Too much love will kill you
http://www.youtube.com/watch?v=OpnylrJQ1rk
Too much love will kill you ………….. možno?
Navijam bolj za to resnico, da človek brez ljubezni ne more (pre)živeti, kaj to točno pomeni, da je je preveč pa si težko predstavljam, morda je komad nastal le kot ironična izpoved pevca nad okužbo z aidsom… 🙂
Če človek ljubi pravo osebo na pravi način, dvomim, da je tu kaj samomorilnega (in tudi če je, pocrkamo tako ali tako).
Ljubiti– a koga? Kdo šel bi za hip se ogret?
A večno ljubiti ne da se…
Če vase pogledaš – za vsem je izginila sled,
pozabil si lepe in žalostne čase…
Strasti?– Slej ko prej bo njih sladko bolest
Preudarna beseda pregnala;
Življenje, če le si ogleda ga hladna zavest,
je klavrna burka in bedasta šala.
M.J. Lermontov
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] katenjka, hvala za tole pesem. Zelo mi je všeč;).[/quote]Ah saj ni nič mojega, saj sem ga podpisala njega, ki je to pisal, jaz sem samo njegova trapasta občudovalka, odkar mi je prvič prišla pod roke tista tenka knjižica, ki jo je skupaj spravil v svojem čisto prekratkem življenju… kaj mu je bilo treba tistega dvoboja, raje bi pisal, čeprav se je menda obupno dolgočasil–
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Že vidim, danes bom šla v knjižnico po njegovo zbirko pesmi:). Mi je pa zelo všeč tudi tale njegova, ki smo jo brali v gimnaziji, Jadro. Pa sem šele čez leta dojela in doživela o čem je Lermontov takrat pesnil. Da se je očitno dolgočasil pa je nakazal tudi v zadnjih dveh vrsticah;).
Na sinji morski se gladini
v meglicah jadro lesketa…
Le česa išče si v tujini
in kaj pustilo je doma?
Morje kipi in veter vleče,
škripaje jambor se šibi.
Ah, jadro si ne išče sreče,
pred srečo tudi ne beži! –
Nad njim se sončna luč razžarja,
pod njim je morje v dalj in šir.
A jadro si želi viharja,
kot da v viharju bil bi mir!