Toskana
Kje se stacionirati?
Gledam po netu ampak je tega toooolk…
V glavnem, iščem nek B&B ali hotel, lahko tudi apartma za normalno ceno, kadilcem prijazen, z balkonom ali teraso in seveda parkingom. Nekje med Firencami in Sienno bi bilo najbolje…
Če ima kdo osebne izkušnje in kakšen link bom zelo hvaležna…
Jaz ti svetujem, da se stacioniraš tam, kjer tisti dan boš. Imam veliko izkušenj s potovanji in ta varianta se je izkazala za najboljšo.
Recimo za Firenze rabiš dva dni zato tudi prespiš tam čimbolj v centru, da vse opraviš peš. Potem lahko prespiš v San Giminianu in si spet od tam narediš razpored naprej.
Torej najprej naredi načrt kaj bi rada videla, potem označi (glede na to ali si sama ali z otroci, koliko ste si sposobni ogledati v enem dnevu) katere vasice si ogledaš skupaj v enem dnevu, kje rabiš več dni, kje bi rada malo uživala v brezdelju in lepotah narave,….
Potem si odpri neko spletno stran…recimo http://www.booking.com in greš po mestih kjer bi rada spala, točno odtipkaj datum in ven ti vrže nešteto variant. Od najdražjih do zelo poceni.
Mi smo bili nastanjeni tule:
http://www.belmontevacanze.it/en/
nam je zelo odgovorjalo ker je nekje na sred srede in imaš vse v radiusu do max 1 uro vožnje. Razdalje niso take, da bi se mi ljubilo vsak dan spati drugje, pakirati, se nastanjevati, iskati itd…še sploh pa ne, ker smo bili z otroci in so nam ti enodnevni izleti zelo odgovarjali.
Je fuuul lepo. Meni je Toscana zelo všeč, kot pokrajina, mesta (po slikah – v realu še nisem bila, pa bi rada šla). Ne vem pa, kaj bi tam delala z 8 letnim sinom. Kaj se v tej okolici da pogledat, da je zanimivo otrokom?
Lani smo bili v Veroni, ampak kaj dosti za otroke to ni zanimivo (bili smo pač v sklopu Gardalanda in Aqualanda :-))).
Mi smo izbrali tole …
http://www.agriturismo.it//ponziani/enalloggi.shtml
… in je povsem zadostilo našim pričakovanjem, še zlasti lokacija nam je ustrezala, saj je smo “stanovali” na sredini naših dnevnih ciljev, res pa je, da smo Firenze spustili. Midva jih skozi in skozi poznava, za majhne otroke pa niso ravno med najbolj zanimivimi. Rezervirali smo kar po mailu in je vse štimalo.
Čisto mimigrede, če potujete z majhnimi otroki, se ne pozabite ustaviti v Collodiju, kjer je Ostržkov park in hiša metuljev, torej nekaj posebej za otroke, pa tudi samo mestece je zanimivo.
Pa uživajte.
mami
Mi smo bili s takrat 7 in 9 letnim otrokom. Prespali smo 3x in jima je bila to ravno pravšnja “doza”. Izognili smo se Firencam in tudi v drugih mestih nismo hodili po cerkvah, muzejih in galerijah (edina izjema katedrala v Sienni). Otrokom je recimo zanimiv poševni stolp v Pisi, Lucco smo obhodili po obzidju, ko smo se v Lucci prvič povzpeli na razgledni stolp je to postala stalnica in v vsakem mestu vprašanje – a imajo stolp? Gremo gor! 🙂 V Sienni smo po sprehodu po mestu kaki dve uri samo sedeli in uživali na glavnem trgu. Pojavil se je od nekje nek “zabavljač”, ki je hecal mimoidoče z raznimi forami in ta mali sta uživali kot na kakšni predstavi. Na tem trgu itak lahko preživiš cel dan in uživaš v njegovem utripu. V San Giminianu jima je bil všeč ves tisti turistični vrvež na tistih ozkih ulicah….
Res pa je, da smo potem naredili še nekaj samo za njiju – prečkali Italijo do Riminija in se šli za dva dni še zabavat v Mirabilandijo. Vsi smo bili zadovoljni in punci imata lepe spomine na to pot.
Nisem prebrala vseh prejsnjih postov, ampak … Ker zivim v Toskani, predlagam, da se stacionirate npr. v Firencah in potem hodite na izlete. Vse razdalje do mest kot npr Siena, Pisa, Lucca, Volterra … so kratke (ca 1,5 ur), zato spanje vsakokrat v drugem kraju predstavlja vecji problem, se posebej, ce boste potovali z avtom, kjer se boste tudi izdatno ubadali s parkiranjem. Za vec dni boste tudi v visoki sezoni lahko dobili boljso ceno. Sicer pa julij in avgust v Toskani nista visoka sezona, ker je prevroce. Visoka sezona je absolutno junij (cudovita polja soncnic), tudi maj in potem sept.
Uzivajte, privoscite si, Toskana je cudovita!
Forum je zaprt za komentiranje.