Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek toliko prehvaljen Miele pralni stroj

toliko prehvaljen Miele pralni stroj

Kaj poglej, kaj ostane od tvojega velecenjenega Korejca.

https://www.google.si/search?q=samsung+washing+machine+explode&rlz=1C1AOHY_slSI709SI709&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwisgt2xgOrQAhVH0RQKHXH6BpUQ_AUICCgB&biw=1920&bih=911#imgrc=eTAnjM1OhxEV4M{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3A

Samsung je firma, ki je v naši hiši ne bo, ker proizvaja izdelke, ki zagorijo. Tudi pralne stroje. Če imaš tega, mi ga lahko daš zastonj, pa ga nočem. Na trga daje nepopolne, ne dovolj testirane izdelke. Pa mi lahko še noge zmasira zraven, ga nočem. V moji hiši in v bližini moje družine že ne.
Pa ne vem, koliko vas je, da umažete trikrat na teden 12 kg cunj. Čisti overload. A potem vse barve skupaj zmešate al kako? Ker jaz načeloma ločujem.

Reports suggest the drums in certain washing machine models can become unbalanced which can cause serious vibrations that sometimes lead to the top of the machine detaching from the chassis.

http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/samsung-recalls-28million-washing-machines-explosion-a7399521.html%5B/quote%5D

DOl mi visi za Samsung….. A za LG pa še nis slišauva? 🙂

Ti si pisal o Korejcih. :))) LG pa tudi ni firma, s katero bi se hvalila. Smo imeli dost od njega doma. Srednja žalost.

Na strani consumer affairs so jim dali 1,5 zvezdice od petih, 2000 pritožb uporabnikov. Ampak glavno da si ti zadovoljen. :)) Korejc je zakon.

https://www.consumeraffairs.com/homeowners/lg_washing_machine.html

Ja in – če pri tebi, misliš, da pri vseh, ali kako?

No, pa daj napiši prosim, katera znamka pralnega stroja je pa končno tebe zadovoljila.. Da vidimo, kaj zate ni šrot v tej Sloveniji… A BOŠ ( Bosch) ?

No, pa daj napiši prosim, katera znamka pralnega stroja je pa končno tebe zadovoljila.. Da vidimo, kaj zate ni šrot v tej Sloveniji… A BOŠ ( Bosch) ?[/quote]

Ne, trenutno je v naši hiši Siemens, tudi Boscha ne bo več. Po nasvetu serviserja. Za korejce in bosch ni imel lepe besede. S Boschem smo se nasankali. O Siemensu bom pa poročala čez x let.

Moj brat servisira pralne in pomivalne stroje. Pri njemu doma ni nikoli nekih hudih mark, ker kvarijo se vsi. Ko enkrat elektronika gre nimaš več kaj praskat.
Ni to več kvaliteta izpred 30-ih let.
Moja mama je imela pralni stroj Gorenje (poročno darilo) , delan za izvoz. Vsi napisi gor so bili v francoščini. Delal je, brez kakršnegakoli servisa ali poravila, verjeli ali ne 39 let let.

Očitno imam tudi jaz potem srečo, da nimam problemov z LG. Dela že 6 let, pere skoraj vsak dan. Sicer na žalost ni za 12 kg perila, ampak malo manj. Nimam pripomb. Je že ven iz garancije (razen za motor), tako da kolkor časa bo delal bo. Potem pa v trgovino in nakup takšnega ki mi takrat najbolj odgovarjal. Sigurno pa to ne bo Miele, ker nudi premalo za svojo ceno.

Veš, da je to tudi moj serviser rekel? Njemu je seveda vseeno, kaj ima, kupi najcenejše, ker je popravilo zastonj, rezervni deli pa bistveno cenejši. Potem ti je pa res vseeno, kaj imaš. Ko se pokvari, pač popravi. To ne pomeni, da so te slabše znamke boljše.

Nikjer nisem rekla da so cenejši stroji boljši. Popravljat je treba tako ene kot druge in kvarijo se vsi. S tem da imajo eni cenejše rezervne dele , tipo Miele pa dražje. Also?

Mieleja ne bom zagovarjala, ker je tudi meni precenjen. Ni pa res, da se vse znamke enako kvarijo.

Iste izkušnje s sesalcem. Mini nadomestni del bi stal 300 eur. Nov sesalec je bil 500 eur. Gudbaj Miele forever!

Imam gorenje, star 6 let. Zanj sem pred 6 leti dala 400 eur. Enkrat med garancijo crknil v soboto, v ponedeljek zjutraj ob 7. me že kliče servisant, nekaj malega popravi na garancijo in dela.

Ko bo kaj crknilo za popravilo čez 50 eur kupim novega, Gorenje ali Beko, ker ima garancijo 5 let.
Današnji stroji so narejeni za cca 7 let in brez slabe vesti ga zamenjam za novega.

Sem pred leti kupovala tiste drage, bolj je drag, dražje je popravilo. Ne, hvala.

Ima pa mama Gorenjevega 24 let starega, pa noče crknit, ima še tista mala vrata.

Načeloma servis pri vseh znamkah tako poteka. 🙂 Tudi jaz ne kupim več stroja brez 5-letne garancije.

Imam Miele pralni stroj, pred 9 leti sem zanj odštela 1250€, dela kot urca, perem vsak dan, včasih tudi po dve žehti 🙂

Jeba se je začela , ko je Bosch dal na mašine regulacijo obratov in displeje ! Ne bi da je TV. Potem se je pa en spomnil , da so plastični bobni veliko boljši- ne rjavijo , rosfraj pa predrag in so onemogočili menjavo ležajev Lahko ga zamenjaš sam ceneje je nova mašina. Motorji , ki imajo sedaj zaradi kontrole obratov ŠČETKE , ki se pa po 5-9 letih istrošijo in motor ne dela več . Na displeju se vam pokaže 4 in senzor obratov , niso mogel napisat ščetke . Stanejo 17€ zamenjava je pa enostavna . Mašino obrnete na glavo , snamete dno -2vijaka , in motor je pred vami za kot na mizi . Odstranite žičko ki gre na ščetko , odvijete vijak ki drži cel plastičen del , privijete novega in prikljućite nazaj žico . To ponovite še na drugi , , poden nazaj in mašina je popravljena . Pred tem pa odprite filter , da vsa voda steće iz mašinE. Kar se pa tiče cene , kupite najcenejšega , ki ima 5 let garancije in je cenovno proti Mileju 1:4 !! 4 nove dobite za ta denar , okvare so pa iste , vsaj na potrošnih delih: guma na vratih , ščetke in še kaj !

Meni se nikoli nista pokvarila 2 pralna stroja Gorenje Olimpik 79 . Nikoli , pa sem pral na njih tudi po 5 žeht na dan ! Eksplodiral mi je samo en kondenzator – neGorenje – , ki pa sploh ni bil važen. Gumo na vratih sem pa sam menjal , nakar sem ugotovil , da jo lahko samo zarotiram za 180°in ji dvojno podaljšam trajanje .

🙂 hvala za iskrenost. AMpak tudi malo bolj tehnično “zverzirane gospodinje” ne bomo same šle na glavo obračat pranega, pa ščetk menjat….. 🙂 Pa naši moški tudi niso vsi taki “handy man-i” , jim je tehnično operativno delo že na elektriki včasih deveto čudo, kaj šele šraufanje pralnega 😛 Hvalabogu za serviserje bele tehnike – kaj bi pa bilo, če bi vsi to doma šraufali, bi oni ostali brez služb 🙁

Pa dodajam še: kupit pralni stroj z inverter motorjem – odpadejo ščetke, krtačke, jermeni kot potrošni material :). Lep dan!

Sonce suši zastonj in nudi dosmrtno garancijo.

Sonce suši zastonj in nudi dosmrtno garancijo.
[/quote]Abejžno. Tudi lase si sušiš na soncu za božič?

Zame je izbrati Miele predrago. Ima pa sodelavka to znamko. Ko ji je šel pralni stroj kmalu po garancijski dobi in ko bi jo popravilo stalo ta dva nova Bekota, je rekla hvala lepa in nikoli več teh dragih znamk in kupila Beko.

Imam pomivalec Bosch, nek višji razred. A mi je serviser povedal,da ni pomembne razlike med dražjimi in cenejšimi, kar sem preplačala je nekaj več prigramov, pa predal za pribor zgoraj itd.

Imamo Miele pralni stroj że 18 let. Zelo sem zadovoljna. Prvi Gorenjev mi ja crknil po 7 letih. Pri drugem Gorenjevem pa je że po 3 letih spredaj postalomrjasto in so šli  amortizerji, čeprav je bil v suhem prostoru. Bila sem jezna, da je šlo tako hitro.

Odgovor na objavo uporabnika
bovxš, 10.12.2016 ob 19:12

No, pa daj napiši prosim, katera znamka pralnega stroja je pa končno tebe zadovoljila.. Da vidimo, kaj zate ni šrot v tej Sloveniji… A BOŠ ( Bosch) ?[/quote]

Ne, trenutno je v naši hiši Siemens, tudi Boscha ne bo več. Po nasvetu serviserja. Za korejce in bosch ni imel lepe besede. S Boschem smo se nasankali. O Siemensu bom pa poročala čez x let.

Serviser mogoče v resnici hvali tiste znamke, zaradi katerih mu dela ne manjka?

Nemški proitvodi so izgubili kakovost v zadnjih 20. letih.

Prodajajo se na staro slavo, Slovenci pa še kar nasedamo. Od Folcvagnov do Bimerjev in Miletov. Za zbruhat.

Sindrom hlapčevstva nas daje.

Kupujte belo tehniko, ki ima 5 let garancije in je dokaj poceni.

Odvisno tudi koliko ga uporabljaš. 12 let vsak dan je dosti, to je tako,kot bi nekdo imel 24 let star strok in ga uporabljal “zmerno”. Meni so Mieletovi izdelki bomba.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close