Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tomaž Humar ml. – isti ata

Tomaž Humar ml. – isti ata

Mene pa čudi, da se nekateri tako navdušujete nad enim mulcem (ja, star je 19 let), ki je naredil kaj? Prekolesaril svet? In kaj je tu dobrega? kaj je koristnega? Mogoče zanj kaj, za vse ostale pa čisto nič. Je čisto nepomemben dogodek. Zakaj ga potem eni kujete v zvezde? Ker išče pozornost? Ker pač očetov sin? Zakaj pravzaprav?
Da ne pije je menda velik dosežek? Hm, za koga pa? Je veliko mladih, ki tega ne počnejo, torej so tudi tisti heroji, nadpovprečni po vaše? Da pa je res neke vrste adrenalinski zasvojenec, pa res ni nekaj, na kar bi kdorkoli lahko bil ponosen. Torej čemu takšno navdušenje?

Imena ti ne bodo prav nič pomagala, ker jih ne poznaš. Zakaj? Ker mediji o njih ne poročajo.[/quote]

Ni potrebno imen. Napiši le v čem so boljši, bolj nadpovprečni od ostalih.
Pa ne mi zdaj pisat, da tvoj sin je pa super, ker ne pije alkohola, ker to bi naj bil nek standard.[/quote]

sem ti že napisala: “Je pa dovolj se samo malo z odprtimi očmi okrog ozreti, pa jih najdeš.” Ampak ne s predpostavko, ki jo imaš ti: “v čem so boljši”. Ravno to je filter, skozi katerega družba gleda, in ki se mi zdi odvraten. S takimi očali jih ne boš nikoli opazila. Jaz ti pa tudi ne mislim prinašati na pladnju premisleka, ki bi ga moral opraviti vsak sam pri sebi, da bi kot družba lahko fokus obrnili v bolj zdravo smer.

Obstajajo ljudje, ki so drugačni. Ki drugače razmišljajo in ki jih običajen način življenja ne zadovolji (družina, služba, otroci, hiša, urejena okolica), njih to življenje duši in oni hočejo nekaj drugega, nekaj več. Hočejo adrenalin, hočejo hoditi po robu, hočejo izzivati, hočejo na tak ali drugačen način izstopati od povprečja. Vsi ti ekstremni športi, hoja v gore, padalstvo, gorsko kolesarstvo, potapljanje, plezanje… to je zanje način življenja.
Naj živijo tako kot se jim zdi prav, naj živijo svoje sanje, vendar taki ljudje naj si ne ustvarijo družine, naj nimajo otrok, ker potem, ko se jim kaj zgodi, ostanejo ti otroci sirote, brez očetov.

Zakaj bi me fasciniral podatek, da je fant star 19 let? In nikogar tu gor ne fascinira.Pravimo samo , naj tak ekstremist, ki ne pozna strahu in ….ah, bom raje tiho.Me ne briga! Upam, da mu ne bo kakšna nasedla.Ker njega ne bo nikoli doma.Ko se bo namislil, bo odpeketal.Kamor ga bo volja.[/quote]

Pa to ne moreš verjet kake tepke so tu gor.
Pa kaj vam je?
Vas kdo sili v razmerje s kakim športnikom ali pa ekstremnim športnikom ali pa popotnikom?
Nihče.
Če bodo pa vaše hčere imele takega fanta pa to ni vaša stvar.
Ve se brigajte zase in za svoje dedce. Ki verjamem, da nikamor dalj od sosedove gostilne ne zmorejo.
Ne pa zdaj težit drugim.
Pustite pri miru poštene ljudi.
Ni kolesaril za vaš denar, ne bo vas posilil, ne bo vaš mož. Torej zaprite svoje goflje.[/quote]

Jok brate, odpade!

Vidim pa, da imaš grozne težave z zagovarjanjem ekstremistov.Ti ga res nismo fouš.Plačamo, samo odpelji!

Zakaj bi me fasciniral podatek, da je fant star 19 let? In nikogar tu gor ne fascinira.Pravimo samo , naj tak ekstremist, ki ne pozna strahu in ….ah, bom raje tiho.Me ne briga! Upam, da mu ne bo kakšna nasedla.Ker njega ne bo nikoli doma.Ko se bo namislil, bo odpeketal.Kamor ga bo volja.[/quote]

Tebe morda ne, ampak da nikogar tu gor ne fascinira, pa ne drži. Ravno to je meni odvratno – fant sam me ne moti, tisti, ki so nad njim fascinirani, pa. Zelo. In tole ni zate, zanje je: če je že tako pod nujno treba občudovati kakšnega najstnika ali koga z najstniku podobno mentaliteto, je dobrih primerov polno. Ampak mnogo ljudi raje pade na floskule, ki jih je trosil oče tega fanta in jih zdaj ponavlja zdaj fant. Pa ni z njima nič narobe, narobe je z družbo, ki take floskule ceni. Škoda, ker dosežkov mladih, ki niso sami sebi namen, ampak koristijo družbi, je v vsaki generaciji polno, a ostajajo neopaženi ravno zato, ker ima družba svoj skener naštelan na drugo frekvenco.[/quote]

Res je!

In najpomembnejše: naj jih družba neha kovati v zvezde in jim sploh dajati kakršnokoli pozornost!

Tako.

Velja pa to za vse športnike. Zakaj jih družba kuje v zvezde, ne bom nikoli razumela. Šport je precej egoistična stvar.
Vedno navijam za naše. Ampak nikakor pa ne razumem, da je zmaga našega športnika prva novica dnevnika. To je obrobna zadeva.
Sedaj je moderno, da v prostem času vsi nekaj športajo. Bolj bi bilo koristno, če bi skidali sneg pred hišo starejše osebe, ji prinesli kaj iz trgovine. Ali pa uredili okolico bloka. Sami.

Šport ni nikakršen promotor države. Na zadnjih OI je zlato dobila tekmovalka iz Kosova. Dvomim, da sedaj množično hodimo na dopust na Kosovo ali da se je povečala blagovna menjava s to državo.

Vrhunski šport je tudi daleč od zdravja. Doping, prekomerne obremenitve telesa. Tu ni nič zdravega.

Tako.

Velja pa to za vse športnike. Zakaj jih družba kuje v zvezde, ne bom nikoli razumela. Šport je precej egoistična stvar.
Vedno navijam za naše. Ampak nikakor pa ne razumem, da je zmaga našega športnika prva novica dnevnika. To je obrobna zadeva.
Sedaj je moderno, da v prostem času vsi nekaj športajo. Bolj bi bilo koristno, če bi skidali sneg pred hišo starejše osebe, ji prinesli kaj iz trgovine. Ali pa uredili okolico bloka. Sami.

Šport ni nikakršen promotor države. Na zadnjih OI je zlato dobila tekmovalka iz Kosova. Dvomim, da sedaj množično hodimo na dopust na Kosovo ali da se je povečala blagovna menjava s to državo.

Vrhunski šport je tudi daleč od zdravja. Doping, prekomerne obremenitve telesa. Tu ni nič zdravega.[/quote]

Jaz sem pa bila na KOsovu na dopustu.
Ja in športal sem tam dol. Ne samo Kosovo, še sosednje države tudi.

Tako.

Vrhunski šport je tudi daleč od zdravja. Doping, prekomerne obremenitve telesa. Tu ni nič zdravega.[/quote]

Jaz sem pa bila na KOsovu na dopustu.
Ja in športal sem tam dol. Ne samo Kosovo, še sosednje države tudi.[/quote]

Odloči se, ali si fant ali si punca.
A športal si? Na njivi z motiko?

Imam prijatelja, ki je popotnik, v primerjavi z njim je Humar pravi amater.
Več pa ne bi, da ne bo kdo spoznal za koga gre.
No ta moj prijatelj je čudovit človek. Razgledan, odprt, spozna se na razno razne reči. Prekrižaril je že ves svet. Je bil pa tudi tak, da je že pred 20tim letom videl velik del sveta. Zdaj pa to pri 40+ še samo stopnjuje.
Fajn človek. Ne vem kak je Humar, ampak verjamem, da je tudi tako fajn poba kot ta moj kolega. Potovanja namreč širijo razum, razgledanost. Postanejo samostojni, iznajdljivi, vztrajni, kar je pa za pohvalit.
Jaz priznam, da nimam poguma za tako početje. Bi pa si ne upam, zato jih občudujem tiste, ki to počno. Jaz se zadovljim s krajšimi zadevami, do ene mesec potikanja po razno raznih državah. Več si pa ne upam.

In ima familijo? Otroke? Kako pa oni gledajo na to? Če nima, potem super. Lepo, da uživa in izživlja svoje sanje. Ampak to je pa tudi vse. Lahko se super za prijatelja, za partnerja pa ne verjamem. Ker človek, ki je tako zelo samostojen, ne prenaša najbolje še kakšne druge osebe zraven, kaj šele da bi se bil pripravljen prilagajati. To pa je tisto, ki takšnim individualistom manjka.

In ima familijo? Otroke? Kako pa oni gledajo na to? Če nima, potem super. Lepo, da uživa in izživlja svoje sanje. Ampak to je pa tudi vse. Lahko se super za prijatelja, za partnerja pa ne verjamem. Ker človek, ki je tako zelo samostojen, ne prenaša najbolje še kakšne druge osebe zraven, kaj šele da bi se bil pripravljen prilagajati. To pa je tisto, ki takšnim individualistom manjka.[/quote]

Ne, podobno kot Humar, tudi ta moj kolega nima otrok.
Jaz bi imela takega partnerja, samo med nama ni kemije.
Pa priznam, da si ne upam it na taka potovanja. Grem toliko kot mi dopust dopušča. Takrat pa si privoščim potep po recimo Južni Ameriki, iz kraja v kraj, popotniško.
Ravno zato, ker si ne upam sama v taki meri kot moj kolega, kot Humar, kot Šeruga, kot Beka Pulko… jih zato občudujem. Živijo to, kar bi si jaz želela pa ne upam.
Ne upam si recimo pustiti službe pa it za eno leto po svetu, ker se bojim, da potem ne bi dobila službe.

In ima familijo? Otroke? Kako pa oni gledajo na to? Če nima, potem super. Lepo, da uživa in izživlja svoje sanje. Ampak to je pa tudi vse. Lahko se super za prijatelja, za partnerja pa ne verjamem. Ker človek, ki je tako zelo samostojen, ne prenaša najbolje še kakšne druge osebe zraven, kaj šele da bi se bil pripravljen prilagajati. To pa je tisto, ki takšnim individualistom manjka.[/quote]

Pa priznam, da si ne upam it na taka potovanja. Grem toliko kot mi dopust dopušča. Takrat pa si privoščim potep po recimo Južni Ameriki, iz kraja v kraj, popotniško.
Ravno zato, ker si ne upam sama v taki meri kot moj kolega, kot Humar, kot Šeruga, kot Beka Pulko… jih zato občudujem. Živijo to, kar bi si jaz želela pa ne upam.
Ne upam si recimo pustiti službe pa it za eno leto po svetu, ker se bojim, da potem ne bi dobila službe.[/quote]
Jah, ti pač vseeno razmišljaš bolj racionalno. Oni pač ne.

Ne upam si recimo pustiti službe pa it za eno leto po svetu, ker se bojim, da potem ne bi dobila službe.[/quote]

No, poglej, si tipičen primerek človeka, ki ga je kovanje takihle modelov v zvezde prepričalo, da se tvojim zadržkom reče “nimam poguma”, “ne upam”. Draga moja. Tvojim zadržkom se ne reče “ne upam”, ampak “sem odgovorna odrasla oseba”, ki se zaveda, da se je treba preživljati in kaj koristnega prispevati družbi. In za to bi ti bilo treba čestitati! Tebi, ja! In ne njim. Ne pa, da se obtožuješ, kako nimaš poguma. Draga moja in vse/vsi tebi podobne/podobni. Pogosto je treba za vsakodnevno življenje, s katerim poskrbimo zase in eventuelno še za kakšnega potomca ali pa, s tem, ko hodimo v službo, za širšo družbo, precej več poguma, odločnosti in odgovornosti kot za ekstremne dejavnosti. In žalostno je, da je to družbeno tako malo priznano. Če že družba ne daje temu pomena, dajte si ga vsaj sami ali same. Ali pa vsaj ne nasedajte tem floskulam o nekem menda občudovanja vrednem življenju, ki da ga živijo razni ekstremisti.

Dajte vrednost temu, kar ste, pa ne bo nobene potrebe po takih “vzorih”.

No, poglej, si tipičen primerek človeka, ki ga je kovanje takihle modelov v zvezde prepričalo, da se tvojim zadržkom reče “nimam poguma”, “ne upam”. Draga moja. Tvojim zadržkom se ne reče “ne upam”, ampak “sem odgovorna odrasla oseba”, ki se zaveda, da se je treba preživljati in kaj koristnega prispevati družbi. In za to bi ti bilo treba čestitati! Tebi, ja! In ne njim. Ne pa, da se obtožuješ, kako nimaš poguma. Draga moja in vse/vsi tebi podobne/podobni. Pogosto je treba za vsakodnevno življenje, s katerim poskrbimo zase in eventuelno še za kakšnega potomca ali pa, s tem, ko hodimo v službo, za širšo družbo, precej več poguma, odločnosti in odgovornosti kot za ekstremne dejavnosti. In žalostno je, da je to družbeno tako malo priznano. Če že družba ne daje temu pomena, dajte si ga vsaj sami ali same. Ali pa vsaj ne nasedajte tem floskulam o nekem menda občudovanja vrednem življenju, ki da ga živijo razni ekstremisti.

Dajte vrednost temu, kar ste, pa ne bo nobene potrebe po takih “vzorih”.[/quote]
Čestitam. Res dobro napisano.

Jah, ti pač vseeno razmišljaš bolj racionalno. Oni pač ne.[/quote]

Hja, ta moj kolega, je bolj racionalen kot jaz. Šel je v mladih letih na tvegano pot (po mojem mnenju) in uspel in ima polno, zadovoljno življenje. Jaz sem šla na ziher pot in nisem zadovoljna. On recimo komot najde službo, jaz zelo težko in tako naprej in naprej.
Tako, da ja, če bi bila mlada še enkrat, tam v 20ih, si bi sigurno vzela leto ali dve in se po svetu potikala. Ker v mladih letih sem lažje našla zaslužek kot sedaj. Zdaj pa sem obtičala. Vseeno pa rada preberem potopise, čvekam s takimi ljdumi, jih občudujem, ker si upajo, kar si jaz ne upam.

Jah, ti pač vseeno razmišljaš bolj racionalno. Oni pač ne.[/quote]

Hja, ta moj kolega, je bolj racionalen kot jaz. Šel je v mladih letih na tvegano pot (po mojem mnenju) in uspel in ima polno, zadovoljno življenje. Jaz sem šla na ziher pot in nisem zadovoljna. On recimo komot najde službo, jaz zelo težko in tako naprej in naprej.
Tako, da ja, če bi bila mlada še enkrat, tam v 20ih, si bi sigurno vzela leto ali dve in se po svetu potikala. Ker v mladih letih sem lažje našla zaslužek kot sedaj. Zdaj pa sem obtičala. Vseeno pa rada preberem potopise, čvekam s takimi ljdumi, jih občudujem, ker si upajo, kar si jaz ne upam.[/quote]
A ti res bereš za sabo? Šel je na bolj tvegano pot – in to je bilo po tvoje racionalno? A se hecaš?
Preberi postod menefant.

Tako, da ja, če bi bila mlada še enkrat, tam v 20ih, si bi sigurno vzela leto ali dve in se po svetu potikala. Ker v mladih letih sem lažje našla zaslužek kot sedaj. Zdaj pa sem obtičala. Vseeno pa rada preberem potopise, čvekam s takimi ljdumi, jih občudujem, ker si upajo, kar si jaz ne upam.[/quote]
A ti res bereš za sabo? Šel je na bolj tvegano pot – in to je bilo po tvoje racionalno? A se hecaš?
Preberi postod menefant.[/quote]

Glede na to, da ima on sedaj bistveno boljše življenje, je očitno šel na bolj pametno pot. Videl je velik del sveta, doživel ogromno, finančno bolje stoji kot jaz. Ima svojo hišo, z lahkoto dobi službo. Jaz nimam nič od tega. No službo imam,ampak, če ostanem brez, bom s težavo dobila drugo. Pa ta služba mi tudi ne omogoča, da bi imela hišo pa take stvari. On vse to ima. Kdo jepotem bil bolj racionalen?

Preberi postod menefant.[/quote]

Glede na to, da ima on sedaj bistveno boljše življenje, je očitno šel na bolj pametno pot. Videl je velik del sveta, doživel ogromno, finančno bolje stoji kot jaz. Ima svojo hišo, z lahkoto dobi službo. Jaz nimam nič od tega. No službo imam,ampak, če ostanem brez, bom s težavo dobila drugo. Pa ta služba mi tudi ne omogoča, da bi imela hišo pa take stvari. On vse to ima. Kdo jepotem bil bolj racionalen?[/quote]
Ti že ne, če sanjariš in zavidaš življenje nekomu drugemu. Gre v bistvu za tvoje lastno nezadovoljstvo, ne pa za dejansko stanje. Saj v resnici ne moreš vedeti ali je ta človek res srečen. Čisto mogoče je, da si si takšno sliko ustvarila ti sama.

Glede na to, da ima on sedaj bistveno boljše življenje, je očitno šel na bolj pametno pot. Videl je velik del sveta, doživel ogromno, finančno bolje stoji kot jaz. Ima svojo hišo, z lahkoto dobi službo. Jaz nimam nič od tega. No službo imam,ampak, če ostanem brez, bom s težavo dobila drugo. Pa ta služba mi tudi ne omogoča, da bi imela hišo pa take stvari. On vse to ima. Kdo jepotem bil bolj racionalen?[/quote]
Ti že ne, če sanjariš in zavidaš življenje nekomu drugemu. Gre v bistvu za tvoje lastno nezadovoljstvo, ne pa za dejansko stanje. Saj v resnici ne moreš vedeti ali je ta človek res srečen. Čisto mogoče je, da si si takšno sliko ustvarila ti sama.[/quote]

Ne zavidam! Jih pa občudujem. To ni enako.
Glede na to, da ima možnost, da je tak kot je ali pa se usmeri v to klasično pot kot sem jo jaz izbrala… in še vedno gre svojo pot? Potem je očitno zadovoljen. In tudi, ko ga poslušaš, čutiš, da je človek, ki je zadovoljen s svojim življenjem.

Ti že ne, če sanjariš in zavidaš življenje nekomu drugemu. Gre v bistvu za tvoje lastno nezadovoljstvo, ne pa za dejansko stanje. Saj v resnici ne moreš vedeti ali je ta človek res srečen. Čisto mogoče je, da si si takšno sliko ustvarila ti sama.[/quote]

Glede na to, da ima možnost, da je tak kot je ali pa se usmeri v to klasično pot kot sem jo jaz izbrala… in še vedno gre svojo pot? Potem je očitno zadovoljen. In tudi, ko ga poslušaš, čutiš, da je človek, ki je zadovoljen s svojim življenjem.[/quote]
A tako kot recimo ko berem tebe, čutim, da si izredno nezadovoljna s svojim življenjem in zato vidiš pri drugih samo to, kako oni bolje živijo?

Glede na to, da ima možnost, da je tak kot je ali pa se usmeri v to klasično pot kot sem jo jaz izbrala… in še vedno gre svojo pot? Potem je očitno zadovoljen. In tudi, ko ga poslušaš, čutiš, da je človek, ki je zadovoljen s svojim življenjem.[/quote]
A tako kot recimo ko berem tebe, čutim, da si izredno nezadovoljna s svojim življenjem in zato vidiš pri drugih samo to, kako oni bolje živijo?[/quote]

Glej, ne sodi vseh po sebi.
Jaz verjamem, da ti vidiš v drugih samo slabo. Jaz pa znam ravnanje drugih ljudi občudovati.
Poskusi. Glej kdaj na ljudi s pozitivnimi očmi in boš videla, da so eni res pozitivni ljudi, ki jih lahko občuduješ. Pa naj bo to tvoj prijatelj, nek slavni pevec, športnik, kar hočeš.
Bodi malo pozitivna no. Tvoja negativa se čuti že preko računalnika.

In končal bo kot tata…cmeril iz neke vukojebine da ga rešijo…

Veš, da ne bo tebe prosil.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close