Torta tičino – barva
Jutri pečem torto, zdajle pa barvam maso tičino in imam en velik problem.
Med maso sem vlila rdečo tekočo barvo, ki se dobi v Merkatorju, zdaj se mi pa vse lepi in packa. A sem dala preveč barve? Dala sem jo 1/3 stekleničke. Samo, če jo dam pa manj, pa masa sploh ni rdeča, ampak roza.
Ima katera izkušnje, kako naredim močno rdečo tičino? Hvala
Upam da se ti je tičina do sedaj posušila. Preveč barve si zlila noter, ja in tekoče barve sploh niso fajn za tičino, če hočeš narest močno barvo. Jaz že dolgo uporabljam paste, je pol tičina čist suha, sem jih v Italijo hodila nabavljat, zdej jih imajo pa tud že pri nas, sm vidla v trgovini www.pekis.si[/u]
Saj se lahko uporabi tudi domača ticino masa: ta je narejena iz sladkorja, sladkorja in še enkrat sladkorja. Doda se malo rastlinske masti, glukoza (sladkor), voda in glicerin. Ne vem, kaj bi bilo tu posebno umetnega… Jedilne barve so danes že v vsakem drugem živilu (vsaj enih 75% sladkarij), če jih uporabljaš v zmerni meri pri peki tort, ne vem, zakaj bi bile kaj bolj škodljive kot v drugih živilih. Vsak po svoje in po svoji pameti, a ne?
Torta pa že v osnovi ne more biti zdrava, ker vsebuje definitivno preveč sladkorja in enostavnih ogljikovih hidratov ;).
Forum je zaprt za komentiranje.