TO MORATE POSKUSITI – rezine španskega vetra!!!
Pozdravček ljubiteljem sladic!
Sicer te sladice že dolgo časa nisem imela priložnosti pripraviti, sem pa jo zadnjič ponovno zasledila ob prebiranju svojega zvezka z recepti in ta recept velaj za enega mojih najljubših. Priprava je sicer mogoče malce dolga, je pa vredno truda, saj je okus resnično božanski!!! Pecivo je sicer zelo sitosno, ampak sama ponavadi zmažem kar nekaj kosov…
Recept za rezine španskega vetra je sledeč:
Potrebuješ 3 krat po:
5 beljakov
5 žlic sladkorja
1 žlica limoninega soka
3 žlice moke
Stepeš beljak v trd sneg, dodaš sladkor, limonin sok in moko. Biskvit pečeš v podolgovatem pekaču na peki papirju, ki si ga prej namazala z oljem.
Nadev:
0,5 l vročega mleka
6 žlic sladkorja
6-7 žlic moke
15 rumenjakov
V vroče mleko vmešaš sladkor, moko in rumenjake ter mešaš nad rahlim ognjem, da se rahlo zgosti. Kremo ohladiš in nato vanjo dodaš – zmiksaš:
250 g masla
2-3 žlice sladkorja v prahu
Odvzameš 1/3 kreme in vanjo vmešaš 150 g raztopljene jedilne čokolade
v preostalo kremo (2/3) pa 200 g mletih orehov.
Rezine sestaviš takole:
1.Biskvit
2. orehova krema
3. čokoladna krema
4. Biskvit
5. Orehova k.
6. čokoladna k.
7. Biskvit
Celotno skladovnico ponovno premžeš z orehovo kremo in okrasiš s čokoladnimi ostružki.
Skratka, vikend je pred vami, vzemite si čas in vaši pridni odjemalci – jedci vam bodo globoko hvaležni!
Dober tek in lep pozdravček vsem skupaj,
Nika
Bere se tako sladko in dobro, da enkrat sigurno poskusim.
Ampak tale vikend ne, ker je moj največji odjemalec danes po dolgem času stopil na tehtnico in ga je kar malo kap, pa mene tudi ko sem vidla njegove kile :))) In potem sem jih poslušala, da sem jaz kriva,… da odkar sem na tem forumu samo nekaj pečem,…. da njemu se pa pozna,….zdej ga pa sekiram zaradi kil :))) pa še in še hahaha
Vglavnem, sprobam, ko se moj dragi malo ohladi :)))
Lp Tadeja
Ja, se opravičujem za tisto neumestno pripombo. Res sem prehitro prebrala in na koncu mi je v mislih ostalo le tistih 15 rumenjakov, kar precej, res. Pozdravček vsem in lep dan!
Vladka
zadnjic so mi rekli,da ima krompirjev golaz tocno tak okus kot v nasi menzi! kaj hujsega!!!! v nasi menzi namrec hrana ni sploh…kako bi rekla…no,je zelo,zelo slaba! potem sem vprasala,kdaj so tam zadnjic jedli. pred cca 5-imi leti! o.k.- takrat je bila hrana se na nivoju!! a,kljub temu…!!!(…)))) se dogaja… lp petra
Babi, mislim da so tile naši moški že hudičevo razvajeni :))) Kar naenkrat jim dobrote, ki so jim včeraj še teknile, danes nekako ne ležijo več. Pa kar naenkrat imajo pripombe, take in drugačne,….
Ah, kaj čmo, malo so jih razvadle mame, dokončale smo pa same :))) Očitno je povsod podobno :))
Lp Tadeja
Forum je zaprt za komentiranje.