Najdi forum

Toskana

Mi lahko kdo od vas, dragi popotniki, izda kakšno informacijo o tem, kako si organizirati teden ali dva počitnic v Toskani. Šli bi z lastnim prevozom. Predvsem pa me zanima, ali ima kdo dobre izkušnje z namestitvijo (zlasti me zanimajo vile, pa ne tiste najdražje). In seveda kje je najboljša lokacija za enodnevne izlete po Toskani.

Za vsako informacijo že v naprej hvala…….

Midva hodiva v Toskano na krajše/daljše izlete že več kot 10 let. Kamorkoli greš, povsod je fajn in ogromno za videt. Z vilami nimam izkušenj, ker kampirava ali pa kar sproti poiščeva kakšno sobo.
Če boste dva tedna, se da veliko videt – Firence, Siena, San Gimignano, Volterra, Certaldo… Če greste malo bolj proti morju, Viareggio pa v bližini Lucca, Pisa, luškano mestece je Vinci, bolj severno ob obali Cinque Terre (tole sicer ne vem, če še spada v Toskano, je pa luštno).
Jaz vsekakor ne bi bila stacionirana na istem mestu, bi se malo selila sem in tja, čeprav, če boste najeli vilo, se pa to najbrž ne da.
Naredite malo načrta, kaj vse bi radi videli in si potem nekje čim bližje vsega poiščite namestitev. Po moje ne morete zgrešit, kjerkoli že boste.

Mi smo spali v podeželskem kompleksu 15 km od Firenc, v kraju Lastra a Signa. Od tam smo delali enodnevne izlete s svojim avtom (Pisa, Livorno, Lucca, Vinci, San Gimignano, Siena, …), edino v Firence smo šli z vlakom – je enostavneje, vlak te pripelje točno v center mesta, 5 korakov proč je že stari del mesta. Drugi dan greš pa lahko v Firence z avtom in si ogledaš npr. Piazzale Michelagelo. Priporočam ti, da si pred odhodom narediš okvirni načrt, kaj si v katerem mestu želiš ogledat in kje boš parkirala.
Je pa silno lepo, mi bomo še šli.

Na Piazzale Michelangelo greš tudi z avtobusom št.13 za 1,20e direkt iz železniške postaje tam kjer parkirajo taxiji. Št.20,ki ti jo priporočiji v turistični ag. (pri cerkvi Santa Maria Novella in jo vidiš iz žel.postaje) nisem našla. Kavica je 5e ampak se splača glede na ambient in razgled, tudi wc je ok.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close