Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Torej SDS ali LDS?

Torej SDS ali LDS?

Za vse janšiste, da bodo vedeli s kakšnim paranojikom imajo opravka.

Janša, takrat še zagret komunist Neki droben in obskuren spomin

Povsem natanko se niti ne spominjam več, kakšen dan je bil, od takrat se je pač res nakopičilo že kar precej let; toda prepričan sem, da povsem običajen, morda je sijalo sonce, prav tako pa je možno, da so prek neba pluli oblaki, morda je bila pozna pomlad, morda poletje, mogoče pa celo zgodnja jesen. Nekaj pa je povsem zanesljivo, po prhkem listju in odpadlih suhih vejicah na gozdnih tleh je brez vsakega dvoma lazilo na tisoče drobnih mravljic, včasih je prek cvetlic pijansko priplahutal kakšen metulj povsem neugledne sorte, kapusov belin ali citronček denimo, med krošnjami so prhale siničke in zvončkljale s svojimi vsakdanjimi glaski, sem pa tja je tam v temnejših globinah gmajne zateglo zažvižgala žolna ali pa visoko nad nami zamijavkala nevidna kanja, pa po gnitju in gobah je dišalo vsenaokrog ter razne koprive, robide in lapuhi so ob stezi tiho poganjali nekam gor v zrak, drugače pa se, pri Bogu, razen tega spokoja dolenjske hoste, ni dogajalo prav nič. Štirje ali pet fantov nas je bilo na tistem pohodu, nekakšno domačijsko reportažo o lepotah naše domovine smo pripravljali in tam na Dolenjskem se nam je, po ne vem kakšnih kolobocijah, za del poti pridružil tudi Janez Janša, takrat še zagret komunist in viden funkcionar v Predsedstvu Republiške konference ZSMS. Čeprav so bili tistihdob dnevi njegove herojske slave še daleč pred obzorjem, pa se je kot veljak sicer res malo obstransko ministrantske podružnice one prave Oblasti takoj vendarle občutil kot nekakšen vodja. Mladina je bila takrat namreč informativno politično glasilo (danes se temu reče trobilo) že omenjenega Predsedstva RK ZSMS in Janez je rad in pogosto sodeloval z nami, tako s svojimi teoretičnimi prispevki kot tudi na družabnem nivoju. (Predvsem je zelo rad in tudi nadvse uspešno sodeloval z našo ekipo v malem nogometu, spominjam se, da je izjemno dobro špricnil v napad, zato sem ga kot selektor imenoval kar “jelen moj”, njegovega mogočnega, takrat še najboljšega prijatelja Igorja Bavčarja pa zaradi njegove izredne čvrstosti v obrambi “merjasec moj”.) A naj se vrnem k tistemu spokojno mirnemu, a malce dolgočasnemu dnevu. Stopamo in stopamo takole skozi hosto in, glej ga, zlomka, nenadoma nam je gozdno pot prečila široka asfaltna cesta. Ha, smo rekli ter se pomenljivo in globoko spogledali, cesta, torej civilizacija in torej tudi kakšna skromna gostilnica tod na Dolenjskem ne more biti prav daleč, v mislih pa so se nam pričele prikazovati z drobnimi kapljicami orošene steklenice hladnega piva. Korak se mi je kar sam od sebe podaljšal, a ko sem ravno kanil krepko zakoračiti na bankino, me je sunkovito zaustavil naš v obcestno ščavje previdno potuhnjeni neformalni vodja. Z znaki nam je dopovedal, naj njegovemu zgledu sledimo tudi mi. Ko smo končno tako skrivnostno ždeli v jarku vsi ter se butasto spogledovali, je šepetaje pojasnil, da ceste pač ne prečkaš tako bedasto kot čreda topoumnih ovc, nakar je po kratkem premisleku izdelal načrt. Kadar je mimo priprdel kakšen osamljen avto, smo se še tesneje spojili z leščevjem, koprivami, širokolistnimi trpotci, navadnimi repinci ter ostalo grobeljsko vegetacijo. Potem pa smo se, po prej skrbno načrtovanem vrstnem redu, na znak roke našega sicer neformalnega vodje posamič pognali prek cestišča se po prej prejetih navodilih bliskovito zadegali v ščavje na drugi strani in z dvigom roke potrdili, da je prebeg uspel. Nato je po kratki preverbi stanja sledilo prečkanje naslednjega. Enkrat je akcijo zmotila neka stara počasna kripa, ki se je vlekla po tistem blagem ovinku kot zadrogirana ovca z nekim starcem za volanom, a prebeg je zastal, saj nikoli ne veš, kako in kaj. Kot zadnji, kar je seveda viteško, je čez asfalt zdrvel Janez, potem pa smo lepo vstali, si otresli prah in vsiljiva bodičasta semena s hlač ter nadaljevali pot po kolovozu, kot da se ne bi nič zgodilo. Le kar tako smo si malo pošepetavali; ma, saj tale Janša je malo prifuknjen, je rekel eden, a da je študiral obramboslovje, je prizanesljivo dodal drugi, vsenaokrog pa se je spokojno razprostirala spokojna gmajna, le tega ne vem čisto natanko, ali je tisti dan sijalo sonce ali pa so prek neba pluli oblaki. Meni pa se je vse skupaj zdelo dokaj smešno, celo simpatično, saj se je fant res potrudil, da je iz tega ljubeznivo zdolgočasenega spokoja zakuhal vsaj majhno jebo. Ker pa sem po naravi kar en kos nekakšnega skromnega modrijana, sem nazadnje sklenil, da je Janez pač možak, ki si strastno izmišljuje odpore, da sme in more na koncu zmagovati. Ampak navkljub njegovemu kasnejšemu veličastnemu političnemu uspehu se včasih, ko ga takole vidim po televiziji ali v časopisju, ob spominu na to dogodbo sladko smejim, pa tudi te zadnje misli o njem še nisem spremenil.

Spisal skromni uradnik Blaž Ogorevc

SDS, spremembe ne škodijo.

NINA, ti pa ne veš kaj dosti o priimkih, a ne? Sploh pa ne ločiš slovenskih od hrvaških ali katerih drugih. Sploh pa kaj te briga kako se ljudje pišejo, s tem si pokazala svojo skrajno primitivnost in podlost. In ti se pogovarjaš o Evropi? Sram me je da živim med ljudmi kot si ti, ki obsojajo ljudi na podlagi priimkov. Niti slučajno ne bom volila SDS, ampak bom volila LDS, ker takemu razmišljanju ne morem dati glasu.

Sorry, NIKOLI ni nihče v naši družini bil v partiji, nihče komunist, nihče nima kakih vez in poznanstev..
Kar imamo, smo si pošteno ustvarili sami.

Misli s svojo glavo in ne tako, kot Janez ukaže :)) Predvsem pa pusti vsakemu, da misli po svoje – vsak ima pravico do tega.

Zakaj tudi mi SDS? Mogoce so v Evropi res boljsi – a pri nas je SDS zalost!
A gremo naprej al bomo sli NAZAJ??????????? Dejte no mal razmislit o tem!
Noben ne bo naredil cudeza ne uni s krizcem ne tisti brez njega – v taki situaciji smo, upam samo da si je ne bomo se poslabsali s kakimi takimi kot SDS
Mislim, da bomo z nasimi SDS res pokazali, da smo Balkanci – ker zal ljudje niso primerni.

Čeprav sem že prej bila prepričana v LDS,sedaj ko prebiram forume in
razna mnenja tistih,ki blatite in žalite LDS,sem še bolj prepričana v svoj
glas,ki ga brezpogojno dajem LDS

ZLSD

Edini , ki se borijo za vse Slovence in Slovenke so SNS. Imajo moj glas.

Uau, kok ste nekateri hudi!!!!! Pa saj se gre samo za politiko in volitve.
Sama nisem pristaš nobene stranke, razlog je pa rezultat dela zadnjih 10-ih let katerekoli naše stranke oz. parlamenta. Še tisto malo upanja, ki sem ga imela v času osamosvojitve, sem ga izgubila.
Prosim lepo, to je samo MOJE mnenje. Ne me zdej napadat, upam, da je vsaj na tem forumu toliko demokraciej, da lahko vsak pove kar hoče.
Aja, ampak na volitve bom pa šla. Pa ne zato, da bi volila, ampak da bo mojega glasu slučajno kak zagrizen ljubitelj neke stranke ne izkoristi. Tudi to vemo, kako se preštevajo glasovi…

Daj zbudi se! In začni razmišljati s svojo glavo? Vse kar sem doslej ugotovila o SDS-ovcih je, da jih približno 60% ne razmišlja s svojo glavo, ampak so eni papagajčki.

SDS!

lds

Vsekakor SDS! Dovolj je bilo prikritih komunistov na oblasti!

Če samo pomislim, da bi lahko tudi taki, kot si ti prišli na oblast me spreleti srh!

Hja, točno tako je žugal pokojni Maršal!

Malo bi popravil statistiko na 80% ! 🙂

Haha, bivši najhujši komunisti so ravno na desni! 🙂

hehe, bivši, zdajšnji in bodoči (seveda ne na vzven), so pa na levi…

Si v globoki zmoti.SDS je stranka pozitivne prihodnosti.

Napaka LDS so prekriti nasledniki komunistov.

Saj katoliška Cerkev ne nasprotuje gradnji Džamije, tako sem slišal njihove predstavnike po TV na lastna ušesa.

kdorkol bo izvoljen vsak bo najprej poskrbu za svojo rit in si svoje žepe napolnu.pa naj še tolk govorijo kaj bodo naredl za narod.in to dela lds že 10 let,tko da jst mislm d je skrajni cajt da se nekaj spremeni.zakaj bi dnar poberal samo lds.jst bom sds

p.s.:pa nikol nism bla privrženka janše(ubistvu ga vidt nism mogla),zmer sm bla bolj za lds,zdej mi je pa dopizdlo

jst sem brezpogojno za SDS!
Pa vam povem še nekaj,kar tisti ki volite LDS ne veste-to da so vas s svojimi lepimi besedami še vsak mandat prinesli okoli.Delajo se tako fine,znajo obračat besede tako,da si vsak misli-uau teli so pa res eni strokovnjaki,tko so vsi pametni-ni hudič da ne bodo dobro volili države.
No za temi besedami pa se skrivajo tako ogromne laži,korupcije….ne bom naštevala…In potem pa tisti fini ljudje(predvsem ljubljančani)ala Janja rečejo:joj kolk so pa teli kmetje(SDS)ker ne znajo tko lepo lagat kot moji dragi LDS-ovci.Strinjam se z piškotkom da ima kučan še prevelik vpliv-če mene vprašaš je on kot en mafijski boter…slišala sem da je baje polbrat od jankoviča(in se potem vprašaš kako je lahko mercator tako hitro razširil svoje lovke po celi bivši jugi in sloveniji).
Zelo zelo bom razočarana če se po tej nedelji v vladi ne bo nekaj spremenilo…zaenkrat sem še mlada zelo mlada-študentka,ampak skrbi me za prihodnost z takšno oblastjo kot jo imamo sedaj.

LDS-to!!!!!!!!!!!

LDS-je zakon ;))))))))

Za vse tiste, ki udrihate po prejšnjem sistemu… jaz bi pa prav rada živela v tistem času kot naši starši, ko je bilo za vse lepo poskrbljeno, večjih socialnih razlik ni bilo, direktor podjetja je bil le malo bogatejši od delavca, že s srednjo šolo si v trenutku imel 3 ponudbe za delo, ljudje so bili bolj sproščeni in imeli so se radi (joj, sem pa res prava komunistka, a ne?!) Meni je prav malo mar za demokracijo in volitve, če pa sem z uni.diplomo že eno leto brezposelna in se ne morem preživljati sama. To je žalost! Čeprav se močno hudujem nad vladajočo koalicijo, pa bi še vedno raje podprla njih (čeprav sem letos volila neko čisto nepomembno stranko), ker se strinjam s predhodniki, da se do danes še ni našla neka pametna alternativa, o SDS in ostalih kompanjonih pa raje brez komentarja, saj se ne bi rada spuščala na nivo pripadnikov teh strank.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close