TOSKANA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
za začetek prihodnjega leta l iščem ekipo – ki gre v toskano.iščem tudi informacije o hotelih z tremi zvezdicami – ki niso predragi.tudi informacije o toskanskih toplicah!
low budget popotniki me ne zanimajo.
javite se tisti – ki ste pripravljeni bivat v toskani v hotelih z tremi zvezdicami.in hkrati niste klasični turisti – ste vsaj po duši popotniki!rad bi obiskal turistično neobiskane predele toskane.
potovanje bo – če bom zbral vsaj nekaj 100 evrov – tudi delno službeno – poskušal bom napisati reportažo za medije – ki ne bo standardno klišejska :
navajam iz ene od reportaž toskane ( ona lansko poletje – še dobro da sem bral v sesljanskem zalivu )
…………………. v kavarni enega od toskanskih trgov lahko cel dan seiš in uživaš v brezdelju…………………. in podobno kvačkanje – v tej reportaži razen klasičnih prospektnih informacij nismo izvedeli nič.
vabljeni na e – mail v čim večjem številu in seveda vabljeni pred toskano na belopeška jezera in tromejo!
pa nikar ne rinite na triglav avgusta in septembra – če že morate na božjo pot – pojdite na svete višarje – se boste lahko za 11 evrov vsaj za kakšno urico umaknili daleč od množic na goro fontalanca in nato adrenalinski treking po trbiškem ( ne žabniškem ) smučišču do trbiža.kake 4 urce traja.zelo adrenalinsko.zelo fancy.zelo romantično.in predvsem – mir boste imeli.pod pogojem – da se z višarij čim prej umaknete turistom tipa: ali smo v dolomitih?
lahko greste tudi na kamnitega lovca in nikar ne težite italijanom v tenis copatah o nevarnosti gora.če si bodo zlomili gleženj – ni naš problem!pa nikar ne iščite bližnic.sem se 2 leti nazaj komaj rešil iz diretisime!
Jaz pa s tabo ne bi šla NIKAMOR! Tudi če bi me prosil! Izogibaš se Bovca, turističnim agencijam tudi, potem pa prebivaš v hotelu v Dobrni ter vabiš v Toskano v HOTEL S TREMI ZVEZDICAMI?! A to je za tebe popotništvo?????? A misliš, da če ne vidiš na svojem “popotovanju” nobenega turista, si pa že kar popotnik? Ne bi rekla! Najbolje je, da kar greš v Toplice Dobrna, pa uživaš z onimi penzionerji, med katere te bi bolj dala kot med popotnike!
odgovor kaji:
-drži da se izogibam turističnim agencaijam
– meja med kalsičnim turizmom in popotništvom je zelo tanka.ker delam v turizmu, se vsak dan srečujem tako z klasičnimi turisti kot tudi popotniki.vse to je draga kaja turizem.in turizem smo ljudje.
– v določenih primerih je tudi popotništvo klasičen turiizem.zlasti žefranasti največji slovenski popotnik
– hoteli z tremi zvezdicami so še kako primerni za popotnike.ali bi rada draga kaj da te okradejo – medtem ko spiš zunaj!
– popotovanja so zame ena od treh služb.vsa večja potepanja opišem.čez nekaj let bo to turistično – popotniška biblija
– upokojenci v dobrni so družba par excelence.ker nisem šel v dobrno zaradi babies temveč zaradi počitka.100 metrov v katero koli smer od hotela švicarija je pohodniški ali popotniški raj.tako malo ljudi ne srečaš niti v najbolj eksotičnih predelih sveta.v več kot 5 urah sem srečal samo enega.pa ni bil ponedeljek.
pa oglasi se kaj!
p.s. kar se pa družbe tiče – že leta poptujem sam.in na mojih poteh nisem nikoli sam.
lp
lord of wales
Forum je zaprt za komentiranje.