torta
Kaj pa ima ati rad? Je tako kot vecina (po mojih izkusnjah) moskih mahnjen na cokolado ali mu bolj teknejo lazje, sadne sladice?
Pri nas imamo radi:
– torto nutella
– Trüffel torta – zelo hitro narejena, zelo dobra, zelo cokoladna ()
– razne sadne skutne torte (visnjeva, malinova,…)
Vedno uporabljam teflonski pekac s snemljivim obodom (taksnega pac imam), na dno dam peki papir.
LP!
Ob tvojem vprašanju sem se takoj spomnila na eno najlepših zgodbic, kar sem jih brala tukaj na forumu. Poskušala sem najti z iskalcem, pa ne najdem. Seveda imam kopijo, zato bom prekopirala, TinkaraC, ne bodi huda. Tako je luštna, da si zasluži, da bi bila še večkrat objavljena in ne potone v pozabo :-)) In notri imaš tudi recept za enostavno torto za atija…
LP Mimi
Mali kuhar in dadijeva torta
Moram se pohvaliti. Včeraj je imel moj mož rojstni dan. Ker je bil dežuren, smo se videli šele ob 19.00. Zjutraj sva se s petletnim vitezom zbudila in poljubčkala dadija, preden je šel v službo in preden sva se midva skobacala do vrtca. Pa je mali vprašal: Kdaj boš imel pa zabavo za rojstni dan, dadi? Hm, je rekel dadi, verjetno je ne bom imel, ker nimam časa, ker sem cel teden dežuren. In je šel v kopalnico, mali pa k meni. Mami, ampak, ne more biti rojstni dan brez zabave, kaj bova naredila? Pa sem mu prišepnila, kaj ko bi naredila zabavo presenečenje?
In sva jo res. Po službi sva šla kupit vse potrebno, na hitro sva se lotila sadne torte in – zdaj pride pohvala – razen moje koordinacije in opravka s pečico jo je dete samo naredilo. Zmešal je biskvit, ko se je ta pekel, je zmešal skuto s sadjem, potem ko se je podloga hladila na stopnišču, sva pripravila vse za okrasiti. Potem je utopil podlogo v soku od jagodnega kompota, na podlogo namazal sadno skuto, obložil le-to z jagodami, dal gor še gozdne sadeže in vse skupaj pokril s smetano. Potem je vse skupaj posul še z barvnimi drobtinami, porisal z barvami iz tube in še prepikal s svečkami (je bil dadi star 34 let, amqak sva ga za 22 let pomladila).
In potem sva še počakala, da so se ob 19.00 zaloputnila vrata in sva se drla: PRESENEČENJE! Torto smo zmazali v hipu.
Tako, malce hvale ene mame, ki je včeraj 3 ure čistila kuhinjo, ker je bila dobesedno prepojena s sladkostjo. (Tinkara C)
Forum je zaprt za komentiranje.