toliko prehvaljen Miele pralni stroj
Zanimivo. Da ne rečem, da je serviser kar odnesel stari motor in potem na zavarovalnico nisem mogla vložiti zahtevka, ker so zahtevali motor. Tudi glede sušilca je eno sranje.
Črn prah leti ven, ker se neki magneti brusijo na bobnu. Krtačke je lani serviser zamenjal ( sušilec Miele star 6 let). En mesec je bil tišji in spet ropota in meče ta prah po prostoru.
Garancija 20 let? Na mojih papirjih to ne piše.
Ja res je. Super da je delal 12 let, to je to! Boljse ce bi 15 ampak ok, tudi 12 ni od muh.
Avtorici pa : prevec ljudje pricakujete! Morda si bila sama prevec ponosna na ta Miele, se z njim komu kdaj pohvalila in si zdaj razocaranja, celo ponizana? Ne sekiraj se toliko! Imela si Miele in ne bos ga vec imela, ker si bos kupila slovenskega Gorenje z magnetnim bobnom proti obrabi in hrupu in najmanj A ++ , varcnega, superskega, ki ga strojniki po preteku nekaj let znajo popraviti! Toda, v drugo pa le upostevaj vsa pravila, zelo skrbni in po potrebi veckrat preberi navodila in jih pri uporabi prosim upostevaj.Mislim da je tukaj, v moznem neupostevanju navodil uporabe vzrok, da je po 12 letih crknil.;)
Ja res je. Super da je delal 12 let, to je to! Boljse ce bi 15 ampak ok, tudi 12 ni od muh.
Avtorici pa : prevec ljudje pricakujete! Morda si bila sama prevec ponosna na ta Miele, se z njim komu kdaj pohvalila in si zdaj razocaranja, celo ponizana? Ne sekiraj se toliko! Imela si Miele in ne bos ga vec imela, ker si bos kupila slovenskega Gorenje z magnetnim bobnom proti obrabi in hrupu in najmanj A ++ , varcnega, superskega, ki ga strojniki po preteku nekaj let znajo popraviti! Toda, v drugo pa le upostevaj vsa pravila, zelo skrbni in po potrebi veckrat preberi navodila in jih pri uporabi prosim upostevaj.Mislim da je tukaj, v moznem neupostevanju navodil uporabe vzrok, da je po 12 letih crknil.;)[/quote]
Seveda, ker naše mame so bile raketne znanstvenice, da so jim stroji zdržali po 20, 30 let.
Niso podn samo stroji, podn so ljduje!! Da sploh oglasujejo in tako drago prodajajo nek skoraj povprecen produkt! Ampak najvecji podn pa so vsi ti naivni kupci, ki kljb slisanemu negativnemu tud dalje NASEDAJO, KER SAMI SEBE PREPRICUJEJO, da je to to in na tak nacin prodajanjae tega uspeva dalje in biznis laufa dalje in naivnezi dobijo to, kar si zal za svojo naivnost zasluzijo, saj ce bi bili brihtni, bi kupili drug proizvod.
Niso podn samo stroji, podn so ljduje!! Da sploh oglasujejo in tako drago prodajajo nek skoraj povprecen produkt! Ampak najvecji podn pa so vsi ti naivni kupci, ki kljb slisanemu negativnemu tud dalje NASEDAJO, KER SAMI SEBE PREPRICUJEJO, da je to to in na tak nacin prodajanjae tega uspeva dalje in biznis laufa dalje in naivnezi dobijo to, kar si zal za svojo naivnost zasluzijo, saj ce bi bili brihtni, bi kupili drug proizvod.[/quote]
No, potem pa prosim za nasvet, kaj kupujejo brihtni kupci. :I))) Ker meni je serviser rekel, da ni stroja, ki se ne more pokvarit. Je pa res, da bolj boli, če si ga drago plačal. Pokvari se lahko pa glih tako.
Ja to mislim povedat točno, da proizvajalci obljubijo eno, zgodi pa se drugo (se prekmalu pokvari.) Brihtni kupci pa ne nasedajo ekstremno dragim znamkam ampak izkušnjam, upoštevajo to, kateri stroj zna vsak popravit, katerega pa s ne da popravit, ker žal se kvarijo skoraj vsi, eni prej drugi kasneje. In nujno je strogo spoštovanje pravil in načina dela iz navodil, je res?Na to se pozabi..
tovarniške 20 let? No way…..
Verjetno na emajl, sistem na zasščito proti zilivu,ne pa na motor pa vitalne, potrošne dele – tovarniđška garancija je 2 leti, z možnostjo dokupa do 10 let proti doplačilu malo preko 200 eur……..
https://www.miele.si/gospodinjski/1563.htm?info=200020189-ZPV
https://www.miele.si/gospodinjski/podaljsanje-garancije-479.htm
Hja, hebeš ti Miele, če pa niima inverter motorja – odpadejo vse krtačke, pa jermen, pa ležaj kot potrošni material, ker jih preprosto: ni 🙂
raje imam Korejca, pa 12 kg, pa invertni motor – dela tiktak ko urca že 5. leto…. 🙂 Se mi samo smeji.
Korejci so že zdavnaj “posekali” Evropejce. Vi kar plačujte “nemška imena 🙂 Pa menjajte krtačke pa ležaje, pa jermene 🙂
Hja, hebeš ti Miele, če pa niima inverter motorja – odpadejo vse krtačke, pa jermen, pa ležaj kot potrošni material, ker jih preprosto: ni 🙂
raje imam Korejca, pa 12 kg, pa invertni motor – dela tiktak ko urca že 5. leto…. 🙂 Se mi samo smeji.
Korejci so že zdavnaj “posekali” Evropejce. Vi kar plačujte “nemška imena 🙂 Pa menjajte krtačke pa ležaje, pa jermene :)[/quote]
A tisti Korejci, ki delajo stroje, ki zagorijo? :))
12 kg rabiš za desetčlansko družino. Inverter motorja pa niso Korejci iznašli, veš, oni so ga samo slabo kopirali. Imam pa že raje original. Pa to ni Miele.
Korejci so že zdavnaj “posekali” Evropejce. Vi kar plačujte “nemška imena 🙂 Pa menjajte krtačke pa ležaje, pa jermene :)[/quote]
A tisti Korejci, ki delajo stroje, ki zagorijo? :))
12 kg rabiš za desetčlansko družino. Inverter motorja pa niso Korejci iznašli, veš, oni so ga samo slabo kopirali. Imam pa že raje original. Pa to ni Miele.[/quote]
Ne vem, kateri naj bi zagoreli, samo naš še dima ali pa črnih delcev ob vrtenju motorja s trebuhom polnim žehte ni videl, kaj šele ognja.
12 kilski je zakon, saj pereš samo 2-3x tedensko. Pa parni programi -wau, nemorem prehvalit, sploh za kak madež brez dodane kemije ala Vanish ali pa smrdečega kisa.
jebat ha, moj Korejc odpoje na koncu še pesmico-tarata tata tataaaa :). Pa vrata zna tudi sam odpret – to je pa najbolj zakon, da se ti perilo v vlagi ne pajca in poskrbi, da zrak kroži in preprečuje zadrževanje vlage, nastanek plesni in razvoj bakterij.
Kupim takoj Miele, ko bo imel inverter motor, 10 kg boben, pa samodejno odpiranje vrat po koncu pranja, pa doplačam tud tistih 200 eur na koncu za 10-letno servis garancijo.
Do takrat pa – zvestoba Korejcem, ker sta me Slovenc, pa Nemc v obliki pralnega bobna na jermenu in s krtačkami in ležaji precej razočarala. Nkol’ več
Samsung je firma, ki je v naši hiši ne bo, ker proizvaja izdelke, ki zagorijo. Tudi pralne stroje. Če imaš tega, mi ga lahko daš zastonj, pa ga nočem. Na trga daje nepopolne, ne dovolj testirane izdelke. Pa mi lahko še noge zmasira zraven, ga nočem. V moji hiši in v bližini moje družine že ne.
Pa ne vem, koliko vas je, da umažete trikrat na teden 12 kg cunj. Čisti overload. A potem vse barve skupaj zmešate al kako? Ker jaz načeloma ločujem.
Reports suggest the drums in certain washing machine models can become unbalanced which can cause serious vibrations that sometimes lead to the top of the machine detaching from the chassis.
Forum je zaprt za komentiranje.