Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika torta Mojster Miha

torta Mojster Miha

A je že katera delala? Mogoče kakšna slikca ali link? Sicer mam še 14 dni časa ampak bi se rada prej pripravla.

Nekaj želja: osnova biskvitna, nadev smetana in jagode, v mislih sem imela speči kar štirioglat biskvit pa potem zrezat, kako bi ve? Najbolj pa zablokiram pri okrasitvi.

Spodaj sem gledala torto v obliki ladje. Fenomenalno. Tudi Mojster Miha bi lahko imel kaj 3D dodatkov npr.: orodje okoli pasu, pa čelada, da bi malo izstopala ,… iz česa naj to naredim, pa da bo v barvi.

Torej mojstrice peke z idejami na plan.

Hvala že vnaprej, če mi boste pomagale izpolniti željo tri letnika.

Če veš, kako se mojstru Mihi reče v originalu, vtipkaš v iskalnik, zraven napišeš še “cake” in boš našla. Jaz bi ti poiskala, a ne vem, kako se imenuje v originalu.

Sem že probala “Bob the Builder cake” v Google vtipkat pa je ven vrglo le modele tort in okraske, ki jih lahko kupiš bog ve kje (v tujini)? Nisem si pa ogledal vseh zadetkov, ki jih je ven vrglo, to pa res ne.

Je lažje tukajle malo zagnjavit, hi hi hi. Pa še okraskov, dodatkov, …, ki jih dobiš v tujini tu ni, tako, da bi raje predloge slovenskih mojstric peke čula.
Če bi bla pa kakšna fina slikica v pomoč bom pa sprintala, vsekekor.

Hvala in lp.

Jaz bi naredila okroglo ali še bolje pravokotno torto in nanj narisala Mojstra Miho – najmanj kompliciranja. Zraven lahko narišeš z jedilnimi barvami ali pisali še kakšnega njegovega pomočnika. Pri risanju si pomagaš s šablono iz papirja, če pa si dobra risarka, lahko rišeš kar direktno na torto.

Ja, saj to sem imela najprej v mislih. Potem pa sem vidla spodaj tisto 3D ladjo, pa sem bla tko navdušena, da bi rada mal drugače. Seveda, če ne bo druge asociacije, bom kar narisala.

Hvala in lp.

Dija že na prvi strani je kar nekaj idej za izgled…

p,

Tule je nekaj slik tort:

http://images.google.com/images?q=bob+the+builder+cake&ie=ISO-8859-2&hl=sl&btnG=I%B9%E8i+z+Googleom

Ne zdi se mi slaba ideja, da na torto polozis kaksne majhne plasticne delovne strojke, mozicka pa morda tudi lahko kje kupis?

Jaz sem že delala tako torto. Bil je doprsni portret. Za osnovo sem vzela okroglo oblika, saj je Mihova glava precej okrogle oblike. Za ostali del pa sem vzela še polovico okrogle torte, tako, da so prišle rame.
Iz druge polovice torte sem izrezala še ušesa in jih pripopala k glavi.
Vse skupaj sem namazala z rastlinsko smetano. Potem sem barvala po sistemu kontura (obroba) in barva. Kontura je bila stopljena čokolada. Znjo sem risala črte. Paziti je treba, da je črta, ki razmeji dve barvi sigurno sklenjena. Za barvo pa sem uporabila pobarvano želatino. Za lažje nanašanje le te sem uporabila brizgo od enege otroškega zdravila.
Tak način krašenja je podoben barvanju z lepljivimi barvami za steklo.
Če mi bo uspela vam pripopam še kakšno slikico

LP!

kje bi pakupili tak model??
recimo da bi izrezal miha kako potem pobarvati določene dele

lp

mihana

Ko ga sestaviš, vzameš eno slikco (pobarvano, lahko tudi z neta sprintaš) in “prerisuješ”. Najprej obrobe, barve pa, kot so na slikci. Se motim?

Lep dan želim vsem, končno sonček!!!!!!!!!!!!

Tu je ena zanimiva stran s prekrasnimi tortami:

Greš na moder balon – see cakes
Pritisneš GO v krogcu
Označiš Boys 2-5 years in pritisneš Search

Pa poročaj nam kako boš naredila. Jaz bom letos naredila tisti z Oli Poli Rolijem (mislim, da je na strani 3).

Lp, Anita

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close