Najdi forum

Topinambur

Pozdravljene !

Prosila bi za kakšen recept, kako pripraviti topinambur. Vem, da se lahko uporablja enako kot krompir. Vendar bi za nedeljo potrebovala kaj posebnega. Hvala !!!

lp Majuška

Hej! Ce vpises v iskanje,dobis.Tudi na Vrtickarji je kaksen recept;kar poglej in vpisi se tam. Lp

Babi, hvala. Na Prehrani mi je prej iskalnik štrajkal, zdaj sem pa našla. Da bi šla med “vrtičkarje” pa se nisem spomnila.

lp Majuška

Ola !

Spet jaz s prošnjo za recept za topinambur. Ima katera mogoče recept za topinambur oz. jeruzalemske artičoke, ki jih je v eni oddaji pripravljal Jamie Oliver. Vem samo, da so bile pečene v pečici.
In, če ga katera ima, bi ga lahko prosim napisala ?

Hvala za pomoč in lp, Maja

Majuška, če prej ne dobiš odgovora bom doma pogledala v knjige JO, imam nekako v spominu, da je recept notri.
LP

Hvala, saj se ne mudi ;).

Lp, Maja

Imam dva recepta za topinambur-pečen in v pivskem testu. Sestavin ne znam na pamet. Če koga zanima, ju lahko kasneje napišem.LP Marja

Ja, tudi za te recepte se priporočam. Vsak recept je dobrodošel, ker imamo letos prvič topinambur in za začetek vse prav pride.

Hvala in lp, Maja

Recepta sta cisto navadna- ti bi kaj posebnega!?

Pečen topinambur

3 žlice olivnega olja
70 dag olupljenega topinamburja
3 žlice masla
1 žlica lim.soka
sol in poper

V pekač -namaščen z oljem damo olupljen topinambur,solimo,popopramo,potresemo z maslom-narezanim na majhne koščke in poškropimo z lim. soko. Pečemo v odkriti posodi.Če so gomolji manjši 30 min pri srednji temperaturi,malo večje gomolje 45 min.

Topimambur v pivskem testu

800 g topinamburja
100 g masla
pivsko testo

Topinambur ulupimo in narežemo na rezine. Na maslu zdušimo rezine do mehkega.Rezine poberemo na krožnik in jih namočimo v pivsko testo ter jih ocvremo v vročem olju.

Upam,da bo v pomoč LP Marja

Ne, to je za enkrat čisto vredu. Hvala.

Lp, Maja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close