Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice toplice v turciji?

toplice v turciji?

zivjo!

mene pa zanima ce je ze kdo bi v “naravnih” toplicah v turciji? so iz belega apnenca narejeni bazencki seveda naravno in v njih se lahko kopas…men so ful vsec(na pogled)…

ja, samo da to niso toplice, to so Pamukkale. No ja, imajo tudi bazen – zaprt na drugi strani hriba. Najbolj slavne v Turčiji. Poleg Pamukkal ima Turčija še najamj 20 različnih toplic – od žveplenih do alkalnih in še drugih vrelcev.

lp

bv

Kopanje v pamukalah v teh bazenčkih je sedaj prepovedano, pred časom pa se je dalo tudi tam namakati.Je pa v kompleksu tudi bazen napolnjen s to vodo .Splača se pogledati to čudo, ki spet dobiva prvotno podobo.Da niso toplice se ne bi strinjal zato ker je tam okoli razmetano ogromno kamnitih kadi verjetno še iz rimskih ali pa ne vem kakšnih časov.
lp
dani

No, še nekaj drugih kopališč – Murat, Van,
Ataturk, Tuz Golu, zraven ne vem inmena- žvepleno vulkansko, Egirdir, več se jih trenutno ne spominjam. Seveda te tja agencije ne bodo vozile.

lp

bv

zaman boste v pamukalah iskali standard vsakih evropskih toplic:

– tople vrelce
– tople masaže / sedišča /
– tople kadi / ležišča /
– jakuzi
– hitra in počasna reka

vodne parke itd

poleg smradu avspuhov turističnih avtobusov , velike gužve in nadležnih prodjalcev vsega kar se d aprodati so pamukale sicer dobrodošel turistični cilj.

če seveda imate odveč 100 jurjev.za ta denar ste lahko v topolšci 14 dni

/ približno tak obisk kot postonja jama , fast food turizem , senilni angleži , američani in japoinci /
ampak če bi radi doživeli turčijo , se odpravite v lastni režiji.okolica pamukal ponuja marsikaj kar ilirika turizem nikoli ne bo.

tudi easy jet leti v turčijo !

Pozdravljena!
Skoraj se strinjam z lordwalesom.Vendar je vsekakor vredno ogleda.Jaz sem bila lansko leto v Turciji.Prek Ilirike sem dala(last minut varianta)77 tisoc.Let je bil z Dunaja.Nastanitev je bila v Antaliyi(hotel 4*ALL).Odlocila sem se tudi za izlet v Pamukkale(dva dni).cca 6 ur voznje.Bilo je lepo in ti seveda priporocam

oj, v Pamukkalah sem bla lani poleti- priporočam ti zgoden jutranji ali večerni obisk ko ni take gužve! lani se je še dal v parih bazenčkih naravnih Pamukkal mal namočit, vstopnina za bazen na drugi strani s termalno vodo pa je kar draga. drgač je pa lepo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close