Torta- dekoracija
Hej! danes sem videla na Rai zelo zanimivo obdelavo torte v obliki smrecice.
Biskvitno cokoladno(ali kakavno) testo peceno v kvadratnem modelu.
Narejeno iz 9 jajc.Mislim,da je bil kvadratni model 26x 26.Lahko je tudi iz manjsih kolicin.
Krema:vanilijeva z dodatkom ricotte,kosckov mandolata in cokolade.
Namazana torta stoji vsaj eno noc(se bolje in en dan) v hladilniku,da se dobro prepoji s kremo,ki je bila kar na debelo nalozena.
Krema in torta sta lahko po vasem okusu,samo oblika mora biti kvadrat.
Zanimiva je dekoracija.
Ze ulezano torto pred predstavitvijo narezes tako:
Najprej po diagonali in en trikotnik si oznacis s stevilko 2.Ta ostane cel.
Drugi trikotnik prerezes spet po diagonali in enega oznacis s stevilko 3.
Tudi ta ostane cel. Trikotnik,ki ga se nisi oznacila, prerezes od sticisca
katet do hipotenuze(dobis spet 2 trikotnika),eden ostane cel in ga oznacis s 4.Zadnji trikotnik razpolovis navpicno od hipotenuze proti nasproti lezeci kateti,da dobis en pravokotnik z eno posevno stranico(oznacis z 1) in se en majhen trikotnik (5).
Verjetno niste nic razumele;tudi jaz ne bi,ce ne bi gledala in risala.
Najbolje,da si narisete na papir,izrezete in potem vam bo vas malcek sestavil krasno smrecico.Samo tistemu pravokotniku bo treba zravnati stranico,da bosta vzporedni.
Sestavis kose. 1- pravokotno deblo,2-najvecji trikotnik,3-manjsi trikotnik,
4-se manjsi in 5-najmanjsi.
Lahko so samo trije trikotniki ;najmanjsega nekdo poje kot tistega,ki si ga dobil,ko si ravnal deblo.
Vse to sestavis na primerno velikem pravokotemn pladnju,oblozenem z alufolijo.Pred tabo je prava smrecica,ki jo izdatno premazes s stepeno sladko smetano.Zdaj pa imas v skledi rezine kivija in polovicke svezih jagod.
Ob stranicah vseh trikotnikov okrasis z rezinami kivija,sredino pa z jagodami(lucke).
Z dresirno vrecico delas se kupcke smetane sem in tja(snezinke).Tudi po zunanjem obodu.Otrokom bi bilo mogoce vsec se vse potresti z raznobarvnimi mrvicami.
Na folk style okraseni mizi je bilo zelo impresivno,dobro pa tudi.
Ne zamerite moji ponudbi.Spomnila sem se otrok,ki bi vam pri zlaganju in okrasevanju radi pomagali. Lep pozdrav Babi
Ej Babi, sva gledali isto oddajo, je Antonelina fejst punca, taka simpatična, a ne? No, tudi pri nas bo smrečica, samo bo biskvit z mandlji in skutno jogurtna krema s koščki rdeče grenivke, okrasiti pa jo mislim enako kot so jo v oddaji. Imamo en mali “žurček” in mislim, da bo taka osvežilna varianta kar vžgala.
Pa, da izdam, kot “slano” bodo pitulice v več variacijah. Babi hvala!!! in lep božič vsem skupaj.
Beba
Hej,Vladka in ostale!
Ko sva s sestro gledali,kako sta dve simpaticni kuharici delali pred obcinstvom zelo sprosceno,sva si rekli,to mora na forum.
Oddaja je na Rai 1 sedaj vsak vecer(praznicna),enkrat po osmi,mislim.
Drugace je pa vsak dan ob 12 h.To je kot Ready,steady,cook.
Res se splaca narediti ze zaradi otrok.Samo prej si na papir narisite in izrezite,da vidite,kako je enostavno vse skupaj.Okrasitev pa prepuscam vam. S kivijem in jagodami je bilo tako resnicno. Lep se imejte Babi
Forum je zaprt za komentiranje.