Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika TORTA METULJČEK -SLIKA

TORTA METULJČEK -SLIKA

Prvo se moram zahvalit vsem dobrim dušam, ki delijo svoje izkušnje, z nami, željnimi novega znanja. Tako, ena dva dni sem porabila, da sem si ogledala slikice na internetu in počrpala vso sladko znanje in se nafilala
s teorijo imenovano TORTA. Potem sem še enkrat pritisnila IŠČI na tem forumu, seveda “dve leti nazaj”, dodala nekaj ur dela in rezultat je tukaj:

Ko ga je videla slavljenka je rekla: “Ta bo pa poletel” In tudi je poletel
direktno v želodčke. Eno krilo je bilo sadna varianta, druga pa Tiramisu.

Sem prav zadovoljna, ko sem ga končala sem še kakšno uro hodila po hiši
z nasmeškom.
Lep lahko noč.
Doris

Zelo, zelo, zelo lep je ta metuljček in zagotovo je bil tudi tako dober kot izgleda. Čestitam, uspelo ti je na celi črti.
lp iz oblačne in skoraj deževne Koroške

Res lepa in verjamem, da tudi dobra torta!

Uau! Zelo lepo izgleda. Daj še malo napiši, po katerem postopku si delala….
Sploh ne dvomim v to, da si požela veliko pohval in da je bila tudi slavljenka čisto navdušena 🙂

lp

Bravo!

Mojstrica ni kaj.

LP

Okrogli biskvit narejen v veliki okrogli posodi :
9 jajc, 9 žlic sladkorja, 9 žlic moke,2x pecilni, 2xvanili; beljake posebej,
rumenjake posebej. Ohlajeno sem prerezala po sredini kroga in polkroge
obrnila, da so se krožnice stikale. Pri ravnem delu krila pa sem izrezala
dva majhna trikotnika, s tem je krilo dobilo zunanjo obliko.
Kvadratast biskvit za trup: (spekla še dodatni del, ker je bila torta za 30
ljudi) 4 jajca, 4žlice sladkorja,3 žlice moke, 1 žlica čokolade vprahu, vanili,
pecilni. ohlajeno sem ustrezno oblikovala: glavo in rep. Vse prerezala na
polovico in nafilala:
1. perut: breskov kompot sem precedila, zrezala breskve na manjše koščke, dodala še malo svežih breskev in koščke ananasa. V kompotu razredčenim z vodo (dodan sladkor po okusu) sem skuhala vaniljev puding in polila preko sadja, položenega na biskvit. Pred tem sem z kompotom namočila biskvit. Položila drugo plast bisvita in ponovila postopek. Da mi masa ni bežala ven, sem okoli metuljčla ovila zvito alu foljo in naslonila zdraven kozarce polne vode. Potem ko se je pudin ohladil sem to umaknila.
2. perut: bisvit namočila z belo kavo in namazala z Tirami su maso: 3 jajca, posebej rumenjak z 3 žlicami sladkorja, dodat 500 g mascarpone in počasi dodat sneg. Ponovit isto z drugo plastjo biskvita.

To sem pustila čez noč v hladilniku in drugo jutro zmešala sladko smetano
(pol litra alpske in dva deci rastilnske – že sladke, tako, da nisem dodala sladkorja) z živilsko barvo in stepala. Popikala celo torto in na koncu dodala
bombončke. Za tipalke pa sem kar na navadno žico z Atakom prilepila bombončke. Ni bilo več časa komplicirat.

Simpel …

Upam, da je jasno napisano … ko sem začela delat sem se potihem spraševala v kaj sem se spravila? Koza neumna – sem si rekla, to torto čaka 30 ljudi, ti pa nekaj experimentiraš.

Saj torte ponavadi narem dobre, samo izgled je bolj po domače …

Doris

O super ideja tole z alu folijo in kozarci. Jaz sem vedno razmišljala, da bi naredila kakšno torto drugačne oblike, pa nisem vedela, kako naj bi potem do držalo skupaj.

Hvala za idejo 🙂 in za natančen opis postopka!

To z natančnimi opisi je pa tako:
Posodim moj zvezek receptov prijateljici in me kasneje kliče in vpraša: ti,kaj pa naj jaz počnem z 6 jajci, 6 ž slad.,6 ž moke, 1V, 1P.
Seveda sem se začela smejat. Pri receptih, ki so zelo enostavni ni besedila. Meni je vse jasno, ampak za začetnika nerešljiva uganka. “Kaj je to ž? Odgovor: žlica. Kakšna: majhna. Za čaj ali za kavo. Seveda tudi majhne žlice so velike in majhne.
Ko mi je prinesla zvezek nazaj je rekla da so moji rebusi nerešljivi in sem ji narekovala celoten postopek priprave.
Vedno se spomnem na ta dogotek, zato rajši podrobno opišem.

Doris

Moraš na začetek potem napisat (in narisat) legendo 🙂 No, saj jaz včasih tudi rabim nekaj časa, da pogruntam, kako in kaj- Da ne bom preveč pametna tukaj 😉

Hej, Dodo!

Ja, kar poletel je ta metuljcek:))) in tvoja deklica je bila na mamo silno ponosna, kaj ne bi!!!

Malce pozna cestitka slavljenki, a naj vseeno velja:))))))

Recepti in rzalaga le teh!

Jaz znam samo na dolgo in siroko napisati, ker sem se tega naucila pri svojih prvosolckih – njim moras vse natancno razloziti in to mi je se vedno ostalo:)))

Lep pozdrav Babi

Ja, tukaj se pa čisto strinjam, babi 🙂 Mene včasih kdo prav čudno gleda, ko kaj res detajlno razložim. Dobim nazaj kaj v stilu “Saj nisi v šoli!” 🙂

Ha-ha,
torta je bila za prijateljico – 40. letnico. Drugače imam pa sina – 18.letnika.
Si je že rezervilal torto -prašiča.
Sem bila kar jaz ponosna na njega, saj mi je on predlagal, kako naj oblikujem krila metuljčka.
Torta res izgleda bolj otroška, ampak meni je všeč tale pesmica:
O ludi, o šareni, o svjete,
kako je ljepo i kako je pametno biti djete.
Doris

Vidis, Dodo, do kaksnih zamnejav pride v tem virtualnem svetu:)

Nasveti sinov, vnukov so pa vedno zelo prkticni in splaca se jih poslusati.

Pesmica je tudi za mojo duso:))

Kresnica, si ze zapecatena in to se z leti samo stopnjuje:)

Lep pozdrav

Ohhh 🙂 Ja, to nekako drži. Mami od prijateljice (je tudi učiteljica) pa nenavadno pogosto uporablja besedo “razumeš ?” 🙂

Noja, malo sem šla spet mimo teme, ampak že večkrat sem pogledala tega metuljčka in že razmišljam, kako bi lahko pravzaprav naredil vsako obliko biskvita (polubno razrezan okrogli biskvit, npr. tista torta muca), napolnil, jo obvil s folijo in obložil okrog.

Samo ne vem še, kako bi se to obneslo pri kakšni skutini kremi, ki je, ko jo nadevaš na torto, še vedno tekoča. Najbrž bi jo bilo treba pustiti, da se strdi in šele potem filat. Samo potem se biskvit ne prepoji dovolj s sokom. Ah, kompliciram 🙂

Pozdravljeni!

Moja hčerka bo kmalu praznovala 3. rojstni dan. Med brskanjem sem naletela na fotografije torte metuljčka in seveda mi je bil takoj zelo všeč.
Pa vendar imam problem:
Hčerka je alergična na umetna barvila, konzervanse, jagode, tako da imamo pri njeni prehrani kar nekaj omejitev. Zanima me, ali imate kakšne ideje, kako bi metuljčka pobarvala čimbolj naravno in čimmanj škodljivo.
Hvala in vsem skupaj lep dan želim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close