torta
Tudi jaz bom delala torto(knjigo) in rabila bi vaš nasvet. Delala bom po receptu kjer piše, da moram biskvit navlažiti, Ker bo torta sestavljena iz več plasti biskvita me zanima kdaj ga moram navlažiti, ali ko bom torto sestavljala, ali pa že prej (se bojim da jo bom potem težko sestavila).
Doma mi pravijo, da naj jo raje kupim, jaz bi jo pa vseeno rada naredila sama, zato vas prosim za pomoč.
Veš kaj! Sploh ni teško! Okrogla, šestkotna ali kvadratna! Vsako enako premažeš s smetano!!!
Nanjo pa potem napišeš besedilo – lahko uporabiš tisto glazuro v tubi, če misliš, da ti recimo z vrečko ne bi znala – aampak, mislim, da bi znala:)))
Okrasiš jo pa lahko s kupljenimi dodatki!
Pa saj ni treba, da izgleda kot kupljena!!!!
Saj bo šlo!
Meni osebno je bolj všeč doma narejena in okrašena torta, pri kateri se vidi, da se je izdelovalec potrudil in uporabil domišljijo in jo okrasil na svoj način. Kupljene so običajno res brezhibno okrašene, toda ravno ta brezhibnost jim vzame ves čar. Tudi po okusu se kupljene torte ne morejo primerjati z doma narejenimi. Zmeraj opažam, da kupljene ostajajo, doma narejene pa gredo zelo dobro v promet. Ko sem se prvič odločila, da spečem torto za večje število ljudi, so bili moji domači izredno skeptični in so mi odsvetovali. Ko pa so videli končni izdelek (2 torti), so bili izredno presenečeni. Zato le pogumno speči to torto.
Kot so rekle nad mano:) Imas tudi mojo podporo.
V srednji soli je hcerkin sosolec izjavil, ko je pojedel zajeten kos doma narejene torte: ” Zdaj sem spremenil mnenje o tortah! Vedno sem se jih izogibal.”
Hci je kar pokala po sivih od ponosa zase in zame. Delali sva skupaj.
Kar pogum, tudi ce ne bo okrasena po vseh reglcih:) Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.