Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Tortilje – kako jih pripraviti

Tortilje – kako jih pripraviti

Kupila sem narejene tortilje – testo, sedaj pa ne vem kako se jih pripravi. Če ima katera kakšen dober recept, na dan z njim! Lep snežen dan.

Na olju prepražimo začinjeno(sol,poper…?)in na koščke narezano perutninsko meso.Na kolobarje narežemo čebulo in zeleno papriko.Vse to položimo na v mikrovalovki pogreto tortiljo,dodamo majonezo,zavijemo in to je to…nekako ma spodnještajerski način;-))Dober tek.

Severnoštajerski je nekoliko drugačen 🙂

Jaz prepražim čebulo, dodam perutninsko meso (očičajno izkoščena stegana), in veliko raznovrstne zelenjave (kar pač imate radi). Ko je spraženo, s tem napolnim tortilje, jih zavijem, zložim v pekač, povrhu dam že sir in nato malo zapečem (ni treba dosti, ker je itak vse ready-to-eat – samo toliko, da se sir razpusti in da dobijo lepo barvo).

Dober tek.

Tegale sem si sposodila od Jamieja. Je preskušen in so nam takšne najbolj všeč.

naribam gaudo, na drobno narežem mlado čebulo, če imam, dodam še koščke piščančjega mesa, lahko tudi popečeno zelenjavo in če imate radi, kakšen čili, na tortiljo naložim vse omenjeno, nanjo dam še eno tortiljo in popečem v suhi ponvi na obeh straneh, shranjujem jih v ogreti pečici (80 stopinj), da spečem vse in ponudim z guacamole omako, s kakšno salso ali čisto navadno paradižnikovo omakco, kislo smetano. Tortilje narežem na trikotnike, potem pa veselo pomakamo.

Lp Neja

Uporabim zmrznjeno mehiško zelenjavo (Lidl), narežem malo piščanca, prepražim, naribam sir, da malo veže vse skupaj. Nadevam tortilje in dam še malo v pečico. Lahko pa takoj postrežeš. Uporabim tudi nacho sir zraven.

Tako kot so napisale predhodnice. pripravi kar pač imate radi, mi naredimo s piščančkom in raznovrstno zelenjavo (por, paprika, koruza, grah, korenček….). Tortiljo dam v ponev, po obeh straneh malo pogrejem (če dlje greješ, postanejo trde), obvezno dam noter sir, nadev in omakico iz kisle smetane in paprike v prahu, da je fajn sočno.

Ali pa jih nadevam, prekrijem s sirom in omakico in malo popečem v pečici.
Pa kakšna fajn solata zraven.

njam, zdaj mamo pa skomine

V voku skupaj prepražim meso in zelenjavo (piščanec, čebula, paprika, korenček, koruza). Meso je predhodno marinirano v sojini omaki, madras curryju, čiliju in ostalih začimbah po okusu.
Tortilje napolnim, dodam še žlico kisle smetane, posujem z naribanim sirom in za minutko poglejem v mikrovalovni, da se tortilja pregreje in sir stopi.
Še boljše pa je, če narediš tortilje sama doma. Okus ni primerljiv s kupljenimi, priprava pa je zelo enostavna.

Jaz pa popražim čebulo, dodam zmleto puranovo meso in zalijem s kakšno mehiško omako (mild), lahko pa tudi samo z doma pripravljeno paradižnovo omako, seveda vse začinim. To je osnova. Ker ima vsak svoj okus in svoje preference, nato tortilje res na kratko popečem na ponvi na vsaki strani po nekaj sekund in jih zložim na krožnik. Nato pa:
– v eno posodico koruzo
– v eno posodico narezano feto (to je zame obvezno)
– v eno posodico nariban ementaler ali parmezan
– v eno posodico na trakove narezano zeleno solato (brez tega tudi ne gre)
– v eno posodico fižol
– včasih tudi kakšne popečene šampinjone
– in še kakšno zelenjavo, ki je pač doma, najraje zeleno papriko ali kaj podobnega.

Nato si vsak vzame tortiljo in jo nadeva s tistim,kar mu je ljubo. Najprej mesna omaka, nato pa vse drugo.

Ne vem, koliko imajo zveze s ta pravimi tortiljami, ampak nam je dobro in jemo vsaj vsake 14 dni enkrat.

Jaz naredim vege ker ne jem mesa. V tortilje ali pa palačinke nafilam-pečeno zalenjavo paradižnik,paprika,čebula. Dodam še nariban sir in kislo smatano pomešano z česnom ali česnovim prahom. To je zame obvezno. Rada imam debele palačinke da je veliko testa. Nato še na njih namažen kislo smetano z česnom. In dam pečt. A ima katera še kakšen drugačen recept za vegetrjanske?

Na http://www.kulinarika.net poišči recept Tortilja enchilada (nekaj takega)- je brez mesa in je super!! Mi smo jih ravno včeraj delali.

sem končno našla recept in zgleda zelo mamljivo. Kako pa se naredi fižolov pire ki se namaže po tortilji?

Bambi njam, fižolov pire lahko kupiš v konzervi že gotovega (videla sem ga v Intersparu , tam, kjer so tortilje, pa te stvari), samo je precej drag. Jaz kupim kar navadni rdeči fižol v konzervi, ga malo pogrejem in dobro pretlačim, začinim pa s soljo, poprom, čilijem ,paše tudi koriander. Je prav tako dobro in neprimerno ceneje.

Mmmmm… obožujem tortilje, a jih zaenkrat sama še nisem delala. Ve katera, kako se naredi testo?

Hy-pozdrav iz srednje štajerske
tudi mene je zamikalo,da bi probal še tortilje in ker ga ni čez domače
sem iskal testo.Našel sem recept:225g pšenične ali koruzne moke,3 žlice olja,ščepec soli,1-1.5dcl vode,zgneteš testo,ga razdeliš na 8 delov,razvaljaš in spečeš-no in pogruntaš,da tem “TORTILIJAM”mi
pravimo-MLINCI.Obilo uspeha,več ko bom sam probal
L.P. OGI

Hehe, ne, ce nastanejo mlinci, potem je definitivno bilo predolgo v ponvi :).

Tortilje delam doma ze dooolgo in sicer “od oka”. Na ca. pol kg moke dam kar nekaj olja, vode, sol in pecilni prasek. Testo je podobno tistemu za pico, edino bolj mastno. Testo pustim pocivati kaksne pol ure, potem se razvalja cisto tanko (tanjse od palacink, tako da skoraj skozi vidis). Popecem jih v zelo vroci ponvi brez olja in to zelo na hitro – po 10 sek na eni strani in se par sekund na drugi strani. Ko jih vzames iz ponve, morajo biti tortilje se mehke. Vedno jih pokrijem z alu-folijo, da ostanejo mehke in tople.

In to je vsa “umetnost”. Hitro, preprosto in dooobro :).

Lp, mishika

Hy mishikka in ostali.
Izi bi rekel-to mi delaj mala.Pa imamo preprost in preizkušen recept,
hvala,ker si prihranila veliko moke,če računam da bi še vsi delali probe.
Lep pozdrav,tudi prihajajoči mishkici OGI

recept za tortilje:315 g moke,žlička soli,45g čiste nestopljene svinjske masti,315g vroče vode Moko in mast zgneteš v grudice in dolivaš vročo vodo in mesiš-včasih ni treba doliti vse vode .narediš testo in ga pokriješ z vročo mokro krpo iz testa narediš 12 kroglic in jih razvaljaš ali razvlečeš v okrogle tortilje in jih spečeš v ponvi.krasne so

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close