Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika TO MORATE POSKUSITI – rezine španskega vetra!!!

TO MORATE POSKUSITI – rezine španskega vetra!!!

Pozdravček ljubiteljem sladic!

Sicer te sladice že dolgo časa nisem imela priložnosti pripraviti, sem pa jo zadnjič ponovno zasledila ob prebiranju svojega zvezka z recepti in ta recept velaj za enega mojih najljubših. Priprava je sicer mogoče malce dolga, je pa vredno truda, saj je okus resnično božanski!!! Pecivo je sicer zelo sitosno, ampak sama ponavadi zmažem kar nekaj kosov…

Recept za rezine španskega vetra je sledeč:

Potrebuješ 3 krat po:
5 beljakov
5 žlic sladkorja
1 žlica limoninega soka
3 žlice moke

Stepeš beljak v trd sneg, dodaš sladkor, limonin sok in moko. Biskvit pečeš v podolgovatem pekaču na peki papirju, ki si ga prej namazala z oljem.

Nadev:
0,5 l vročega mleka
6 žlic sladkorja
6-7 žlic moke
15 rumenjakov

V vroče mleko vmešaš sladkor, moko in rumenjake ter mešaš nad rahlim ognjem, da se rahlo zgosti. Kremo ohladiš in nato vanjo dodaš – zmiksaš:

250 g masla
2-3 žlice sladkorja v prahu

Odvzameš 1/3 kreme in vanjo vmešaš 150 g raztopljene jedilne čokolade

v preostalo kremo (2/3) pa 200 g mletih orehov.

Rezine sestaviš takole:
1.Biskvit
2. orehova krema
3. čokoladna krema
4. Biskvit
5. Orehova k.
6. čokoladna k.
7. Biskvit
Celotno skladovnico ponovno premžeš z orehovo kremo in okrasiš s čokoladnimi ostružki.

Skratka, vikend je pred vami, vzemite si čas in vaši pridni odjemalci – jedci vam bodo globoko hvaležni!

Dober tek in lep pozdravček vsem skupaj,

Nika

Bere se tako sladko in dobro, da enkrat sigurno poskusim.

Ampak tale vikend ne, ker je moj največji odjemalec danes po dolgem času stopil na tehtnico in ga je kar malo kap, pa mene tudi ko sem vidla njegove kile :))) In potem sem jih poslušala, da sem jaz kriva,… da odkar sem na tem forumu samo nekaj pečem,…. da njemu se pa pozna,….zdej ga pa sekiram zaradi kil :))) pa še in še hahaha

Vglavnem, sprobam, ko se moj dragi malo ohladi :)))

Lp Tadeja

Nika, tole je pa verjetno pomota, kaj?? 15 rumenjakov? Verjetno si mislila 5, je res?
Pozdravček!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Jaz mislim da je mišljeno 3X po 5 beljakov,…. za tri biskvite.
Če jaz prav razumem.

Ne Vladka preberi se enkrat-bisvit pečeš 3 x po 5 beljakov.Tudi sama sem šla dvakrat prebrat.

Ja, Vladka. Prav si prebrala!!!

Vse skupaj je iz 15 jajc!!!

Na žalost, ampak včasih se pa je vseeno fajn pregrešiti…

lp
Nika

Hej,Vladka!

Ni pomota. Za biskvitne plosce rabis 3×5 beljakov. Ker se kremi 3 krat ponovita,rabis kar veliko in zato tudi 15 rumenjakov,ki ostanejo od 15 beljakov. Pozdravcek Babi

Tadeja, kaj praviš, zakaj smo vedno ženske krive, če se moški zredijo. Pri nas je tako, enkrat pravi ; pa ne tak dobro kuhat in pečt, naslednjič ko pa sva pri mizi ob sami kavici pa spet pravi; a je kje kaj za h kavi? Pol jih pa zastop, če moreš?!?!?! Ha?? LP

Ja, se opravičujem za tisto neumestno pripombo. Res sem prehitro prebrala in na koncu mi je v mislih ostalo le tistih 15 rumenjakov, kar precej, res. Pozdravček vsem in lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Mislim, da so moškii edina bitja tega planeta, ki jih ne bomo nikoli, ampak res nikoli razmele :))) Saj pomoje še sami sebe ne razumejo ha ha, sploh če v kuhinji diši po raznoraznih dobrotah, ki se jim ne morejo upret :)))

Pa kaj čmo, naši so :)))

Lp Tadeja

spanske vetrce sem se ze pripravljala delat…vedno se mi je zdelo tako komplicirano…oz. sem se bala,da ne bo “ratalo”!? pa tudi sedaj….sem malo skepticna:( lp petra

Ali je katera ze dozivela,da je dragi pripomnil ob cisto spodobnem na hitro narejenem kosilu,da tako hrano dobis samo v Ljudski kuhinji? Ljubljancani so dobro poznali to Ljudsko kuhinjo. :))
To je tako,ce jih prevec razvadimo. Lp Babi

zadnjic so mi rekli,da ima krompirjev golaz tocno tak okus kot v nasi menzi! kaj hujsega!!!! v nasi menzi namrec hrana ni sploh…kako bi rekla…no,je zelo,zelo slaba! potem sem vprasala,kdaj so tam zadnjic jedli. pred cca 5-imi leti! o.k.- takrat je bila hrana se na nivoju!! a,kljub temu…!!!(…)))) se dogaja… lp petra

nekaj me heca…. napisem post…pa izgine !!!:( ..!? lp petra

Babi, mislim da so tile naši moški že hudičevo razvajeni :))) Kar naenkrat jim dobrote, ki so jim včeraj še teknile, danes nekako ne ležijo več. Pa kar naenkrat imajo pripombe, take in drugačne,….

Ah, kaj čmo, malo so jih razvadle mame, dokončale smo pa same :))) Očitno je povsod podobno :))

Lp Tadeja

No ravno se spravljam naredit tole sladico – pa vidim, da ni napisano niti na koliko se peče niti koliko časa – a katera ve vsaj približno? Upam, da je katera sploh gor čez vikend!
Lp

jaz sem pekla malo več kot 15min na 190 stopinj

jo je v prvem šusu že zmanjkalo 70% – jaz pa sem pekla beljake pol ure na 150 stopinj.
Pozdravček Mateja

jaz jo pa sparam za jutri, ko ima ata 74. rojstni dan.
upam da bo vesel in da mu bo vsec

Tadeja, verjetno isto pravijo moški za ženske. :)))

A ne bi bilo bolj enostavno, da bi bil samo en spol.

Kar se pa tiče razvajenosti pri hrani, moj mož ni razvajen. Njegova mama je tako slabo kuhala, da če jaz dam na mizo karkoli, vedno pravi, da je dobro.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close