Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › tole z Golobom je pa še kar nateg

tole z Golobom je pa še kar nateg

Odgovor na objavo uporabnika
rok-1, 19.01.2022 ob 16:54

fgkhos, 19.01.2022 ob 16:39

Od mene ni nič pobral, ampak mi je kvečjemu dal. In zaenkrat mi je všeč njegov način razmišljanja  – da se je treba razsut to avtokracijo in dati prednost civilni družbi. Kakšno družbo si želimo? Take, kot jo imamo, sigurno ne.

Strinjam se!

Jaz tudi.

rok-1, 19.01.2022 ob 18:29

Pravilno, 19.01.2022 ob 17:27

tudi jaz213, 19.01.2022 ob 17:24

Tudi se strinjam.

Hehe, ja strinjamo se vsi s tem govoričenjem, ampak na žalost je pri nas vedno tako. Kup govoričenja in nič narejeno. Golob pri tem ni izjema! Ne pozabit tega.

Zaenkrat pri tem tipu še najmanj govoričenja. Gen-i je v veliki meri naredil sam – ja z ekipo in pomočjo – a vseeno.

Jaz tudi.

Preberite včerajšnji intervju v Primorskih novicah, pote ga sodite.

še ENA V PENZIJI, 21.01.2022 ob 11:59

Jaz tudi.

Preberite včerajšnji intervju v Primorskih novicah, pote ga sodite.

Daj kopiraj članek, ker je plačljiv.

»Nikoli se ne spuščam v bitke, za katere vnaprej vem, da jih bom izgubil,« je dejal pred časom, v intervjuju v današnji izdaji Primorskih novic pa je spregovoril o tem, zakaj se podaja v politiko in tudi o načinu, kako se je država odzvala na energetsko krizo.

Na vprašanje, zakaj odhaja v politiko, je odgovoril: »Ko se mi je mandat iztekel (kot predsedniku uprave v Gen-I), sem imel na razpolago tri poti: prva je bila, da ostanem v Gen-i kot eden od direktorjev, s skoraj enako plačo, se torej umaknem, obmolknem ter počakam, da vihar mine. Druga, da sprejmem milijonsko ponudbo in grem delat v tujino. Tretja pot je bila, da grem v politiko: na podlagi odgovornosti, ki jo čutim do Gen-i, za katerega ne bom dovolil, da ga oplenijo, medtem ko bom jaz tiho, ter odgovornosti do širše skupnosti, da odslužim svoji državi. Skupna ocena, ne le moja, je bila, da so razmere kritične, saj je ogrožena naša svoboda. Zato sem se odločil za to tretjo pot.«

Ta »tretja pot« ne bo speljana v novi stranki, pač pa, kot je že dejal, v že obstoječi stranki, kjer se bo » pridružil skupini somišljenikov«. »Lahko potrdim, da se bom naslednji teden nekomu pridružil. Prevzel bom eno od obstoječih strank,« je ponovil v intervjuju.

Golob ljudi poziva, da »so sprememba«. »Lahko se angažirajo skozi gibanja, skozi stranke, eni zgolj tako, da bodo prvič po 15 letih prišli na volitve. Vsak po svoje. Ne deluje, če sediš doma na kavču in bentiš, kako so vsi isti. Ker ravno s tem igraš igro najslabših od njih, ki si želijo, da ostaneš tak. Torej pasiven. Začnimo delovati za skupnost, aktivirajmo se. Tri vrednote so ključne za boljšo prihodnost: spoštovanje, sodelovanje in bodi sprememba z zgledom,« razmišlja Golob, ki je kritičen tudi do vladnega (ne)odziva na energetsko krizo: »Danes, ko so ugotovili, da to ne deluje, so začeli govoriti o energetskih bonih. Ta vlada ima neverjeten dar, da naš skupni denar deli skozi bone. Namesto, da bi se lotevala težav pri vzroku in preprečila podražitve, dovoli, da se te zgodijo, potem pa iz proračuna krpa luknje.«

Men je dal poceni štrom, nihče drug mi ni dal tako pocceni štroma, ne privat in ne državni ponudnik. Pa SDS pravi, da pa drugi nimajo tako bajnih plač kot jo je Golob imel – ja kam so pa ti velesposobneži metali denar, če ni šlo niti za plačo direktorja pa niti za nižje cene štroma za končne uporabnike? Očitno za neke bedarije, ki se niso nikjer poznale.

Tako da kapo dol. Volil ga sicer ne bom, ker ne vem, če bo lahko brzdal skup nametane ljudi. Cerar mi je bil tudi dejansko obetaven in se mi je tudi zdel najboljši predsednik vlade zadnjih 15 let, pa se je njegova stranka sprevrgla v nemogočega počivalnika, ki najslabšemu od najslabših štango drži, katastrofa.

Jaz Golobu štejem v čast tudi to – da se za razliko od Jankoviča, zna pogovarjat z drugimi politiki in očitno sodelovanje ne bo problem. To je bila največja – poleg korupcijskih afer – hiba Jankoviča. Previsoko se je nosil in je mislil, da je v politiki sam. Golob se mi zdi bistveno močnejši lider. Kakršnega zdaj tudi rabimo, da razhajka to bando.

Problem levih politikov je bil tudi vedno, da so bili preveč “prijazni”. Ko je Janša zlival gnojnico po Cerarju, je bil ta tiho. Niti enkrat se ni oglasil v zvezi z lažmi, ki so jih širili. Velika napaka! Ker potem ljudje lažem verjamejo.

Glede tega naj posnemajo Inštitut 8 marec, ki je dobil že zelo trdo kožo. Ko objavijo laž o njih, jo ti vedno javno objavijo in tudi razkrinkajo kot laž ter laži nastavijo ogledalo. Samo tako se lahko boriš proti SDS-ovcem in fašistični propagandi. Nikakor z molkom.

Primer:

Danes sta bila na poročilih dva prispevka o anonimnih pismih, ki so jih dobili poslanci in poslanke.
V teh prispevkih se večkrat pojavijo tudi direktne lažnive obtožbe, da smo to storili mi. Jelinčiča. Škrinjar. In drugih.
Vse skupaj komentira tudi vodja poslanske skupine SDS.
Nekaj malega besede dobijo tudi drugi (med njimi tudi mi), bolj zanemarljivo.
Veliko obtoževanj. Malo konteksta.
Nekaj vprašanj pa je pozabljenih. Na primer:
Kako vodja poslanske skupine SDS komentira, da blejski svetnik SDS na Twitterju odkrito piše o tem, da za nas pripravlja puško?
Kako vodja poslanske skupine SDS komentira, da njihov kolega, novinar Vinko Vasle, piše, da je Nika fuknjena punčka, ki ni vzela tablet?
Komentar ostalih groženj s smrtjo, ki se pojavljajo na spletu z imeni in priimki dejanskih ljudi. Groženj nam. Niki. Jaši. Zlatkotu. Tei. In še marsikomu.
Zakaj na različnih tv programih že več dni pustijo poslance in poslanke neutemeljeno obtoževati in žaliti našo organizacijo, nihče pa v kontekst ne postavlja laganja oblasti ob vložitvi našega zakona, pritiskov na organizacijo?
Kakšne manevre utišanja uporablja trenutna oblast?
Ne pozabimo. Trenutna oblast deluje po načelu, da ko laž ponavljaš dovolj časa, postane resnica.
Mi se bomo proti lažem še naprej borili.
Gremo dalje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close