Najdi forum

torta???

Danes bi rada naredila torto.(1. v življenju) Razmišljala sem o sadni, biskvit pa bi kupila v trgovini.

Zdej pa ne vem točnega zaporedja:

biskvit pokapam s sokom,
namažem s smetano
Obložim s sadjem
Namažem s smetano
In pokrijem z biskvitom pokapam s sokom
in celo torto prelijem s čokolado

A bo to uredu

hvala

Po mojem bo. Samo jaz ne bi torte oblila s čokolado, ampak premazala s smetano. Stvar okusa.

Piff pa rabim za to kakšno posebno smetano. Čokolado sem imela v mislih zato da bi torto bolj skup držala. Se mi zdi da bi torta kar razpadla, če bi jo samo z smetano namazala

Jaz biskvit navlažim s sokom, nato dam gor sadje in na sadje smetano.
Okoli in na vrh dam smetano. Običajno se uporablja rastlinska smetana, vendar jaz uporabljam navadno smetano, nam ni preveč všeč okus rastlinske smetane.
Stvar okusa pač.

Za prvič pač uporabi kupljen biskvit, čeprav…biskvit je pri torti pač najbolj preprosta zadeva.

Sploh je torta sama en zelo preprost izdelek, kar se tiče vsebine. Mislim, da se zaplete pri lepi obliki in okusu.

Na kupljen biskvit lahko namažeš marsikaj.
Če želiš sadje, pokapljaj, namaži s smetano (da bo bolj stala, vmešaj vanjo Kremfix(ali drugi trdilec za smetano), potem pa potresi sadje in pokrij z oblatom (sadje se bo potopilo v smetano, zato ni potrebe, da bi še nanašala smetano). Pa smo pri zunanjosti: lahko vso premažeš s smetano in okrasiš s kakimi sadnimi bonbončki, kokosov obod ali čokoladne in pisane mrvice….možnosti so neskončne.

Okusni so tudi sadni prelivi: v sok kompota vkuhaš puding(vanilija ali sadni) ali poseben pripravek za tortni preliv, in opliješ po vrhu torte (da bi preliv ostal samo po vrhu je dobro torto imeti v obroču (tistem, kjer si pekla biskvit, ali kupljenega vstaviš v obroč)

Za najboljše torte pa sploh ne potrebuješ biskvita, oz, lahko spečeš nizkega, samo za spodnjo plast (ali en kupljen oblat), daš v tortni obroč in potem vliješ kak dober nadev z želatino, daš v hladilnik za nekaj ur in ko snameš obroč, je krasna oblika torte, samo še za okrasit…
Lahko biskvit daješ tudi med nadev in na vrh.

Če prelivaš čokolado, namaži vrhnji biskvit z marmelado, da bo gladka površina. Čokolado topi z oljem in ne maslom, ker se lepše reže(se ne lomi)

Dober preliv je tudi iz sladkorja v prahu, nekaj limoninega soka in malenkost beljaka(jajčnega), zmešaš, da postane ravno prav tekoča zmes, da se razlije po torti…tak preliv obarvaš z jedilnimi barvami…

Ja, nadevi z želatino, med katere daš lahko tudi sadje:

Smetano zmiksaš na pol, stopiš čokolado ali narediš sadno kašo iz jagod, borovnic, malin….s sladkorjem in v to vročo zmes stopiš želatino-vse skupaj vliješ počasi v smetano in vliješ v model, da se strdi…
Lahko skuto+smetano (če ne daješ nobenega okusa, sadja ali čokolade, lahko zavreš smetano in v njej stopiš želatino)…
V glavnem…možnosti so neskončne:)

Mirela najlepša hvala. Torta je že gotova. Če je dobra pa povem popoldan

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close