Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Torte iz piškotov

Torte iz piškotov

Lep pozdrav! Potrebujem par idej za torte, kjer se namesto biskvita uporabijo piškoti – ne zdrobljeni, ampak celi. Npr. s pudingom,… Ali obstaja kakšna varianta s pudingom, smetano in vloženim sadjem?

lp

Hej,konkretnega recepta sicer nimam;se ti bodo kmalu se druge oglasile.
Glede na tvoje vprasanje, ne bo problema izvesti neko tiramisu varianto s pudingom,smetano in sadjem.
Jaz sicer tiramisu naredim z na pari kuhano kremo,ki jo ti nadomestis s pudingom ;poleti dodam k smetani se marelice.Mi je bolj vsec s sadjem kot brez.Kekse namocis v kavi ali pa rahlo v rumu in nalagas:puding,sadje smetana. Lp Babi

Mojca, iz sestavin, ki si jih dala na izbiro, bi jaz naredila tako… aja, kakšne piškote si mislila? Navadne kekse ali tiste za tiramisu?
Z navadnimi piškoti delam sladico z jabolki. Jabolka naribam na rezine in jih podušim s sladkorjem, da oddajo sok, po potrebi prilijem še malo vode in v vse skupaj zakuham puding (namesto v mleko).
Enako lahko narediš z gozdnimi sadeži, z mešanim kompotom…
Če pa imam npr. kompot z marelicami, breskvami… puding zakuham samo v soku od kompota in prelijem čez sadje, ki ga zložim preko piškotov. Vse to delam tudi na pravem biskvitu, s piškoti se mi zdi kombinacija jabolk še najboljša.
Če pa imaš piškote za tiramisu, lahko narediš vanilijevo kremo… če so dovoljena tudi jajca… jaz skuham vanilijev puding, kateremu dodam še rumenjak, beljak stepem posebej in dodam kuhanemu pudingu. Tu jaz sadja ponavadi ne mešam, seveda pa lahko piškote prej prekriješ s sadjem.
Čez drugo plast piškotov v obeh primerih pride stepena sladka smetana, piškoti pa naj bodo v obeh primerih malo namočeni.
Iz druge variante lahko narediš tudi “kupolo”… jaz vzamem stekleno posodo, jo obložim s folijo za živila, obložim z biskvitom ali piškoti, nadevam ta puding z jajcem (pride zelo kompakten, ko se ohladi) in pokrijem vse skupaj s plastjo biskvita (piškotov). Ko se ohladi prekucneš na pladenj in premažeš s smetano.
Kar dolga sem bila, morda ti bo vsaj kateri od nasvetov prišel prav.
Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hvala vama za pomoč. Me pa še zanima, kakšni so piškoti za tiramisu. lp

To so “bebi” piškoti. Na vsakem paketu je celo napisan recept za tiramisu. Zelo razširjena je tudi znamka Savoiardi ( za nekatere je to že ime piškotov).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close