik drugega avtomobila se mi je zaletel odzadaj, krivda je izključno njegova, to je vse urejeno… Zavarovalniški cenilec je ocenil totalko, na zapisniku piše: obračun totalne škode, vozilo je v celoti poškodovano, airbagi in podvozje tudi. Zdaj pa me zanima,kako bodo oni obračunali vrednost vozila- je to po eurotaxu in bom torej dobila toliko, kot bi bil avto vreden dan pred nesrečo po eurotaxu minus dobri deli ali naj pričakujem celo kaj manj??? Avto je bil star 3 leta.

Vsekakor boš na izgubi, sreča je ta, da je avto še mlad…., vprašaj kdo obrdži razbitino, potem bo lažje odgovorit.

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

lani avgusta imela totalko, ne po svoji krivdi, po trku, je avto odneslo s ceste. Zav. Triglav ocenila totalko, dobila odškodnino in razbitino. To sem potem prodala, in dobila skupno (odškodnina+denar od prodajo od dobička) 300-500€ več, kot so se prodajali nerazbiti avtomobili te znamke (isti letnik,enaka oprema).

Bi pa omenila še to,da s emi zdi skrajno mimo, da sem plačevala kasko na vrednost novega avta, obračun so mi pa delali po evrotaksu (avto star 4 leta). ne vem akaj potem ne obračunavajo tudi kaska na vrednost avtomobila po evrotaksu? aja, zato,ker bi premalo zaslužili. Barabe!!

Na novo vrednost računajo kasko zato, ker če avto ni totalka rezervni deli stanejo enako kot za novega. Tako so meni razložili to lopovsko logiko….

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Mi lahko poveš kateri avto si vozila, da so se ti airbagi aktiviral.

Jaz sem imela tudi prometno, se mi je nekdo zaletel zadaj in sem na koncu bila glede na rabljene mal v plusu.

mi smo tudi mel totalko pred 2mesecim,avto star 3 leta.po poplačilu lizinga in prodaji razbitine sva na znesku za katerega sva kupila avto.tako da sva čist zadovoljna.v minusu sva samo za kasko zavarovanje,ki ti ga obračunajo v celoti.

New Report

Close