Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tonkina koča

Tonkina koča

Prosim, če bi mi kdo napisal kje se nahaja Tonkina koča na Vršiču. Ali je to nova koča ?
Namreč, na Vršiču že nekaj časa nisem bil. Ko sem zadnjič obiskal vse koče, so bile Tičaarjev dom, Poštarski dom, Erjavčeva koča, Mihov dom, Koča na Gozdu, Koča v Krnici, Mihov dom. Drugih se ne spominjam in jih v svoji zbirki, oziroma dnevniku po slovenskih planinskih kočah, nimam. To knjigo je napisal Dobnik.
Ali obstaja še kakšna knjiga o vseh slovenskih planinski kočah, ki je izšla sedaj na novo?
Če bo lepo vreme, se bom podal z družino na Vršič in bi rad vedel, kje se nahaja Tonkina koča.

http://www.julijana.info/tonkina-koca

Hvala, samo zanima me, kaj je to bivša Koča na Gozdu ?

NI!!!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Ne, NI! Poglej link, pa boš vse razumel! Razen če ji delaš brezplačno reklamo! Potem pa kar! In Tonkina koča ni planinska koča, ampak je navadna gostilna!

Ne, NI! Poglej link, pa boš vse razumel! Razen če ji delaš brezplačno reklamo! Potem pa kar! In Tonkina koča ni planinska koča, ampak je navadna gostilna![/quote]
Tonkina koča je koča z gostinsko ponudbo in sobami za goste.

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Pa ja, da razumem.
Sedaj mi je jasno, jaz, ki se ukvarjam s planinskimi kočami, je ne bom obiskal, me pa moti ime gostilne.
Hvala vsem.

Jaz pa mislim, da Tonkina koča ne more in ne bi smela biti GOSTILNA v Triglavskem narodnem parku. Tja sodijo samo planinske koče. In tudi zamalo se mi zdi, da si nekdo vzame tako ime za gostilno.
Ta koča, ki je znana po hribovski in pehtini malici, po krapih, imajo bučkin karpačo, domači mladi sir s čemažem,ajdovo kašo z lisičkami, bučkin štrudelj, štruklji zabeljeni z maslom in še kaj.
Prosim vas, kakšna koča neki. To je dejansko gostilna, ki ne sodi v ta neokrnjeni gorski svet.
Lastnikom je samo do zaslužka, ne pa do tega, da bi olajšali planincem pot z enostavnimi prigrizki in čaji.

Ja, in lastnikom/upravljalcem drugih koč je pa do tega, da dobrodelno in zastonj podpirajo mimoidoče planince. Japajade.

Ne vem, zakaj ste se tako spravili na Tonkino kočo. Mi smo pa ravno prejšnji teden bili dvakrat na Vršiču: enkrat smo se ustavili v Poštarskem domu (a ta je pa lahko “koča”?) in dobili zanič kislo mleko, naslednjič smo se ustavili pa v Tonkini koči in pojedli super ričet in odlično kislo mleko.

Še odgovor avtorju: Tonkina koča je tretja ob cesti, če se pelješ od Kranjske Gore čez Vršič. Prvi je Mihov dom, potem je Koča na Gozdu, nekje za 16. ali 17. ovinkom je pa Tonkina koča.

Tonka je za moje pojme ena najbolj prijetnih oskrbnic in se prav rada zdaj ustavim tu in malo poklepetam. Ko smo jo vprašali, nedolgo nazaj, je rekla, da hribov kot takšnih sicer ne pogreša, ljudi pa.
Očitno bi eni raje videli, da bi tista hiša tam do konca propadla, tako pa so je lepo preuredili in gospa lahko nadaljuje s svojim poslanstvom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close