Torta brez peke
Belica,
saj recept za tiramisu torto je enak kot pač za tiramisu, le da ga narediš v tortnem modelu, torej namočene baby piškote in kremo iz smetane, mascarponeja/skute ali karkoli boš že uporabila, nalagaš v tortni model po plasteh.
Če pa res nimeš recepta za tiramisu, vpiši tukaj v iskalnik “tiramisu” in boš dobila veliko različnih receptov, in sigurno boš našla kakšnega, ki ti bo odgovarjal. Sama delam včasih tudi tiramisu s sadjem, najraje z odtaljenimi višnjami ali ananasom – koščke enostano potrosiš po kremi, nato spet piškoti, krema, sadje……..
….ena takšna ideja je tudi tukaj, kjer sem tudi sama napisala spodaj en recept , uporabi pač baby piškote.
Veliko receptov za klasičen tiramisu imaš tudi tukaj:
Kot sem že rekla, nalagaj vse po vrsti kar v tortni model in obvezno daj za nekja ur v hladlnik, preden postrežeš.
Lahko pa narediš tortno podlago brez pečenja, kot ti je svetovala Staša, in čez daš skutino-smetanovo kremo z dodatkom želatine, not lahko zamešaš tudi odtaljeno sadje(višnje in maline so najboljše, jaz uporabim oboje od Ete – dobiš v 450g vrečkah).
Upam da bo uspelo, karkoli boš že izbrala 😉
LP
Forum je zaprt za komentiranje.