Najdi forum

TORTA BARBY

Rada bi naredila to torto:

a se še nikoli nisem lotila torte na ta način. Okrasitev mislim, da mi ne bo delala večjih težav. Bolj me skrbi “notranjost”.

do sedaj sem vedno delala čokoladne torte (tista krema: smetana in čokolada, podlaga iz marelične marmelade) in v nekem takšnem smislu naj bi bila tudi tale.

Zanima me, če je katera poskusila narediti torto po tem sistemu. Torej, da spečeš rulado, ki jo namažeš,narežeš in zložiš v sledo – s čim pa potem “zvežeš – zlepiš” koščke skupaj? Kaj bi mi predlagale za kremo?
Bi lahko namazala s čokoladno kremo, ali bi bilo bolje z marmelado?

Skrbi me, da totra ne do dovolj stabilna, kaj če se mi “sesuje”??

Mogoče bi bila še ena možnost, da spečem okrogel model in narežem na šnite?

Če je katera že pekla tole varianto, prosim na pomoč!

Hmmm, delala sem to obliko, vendar nisem delala rolade, ampak le skledo obložila s kosi biskvita, če marate kokos, je zelo kompakten kokosov nadev, pokrila z okroglo plastjo biskvita (lahko še malo nadeva in še ena okrogla plast biskvita – odvisno, kako globoka je skleda) in ohladila. Prej sem skledo še obložila s prozorno folijo, da vse skupaj potem lažje “pade” ven 😉

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Zelo rada bi naredila čoko-varianto. A mislim, da mi smetanova čoko-rema ne bo držala skupaj.

Jaz sem ze oblagala z rezinami rolade, vendar ne po tem receptu. Neskončno sem žalostna, da ga nisem prej opazila. Moja punčka je ravno par dni nazaj praznovala in bi bila ven iz sebe od sreče, če bi ji naredila to torto. Upam, da bodo naslednje leto Barbike se vedno aktualne.

Ah ja, rezine rolade, skoraj sem pozabila. Lepo se jih polaga tesno eno ob drugo. Saj se potem se malo vlage “napijejo” od nadeva in se same lepo zlepijo po nekaj urah. Nadev oz. kremo 2 pa po moje drzi skupaj zelatina (v tistih prelivih), ki bo drzala skupaj tudi coko-smetanovo varianto brez skrbi. Mi smo imeli dve torti, pri eni je bila stepena smetana, ki sem jo proti koncu stepanja posipala z mešanico mletega sladkorja, kakava in agarjevih kosmičev (kosmičev ni čisto pravi prevod, v bistvu so flakes, pa moji preutrujeni mozgani ne najdejo ustreznega slovenskega izraza, se opravicujem). In sicer na 250ml smetane 1 zlica sladkorja, 1 zlicka agarja in 0.5 zlicke kakava. Pri drugi varianti pa sem v pol litra stepene smetane vmesala 300g stopljene cokolade in v malo smetane raztopljnih 6 listicev zelatine. Oboje bi lahko “Barbiko gor drzalo”!

LP Barb

Oj, Barb, sonček na obzorju! Sedaj pa že imam upanje, da bo uspela.

Prosim, svetuj mi še tole:
Jaz delam tole tvojo varianto 2 – sladka smetana in stopljena čokolada in to pustim čez noč v hladilniku in stepem naslednji dan.
A dam želatino že prvi dan v kremo ali naslednji dan med stepanjem?

Še to: spečeš tri ruladice, namažeš in razrežeš.
Ali se vsi koščki-polžki položijo na zunanjo stran (se pravi na folijo v skledi) ali ti jih še kaj ostane, tako da na polžke namažeš kremo in zopet obložiš s koščki? Ali celo najprej namažeš kremo in nanjo naložiš polžke?

p.s.
– Barbike so aktualne že dolgooo let in še vedno bodo (naslednje leto vsekakor)

Kolacek, zelatino dodas tik predno mazes (le malo naj zgosti kremo), nikakor pa ne prejsnji dan. Sem preizkusila – enkrat sem ze zakrknjeno kremo z zelatino zmesala in mazala na torto, pa je nastala taksna packarija, da mi je se danes nerodno :-))

Uspesno ustvarjanje ti zelim!

LP!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close