tonik
Živjo!
S črnimi mozoljčki verjetno misliš ogrce…te imam tudi jaz, a zadevo dokaj kvalitetno rešujem z obiski pri kozmetičarki, sama pa se potem umivam s t.i. fito čistilnim mlekom ter tonikom za normalno do mešano kožo. Ta je namreč najbolj ustrezen za tovrstno kožo saj ta ni posuta z aknami, ki bi zahtevale uporabo izdelkov za problematično kožo.
Zato se raje izogibaj sredstev za mastno in mozoljasto kožo, ker ti bodo ta obraz še bolj izsušila. In vsaj jaz imam potem za posledico še več mozoljev. Priskrbi si še kakšno dnevno kremo za uravnavanje izločanja lojnic, jaz uporabljam nemasten fluid od Avene(dobiš v lekarni). In to bi bilo to. Seveda ne gre brez pozitivnih misli!
Sijoč obrazček ti želim!
Tudi jaz imam probleme z nečisto kožo in ogrci, predvsem na T predelu. Po drugi strani pa imam suho in občutjivo kožo na licih. Stanje uspešno obvladujem z obiski pri kozmetičarki (vsaj vsaka 2 meseca grem na temeljito čiščenje kože) in z uporabo:
– nežnega čistilnega mleka (od Dekleorja ali Alverda)
– Clinique Mild Clarifying tonik – to je tonik brez alkohola, ki ne izsuši kože, je nežen, obenem pa deluje proti ogrcem, ker vsebuje salicilno kislino
– kremo Garnier Hautklar K, ki deluje proti nečistočam na koži in izboljša njeno strukturo, kože ne izsuši.
– okrog oči vlažilno kremo Clinians
Vekakor ti priporočam, da uporabljaš tonik, ki ne vsebuje alkohola, saj je le-ta kriv za izsušitev kože.
Pa še to: ogrcev (črnih mozoljčkov) se znebiš samo tako, da jih iztisneš, potem pa paziš, da redno in kvalitetno čistiš kožo ter uporabljaš primerno kremo.
Pri nečisti koži je pri vsej negovalni in dekorativni kozmetiki pomembno, da ne vsebuje komadogenih sestavin, ki mašijo pore.
Upam, da sem ti kaj pomagala.
LP
Najlepša hvala za nasvete. Zdaj sem si kupila en tonik brez alkohola in bomo videli, če bo kaj boljše.
Glede kreme pa uporabljam Niveo soft. Razmišljam da bi prešla morda na kakšno drugo, samo ne vem na katero. Nivea mi drugače zelo ustreza, ne vem pa kako vpliva na te ogrce.
Razmišljala sem tudi o obisku pri kozmetičarki. Koliko približno stane en obisk in kakšno je stanje po obisku – nekje sem prebrala, da je na obrazu rdečica, ki nekaterim ne izgine tudi po en dan.
Forum je zaprt za komentiranje.