Torte iz Leclerca
Zdravo,
jaz vedno kupim dve – višnjevo (je kot čokoladna, le da ima še cele višnje med smetano) in pa črni gozdiček – ta naj bi bila najboljša od čokoladnih. Potem kupim še lizike ala nodi, ali pa avtomobili in marcipan in iz vsega ustvarim “svojo” torto – je zelio super in so vsi navdušeni. Za svoj rojstni dan sem imela pa pomarančno – je neverjetno dobra, tako da bom mela naslednjič črni gozdiček (za tiste ki si želijo čokoladno – ta je res zakon) in pa pomarančno, saj je neverjetno sočna in okusna.
Drugače je pa zelo dobra tudi saher (samo je bolj majhna) ali pa kremšnita v obliki torte – iz nje sem dobila kakšnih 8 res velikih kosov.
Lp
Midva sva dolgo časa kupovala sadno varianto. Naju je pa minilo, ko sem enkrat pogledala etiketo in sem videla koliko E-jev je notri. meni sta bili tako sadna (tisat,ki ima na vrhu višnje in breskve) kot čokoladna po okusu dobre in sva ju res pogosto kupila, samo žal me je ob pogledu na etiketo minilo, čeprav se mi še vedno malo sline pocedijo ko grem tam mimo in me zamika.
Morda je bolje, da jo vseeno naročiš pri kakkšnem preverjenem slaščičarju.
LP
Kakorkoli, amapk peko tort se splača obvladati. Saj ne gre za nobeno visoko umetnost, z dobro in enostavno domačo torto ni več kot 30 minut dela (+ peka, + hlajenje), kar je po mojem manj časa, kot če se pelješ do Leclera in nazaj.
Biskvit ti dela mikser 10 minut, potem ga samo še spečeš.
Medtem narediš kremo, potem oboje ohladiš in sestaviš.
Forum je zaprt za komentiranje.