Torbice (ponaredki) v Srbiji (Beograd)
Za ta denar vsako leto vsaj dvoje nove očale in še bi ti ostalo denarja za kakšno malho v kateri bi prenašala tiste šminke in vse ostalo, kar niti ne vem čemu to ženske vlačite sabo…. ;)[/quote] dragi on stvar je o zadevi ponaredek-original ne o tem kaj dobiš za ta denar[/quote]Draga moja vem. Vem kaj plačaš z originalom in kaj z ponaredkom.
Z originalom plačaš predvsem svoja čustva, ker tista prodajna cena za kos usnja ali nekaj žice in stekla nima absolutno nobene veze z ceno vhodne surovine in količino opravljenega dela potrebnega za ta izdelek.
Ti pa ta predmet veliko pomeni v neki družbi/krogih, kjer se giblješ in daje tebi kot osebi neko vrednost, vsaj tako se ti zdi. In to bi rada avtorica kupila v Beogradu z nekim dobrim ponaredkom.
Bolano je oboje, tvoje in njeno, kako ste plitke, da se pustite tako nategnit nekim armanijem, gučijem in kaj jaz vem komu še…… 🙁
dragi on stvar je o zadevi ponaredek-original ne o tem kaj dobiš za ta denar[/quote]Draga moja vem. Vem kaj plačaš z originalom in kaj z ponaredkom.
Z originalom plačaš predvsem svoja čustva, ker tista prodajna cena za kos usnja ali nekaj žice in stekla nima absolutno nobene veze z ceno vhodne surovine in količino opravljenega dela potrebnega za ta izdelek.
Ti pa ta predmet veliko pomeni v neki družbi/krogih, kjer se giblješ in daje tebi kot osebi neko vrednost, vsaj tako se ti zdi. In to bi rada avtorica kupila v Beogradu z nekim dobrim ponaredkom.
Bolano je oboje, tvoje in njeno, kako ste plitke, da se pustite tako nategnit nekim armanijem, gučijem in kaj jaz vem komu še…… :([/quote]
Ne ni bolano, saj ne rečem, da sem ne vem kaka diva ali kar koli že, da bi nosila same drage stvari, ampak si pa na par let privoščim določeno stvar in to stvar lahko nosim leta in leta, kar za kakšno drugo ne morem trditi. Npr. torbice za 20-30 €, saj jih imam ampak take torbice ne moreš nositi vsak dan, da se ti ne bi vsaj ročaj znucal, kar pa ne moreš trditi za isti kos dizajnerkega materiala, če me razumeš.
Hočem samo povedati, da s tem, če kupiš določeno stvar v poceni varianti ne privarčuješ čisto nič in si na koncu zopet pri znesku, ki ga odšteješ za dražji, kvalitetnejši kos 🙂
Zaradi enega ponaredka pa res ne.
Razen, če se neka torbica, ki presega vrednost 300 evrov, na meji ne prijavi in se jo med preiskavo najde. Potem sledi zaseg in plačilni nalog (300 Evrov).
Res pa je komercialni uvoz ponaredkov prepovedan. Veliko raznih kontejnerjev s ponaredki, predvsem iz Kitajske, je že bilo uničenih.
dragi on stvar je o zadevi ponaredek-original ne o tem kaj dobiš za ta denar[/quote]Draga moja vem. Vem kaj plačaš z originalom in kaj z ponaredkom.
Bolano je oboje, tvoje in njeno, kako ste plitke, da se pustite tako nategnit nekim armanijem, gučijem in kaj jaz vem komu še…… :([/quote]
@prosim lepo
Najbrž te bom sedaj popolnoma razočarala ampak dobri ponaredki sploh niso ponaredki. Narejeni so v isti tovarni, iz istega usnja in iste žice ali stekla, tako da je vhodna surovina in količina opravljenega dela (kopiram On_eta) popolnoma enaka originalu.
Razlika med ceno, ki jo ti plačaš za original in med tisto, ki ti jo plačaš za dober ponaredek je zaslužek, ki bi sicer moral pripasti Armanijem, Guccijem, Versacijem…vendar jih tovarne malo opeharijo. Preprosto naredijo večjo število “originalov” kot je bilo v pogodbi dogovorjeno, razliko pa spustijo v obtok “na črno” kot ponaredke, ki pa to sploh niso. Razlika v kakšnem detajlu je samo “varovalka” v primeru, da jih dobijo.
Draga moja vem. Vem kaj plačaš z originalom in kaj z ponaredkom.
@prosim lepo
Najbrž te bom sedaj popolnoma razočarala ampak dobri ponaredki sploh niso ponaredki. Narejeni so v isti tovarni, iz istega usnja in iste žice ali stekla, tako da je vhodna surovina in količina opravljenega dela (kopiram On_eta) popolnoma enaka originalu.
Razlika med ceno, ki jo ti plačaš za original in med tisto, ki ti jo plačaš za dober ponaredek je zaslužek, ki bi sicer moral pripasti Armanijem, Guccijem, Versacijem…vendar jih tovarne malo opeharijo. Preprosto naredijo večjo število “originalov” kot je bilo v pogodbi dogovorjeno, razliko pa spustijo v obtok “na črno” kot ponaredke, ki pa to sploh niso. Razlika v kakšnem detajlu je samo “varovalka” v primeru, da jih dobijo.[/quote]
Zanima me od kod ti ta informacija, ker to pa res prvič slišim, videla sem že razliko med mojo torbico in ponaredkom, ampak ni niti približek originalu ne po materialu ne po kvaliteti, samo oblika je ista in pa logotip.
Če mi lahko kdo pomaga glede torbe za na ramo 😀
sem v dzsju gledal torbo converse all star pa me zanima če je to ženska ali moška torba?
imate mogoče kakšen predlog podobne dobre torbe?
prilagam pa še link za predstavo 🙂
lp
Forum je zaprt za komentiranje.