torta letalo
Prestolonaslednik je tik pred rojstnim dnevom in ker sem pridna mama mu bom poskušala narediti torto, ki si jo je (tokrat) zamislil. Vas pa prosim za kakršnekoli ideje kako naj se lotim tega letala, glede na to, da sem v življenju spekla natanko dve torti (za 1. in 2. rojstni dan), sicer pa največ pečem pite. Hvala za pomoč in lep pozdrav vsem skupaj!
Na vrhu je kar navadna stepena smetana… risano pa z Nutelo… Seveda recepta nisem uporabila tistega, ki je v linku, tega sem ti dala le zato, ker je tako lepo narisano, kako vse skupaj razrežeš.
Jaz sem namreč biskvit prerezala, namazala, pokrila z drugo plastjo, ohladila in šele nato izrezala obliko…
Vladka
Vladka,
krasna, mapka res KRASNA torta! sigurna sme, da je je bil sin zelo vesel (včeraj sem kliknila na link za torto in si malo pogledala vašo spletno stran – vse v Kuvajtu in tudi dopust v Dubaju……SANJSKO! :)) Bi se kar na potovanje odpravila! Itak pa imam letos poleti ali pa septembra namen, da grem na potovanje nekam v arabske dežele….v egiptu in tuniziji sem že bila, tako da to odpade….libija in alžirija me ne privlačita preveč :), v izraelu pa spet ni varno! 🙁 Zelo me mika tudi Maroko……bomo videli, kaj bo padlo, vsekakor pa mora bit to ena sprostitev pred novim študijskim letom:)
Uf, sem kar malo zašla s teme 😉
LP
No, ko je tema ravno nanesla na Kuvajt. Tudi jaz sem bila v otroštvu nekaj časa tam pa me zanima, če ste bili na otoku Fajlaka (mogoče se pa ne reče tako?), jaz imam res lepe spomine na ta izlet s katamaranom (oz en tak podoben čoln je bil, ki se dvigne nad vodo, ko je v teku) in na tist “biserčke”, ki so po tleh (take luskine svetlikajoče) takrat se mi je zdelo res posebno. Če ste že bili, bi te prosila za kakšne fotke od tam, če je še vedno tako kot v mojih spominih. Če pa ne, pa priporočam tak izlet.
Pa še nekaj me zanima ali po kuvajtski plaži še vedno ležijo igrače vsepovsod, ali pa vsaj delčki igrač. Meni se je zdelo takrat čisto neverjetno, ko sem z vsakega kopanja prinesla kakšno najdenino domov (špangice, vodne pištolice, enkrat sva s sestro našli cel set igralnih kart,…). No, to je bilo pred malo manj kot 20imi leti, se pravi še pred vojno, tako, da se je verjetno Kuvajt precej spremenil od takrat. Prav rada bi ga spet kdaj obiskala.
Lep pozdrav!
No, pozdravljena uschka. Kako je svet vendarle majhen, kajne? Ja, Kuvajt se je prav gotovo zelo, zelo spremenil v zadnjih 20-ih letih, saj se je že v teh zadnjih štirih tako, da komaj spremljamo 🙂 Nedolgo nazaj mi je ravno taksist razlagal, kako jo izgledal Kuvajt pred 10-imi in več leti… predel, kjer živimo mi skoraj v mestu, je bil skoraj nepozidan… zdaj vse okoli nas rastejo nove in nove stolpnice in imamo prav srečo, da smo tik ob cesti, da je čez cesto takoj plaža, saj se sicer zna zgoditi, da mimogrede pred tvoje okno postavijo novo stolpnico. Včasih se prav sprašujem, koga vse bodo dali v te stolpnice. Res pričakujejo še tak naval novih priseljencev…
Ne, igračk po plažah ni najti, je pa tam še in še smeti, vsaj na teh odprtih plažah, ki jih domačini zelo veliko uporabljajo kot piknik prostore in glede na to dejstvo in njihovo kulturo, potem je to tako, kot je 🙁 Mi hodimo na plažo predvsem spomladi in jeseni, tudi pozimi, da se otroci igrajo v pesku. Kopali se v morju še nismo (umazano), saj imamo ob bloku super bazen, ki nam poleti popolnoma zadostuje. Čeprav imam rada morje, se tam ne bi kopala. Se pa res še nismo odpravili na kakšno urejeno zaprto plažo, otroci so bili že nekajkrat s šolo…
Toliko na kratko v odgovor in morda se ti pa vendar še kdaj izpolni želja, da obiščeš to deželo…
Zala, tebi pa želim dobro izbiro za dopust in seveda prijetne počitnice po prvem “študentskem” letu, če se ne motim 🙂
Lahko noč!
Vladka
Za sinov rojstni dan sem do sedaj pekla 2 navadni okrogli torti, eno pa sem okrasila na bolj neobičajen način – kar mu je bilo takrat najbolj zanimivo. Ker so mu zelo všeč letala, pa me sedaj izredno mika, da bi ga tudi sama poizkusila narediti.
Vladka pišeš, da si letalo oblikovala (rezala) iz že namazane torte. Zanima me kakšen nadev si uporabila. Verjetno mora biti bolj kompakten, da ne leze ven. Prosim za informacije in čestitke za krasno letalo.
Forum je zaprt za komentiranje.