Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika tortica za enoletnika

tortica za enoletnika

V soboto bomo imeli družinsko praznovanje ob prvem rojstnem dnevu našega Jakoba. Ne morem verjeti, kako hitro je minilo to leto 🙂 No, torto za nas, tavelike, bo spekla moja zlata teta Vesna, jaz pa bi želela samo za našega slavljenca speči posebno tortico, samo zanj. Imam tak čisto majhen okrogel modelček, pa bi mu naredila mini tortico, da bi jo sam pojedel, jaz pa bi seveda pridno fotografirala 🙂 No, zatakne pa se pri receptu – čokolade ravno še ne je, zato imam v mislih kakšno skutno – sadno zadevico. Ima kdo kakšen slasten in zdrav recept?

Hej! To ti bodo posredovale mamice takih srckov.Rada bi ti samo povedala,
da uzivaj v tem,ko bo Jakob z rokico tapljal po kremi na torti in prstke lizal.
Lepo praznujte in Jakobu vse naj naj!! Babi

Hvala, babi 🙂 Malo sem pobrskala po forumu in je kar nekaj zanimivih tortic. Bom poročala, kako je bilo.

Hoj!
Preizkušen recept za malčke: lahka biskvitna torta:
Univerzalen recept za zelo okusen, rahel in lahek biskvit- primeren za otroke, ker ne vsebuje niti pecilnega niti maščobe :

jajca, moka, skadkor, vanilin, malo limonove lupinice..
razmerje ; kolikor jajc – 3x toliko moke in sladkorja v dekagramih.
Recimo- za srednje veliko torto 4 jajca, 12 (4×3) dag moke in 12 dag sladkorja. ali 2/6/6/ ali 5/15/15,
NIČ pecilnega, EN vanilin, lahko malo limonove lupinice. To je vse.

– z mikserjem najprej narediš sneg iz beljakov,
– nato v drugi posodi zmešaš sladkor, rumenjake in vanilin- dokler se ne speni.
– nato obvezno dodaš najprej sneg- rahlo ga vmešaš z vilicami, postrgaš do tal ko mešaš, da na dnu ne ostane gosti rumenjak…
– potem previdno in rahlo vmešaš postopoma še moko.

Stvar ostane rahla, puhasta in postrgaš jo v pekač, kjer namažeš samo dno (po obodu ne, če ni pecilnega)
Daš v ogreto pečico na slabih 190-200 in ko se ti zdi, da je pečeno, preizkusiš s štrikarico ali lesevo palčko ua ražnjiče- vbodeš, če ni pocasta palčka, je pečeno. Lažje prerežeš ohlajeno – če spečeš prejšnji dan.

Ko jo prerežeš, daš noter iz kompota borovnice ali kako drugo sadje, lahko zaželiraš s prelivom za torte, čez sadje lahko namažeš malo smetane in potem spet biskvitno plast… Lahko jo namažeš samo z marmelado vmes ali pa nutello, naokoli premažeš kar s smetano in gor kaj napišeš z barvastimi sladkimi tubicami , ki jih imajo v trgovinah… ali pa kupiš sladke figurice…

Super, nekaj takega sem iskala! Hvala, Daisy, grem v akcijo!

Jaz bi samo dodala, da lahko za testo za biskvit stepeš najprej beljake, počasi dodajaš mleti sladkor ob stalnem stepanju in stepaš dalje, potem enega za drugim dodajaš rumenjake in na koncu moko vmešaš le na najmanjši hitrosti ali pa celo samo s kuhalnico. Jaz delam vedno tako in je biskvit zelo rahel.

Lep dan !

Vladka

Biskvit sem naredila po Daisyinem receptu in je krasno uspel (žal, Vladka, nisem videla tvojega posta, bom pa drugič tako probala). Za filo sem zmiksala marelice iz kompota in jih nato zmešala s stepeno smetano. Biskvit sem namočila s sirupom, torto pa sem premazala s smetano, pomešano s kakavom. S šablono sem še napisala Jakob in dala gor eno svečko. Joj, je bil vesel! Tortice se je lotil kot tavelik. Ko objavim slike, vam pošljem povezavo, da boste delili njegovo veselje 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close