Toskana
Vožnja z avtom od Fernetičev do Firenc je lahkotna. Celo pot voziš 120km/h čeprav je omejitev 130. Tovornjaki ne prehitevajo ampak vozijo eden za drugim s primerno varnostno razdaljo, predrznih voznikov ni, ker so prometne kazni visoke in policisti kontrolirajo promet v neoznačenih vozilih.
Avtobusi v Firencah – v eno stran te pelje ena številka, nazaj pa druga številka avtobusa. Tudi končna oz.začetna postaja je na drugem trgu.
Če parkiraš v Firencah na ulici čez noč poglej, kateri dan čistijo-perejo ulico(piše na tabli). Če avta ne umakneš,te čaka zjutraj kazen 50e. Jaz sem ob 23h umikala avto-KRIZA. Ulice so enosmerne, parkrat zaviješ in se zgubiš.
Če je pa kdo obiskal Terme Saturnia bi pa prosila kakšno informacijo.
V Pisi je poleg stolpa še krstilnica in zelo bogato pokopališče,vredno ogleda. Toskana je res neizmerno lepa.
O Cinque Terrah sem največ informacij dobila na hrvaškem forumu-predvsem kje zastonj parkiraš samo 5 min.hoje od vlaka ali ladje.
nik32:
S fantom sva bila avgusta in septembra 2011 na dopustu v Toskani. Ves čas dopusta sva spala v avtu, kljub temu, da sva imela šotor s seboj. Nihče ni nikoli kompliciral 🙂 spala pa sva na bolj odmaknjenih krajih… sva mnenja, da je to bolj varno kot na počivališčih… pa še full lep razgled je takoj, ko se zbudiš 🙂
hišica:
Terme Saturnia so res zanimive, vonja se hitro navadiš, pa še vstopnine ni… v začetku septembra je bila gužva. pa vsi, k smo tam parkiral smo dobili kazen za napačno parkiranje…
Cinque terre – v tursitičnem uradu, kjer kupiš vstopnico (na železniški postaji v La Spezii) dobiš vse potrebne informacije glede obiska Cinque terre. Prav tako ti dajo zemljevid La Spezie in ti povejo, kje lahko brezplačno parkiraš… je pa parking oddaljen 10 minut od železniške. V začetku septembra je bilo res vroče, tako da sva s fantom prehodila samo Via dell Amore, ostale vasice sva prevozila z vlakom 🙂
wc-je imaš tak povsod… za tuš se morš pa mal znajti, pa ne bit preveč izbirčen 🙂 na obali tak ni panike, ker so na urejenih plažah itak tuši, prav tako imajo tuše tudi nekatera počivališča, pa v avtu sva imela 50 l kanister z vodo, pa se je tut dal umit. pa osvežilne robčke za sproti 🙂 v glavnem da se. seveda pa ni tak luksuz kot doma:)
Forum je zaprt za komentiranje.