Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Torta Sponge Bob

Torta Sponge Bob

Evo,v imenu prijateljice,vam pošiljam link do njenega albuma,kjer so slike res fantastične tortice:

Kakšno skrivnost nam bo pa že sama razkrila,kaj?

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Hali in vse slaščičarske umetnice!
Zanima me, s kakšno kremo delate vrhnji okras – recimo rumeni del na torti, katere slikco si pripela.
Jaz sem ta vikend delala telebajska in sem zgornji del, obarvan vijolično, delala z rastlinsko smetano. Bila sem zelo razočarana, ker se je ta smetana tako strdila, da se skoraj ni dalo mazati z njo. Po priporočilu ene mojstrice s tega foruma (se ne spomnim njenega nicka), sem ji dodala nekaj žlic kisle smetane, da je postala vsaj malo bolj “mazava”. Vijolični del sem nabrizgala na osnovo, kar je zelo dobro izpadlo. Če bodo fotke ratale, bom kakšno pripela.
Vendar… torto sem naredila že v soboto, v nedeljo – ko smo jo razrezali – pa se je gornji namaz dobesedno krušil in ob rezanju grdo razpokal, tako da sem bila kar slabe volje…
Sicer smo jo zmazali, ampak mene zanima, ali bi lahko drugič obarvala kak drug nadev in ne rastlinske smetane…

Jaz nikoli ne uporabljam rastlinske smetane. Že sam okus mi je zanič, izgleda pa tudi – ker zgleda zelo umetno.
Vendar veliko punc tukaj uporablja pol rastlinske pol pa navadne smetane in je baje ok.
Jaz sedaj vedno delam normalno z alpsko smetano, včasih ji dodam malo želatine, ali pa samo kremfix in je odlično.

Sama sicer ne delam tort. Rada pa pripravim nadevane biskvite, rolade, pa kakšne potice. To imajo otroci radi. Pri poticah pa imam vedno smolo, da se mi po peki usede. Zakaj?
Drugo, prosila bi bralke za dober recept pehtranove potice. Imam sicer svoj način priprave, je dober, vendar vem so še boljše. Mi ga lahko zaupate? Rada bi jo spekla za vnučkin 18 rojstni dan.
Hvala.

Hej!

Napisala sem recept za pehtranovo potico ( prepis iz moje knjige). Vedno jo pecem po tem receptu in so se vedno pohvalili. Je zelo rahla in socna.

Spremenila sem v toliko, da dodam vec pehtrana in sladko smetano sem zamenjala s kislo, namaz je nekoliko gostejsi in se lepse namaze.

Ce vetipkas v iskanje za dve leti in pol nazaj, jo bos nasla.

Danes mi noben direktni link ne uspe.

Lp

Dobro jutro!

Ja jaz osebno najraje krasim kakšne bolj zahtevne oblike z rastlinsko smetano pomurskih mlekarn.Če se mi zgodi,da je stepena smetana “pregosta” ji enostavno dodam malo mleka in malo premešam.Včasih zmešam tudi pol rastlinske in pol navadne. Če hočeš imeti lepe “rozetke” na torti pač mora biti malo trše stepena. Ja drugi dan je ta okras še bolj trd – na žalost.Sem enkrat poskusila že tudi z bnavadno – živalsko smetano,a ni bilo to to…

Tako kakšnega pametnega nasveta ti nisem dala…

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Vseeno hvala. Še vedno lahko poskusim s pol rastlinske in pol navadne…

Kombinacija rastlinske in navadne je dobra ravno zato, ker združi prednosti obojega: boljši okus na račun navadne smetane in bolj čvrsta in obstojna na račun rastlinske smetane.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close