TORTA
Pozdravljene!
Vem, da je bilo na tem forumu ogromno napisanega o tortah, ampak ker imam trenutno preveč stvari na faksu, žal ne uspem brskati po preteklih sporočilih. Ponavadi sem vedno pekla višnjevo torto, tokrat pa bi rada kakšno čokoladno, kjer je lahko zraven tudi kakšno sadje, ali pa tudi ne. Ima katera kakšeno zamisel? Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovore.
Lep dan, Lili
Sacherjeva je zelo dobra izbira. Če bi želela še kaj sadja poleg, pa speci kak dober čokoladni biskvit (lahko tudi tega za saherco ali pa za bounty – ga najdeš v bazi receptov), ga dobro napoji (npr. s sadnim sokom), namaži z marmelado in kremo.
Kremo lahko narediš s sadnim pudingom in maslom ali margarino ter dodatkom sadja (npr. jagode, maline). Lahko jo narediš iz sadnega pudinga in smetane (s koščki sadja), lahko pa najbolj preprosto uporabiš samo zmleto sadje in smetano (pomešaš). Jaz bi kremo delala iz jagod, malin ali ananasa, ker mi to sadje še najbolj “paše” k čokoladi.
Lp, mishika
Moja najbolj “uspesna” torta, na osnovi katere ponavadi sprejemam in delam:)) zenitne ponudbe, je cokoladna torta z visnjami.
Za osnovo vzamem testo kot za sacher torto, pokapljam ga z mesanico ruma in vode iz kompota, namazem pa jo s cokoladno masleno kremo s pudingom in vmes nalozim odcejene visnje iz kompota. Okrog in po vrhu namazem samo s kremo, po kateri naredim valovit vzorec z vilicami, ponudim pa obvezno s svezo stepeno smetano.
Zvijaca: pri sestavinah mocno skoparim s sladkorjem – navadno je dovolj, ce uporabim polovico kolicine iz recepta, meni in vecini ljudi, ki jih poznam, se potem zdi taka torta boljsa.
Pravzaprav ni ravno izvirno moja, ker so njega dni podobno torto delali v kavarni Evropa, vsaj tam sem jo prvic jedla in prisla na idejo, kako bi jo naredila sama.
pozdravcek,
proxima
Prevajam recept s
:
Sestavine:
130 g masla
110 g sladkorja v prahu
6 rumenjakov
130 g cokolade
130 g moke
6 beljakov
100 g sladkorne sipe
marelicna marmelada
1. Maslo umesamo s sladkorjem v prahu, postopoma med mesanjem dodajamo rumenjake in zmehcano cokolado.
2. Beljake stepemo s sladkorno sipo, da nastane cvrst sneg; vmesamo ga v cokoladno zmes in nezno dodamo moko.
3. Mesanico damo v tortni model, namazan z maslom, in jo pecemo pri 180 ‘C 60 minut.
4. Torto ohladimo, jo prerezemo na polovico in premazemo z marelicno marmelado. Oblijemo s cokolado.
—————-
Zvijaca: marmelada mora biti ogreta, da se dobro vpije; tako nastane res gladka cokoladna glazura.
To naj bi bil originalen recept, je pa skoraj dvakrat vec sladkorja kot pri ostalih receptih (vecinoma so moka, sladkor, maslo in jedilna cokolada v priblizno enakih razmerjih). Poskusi, mogoce bo pa ta bolj podobna tisti, ki je tebi vsec.
pozdravcek,
proxima
Forum je zaprt za komentiranje.