Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek tla v kuhinji

tla v kuhinji

Renovirali bomo kuhinjo in se ne moremo odločiti kaj dati na tla. Zdaj imamo topli pod, je super, lahko se očisti. Ne vem kaj naj položimo zdaj … parket, ploščice, topli pod…
kaj imate vi in kako ste zadovoljni?

Imamo ploščice predvsem zato, ker jih je enostavno čistiti.

Živi in pusti živeti

Fino je, če imaš pod takimi tlemi talno gretje, ni pa hudega, če gre za manjše površine. Večje velikosti sivih ploščic, da je čim manj fug. Trpežne so, ker so tudi v masi sive, tako da če kakšen košček odleti ni krize. Na njih se smeti skoraj ne vidi. Izjemno trpežne so in meni osebno tudi zelo lepe. Sama prisegam na tak stil, kombinacija sivih ploščic z leseno, toplo kuhinjo. Pri nas smo imeli pred tem parket. Žal mi je blo vsakega centa zanj. Zdaj smo prezadovoljni s tako rešitvijo.

http://hospicegift.com/wp-content/uploads/2014/06/modest-grey-concrete-tile-kitchen-floor-design-ideas-mixed-with-wooden-cabinet-and-island-table–970×575.jpg

Enako. Ploščice in po prenavljanju bo spet keramika. Granitogres, da se ne razbije, če kaj pade na tla. Osebno pristajam samo na nekako naravne materiale tako, da nekateri odpadejo že v osnovi. Sicer mi je les prva izbira razen za kuhinjo in kopalnico seveda.

Imam izredno kvaliteten topli pod, že 20 let je isti, resnično:)

ko bom pa menjala kuhinjo bom dala najbrž ploščice ali pa parket.

Laminat, spodaj pa talno gretje. Ob naslednji prenovi (ki je, upam, še dolgo ne bo), bomo dali vinil plošče.

Ja, saj tudi mene mikajo ploščice. Kako pa se obnesejo v primeru, da ni talnega gretja? Slišala sem tudi, da ženske pravijo, da jih zaradi trde podlage bolijo noge, če so dalj časa v kuhinji…drži?

Oh kje pa. Še kuharice delajo po deset ur na ploščicah. Mislim to je bedasta izjava…pa si kupiš mehek copat al kaj vem 😀 Krasne so. Meni so všeč, ker me res ne skrbi ne za vodo ne za goste ki včasih uletijo obuti…

Laminat. Zelo zadovoljna.

Imeli smo parket, pa pluto, pa topli pod. S pluto sem bila zadovoljna. Zdaj pa imamo granitogres ploščice, pa sem tudi zadovoljna. Samo pri ploščicah je treba paziti, da so bolj gladke, zaradi čiščenja. Zdaj prodajajo eno malo morje nekih grobih, hrapavih, nesijajnih ploščic (sicer lepih, npr. vzorec staranega lesa mi je bil všeč), ampak če se to z oljem pošprica ali npr. z rdečim vinom, imaš pa težavo.
Nas so na vsak način hoteli prepričati v neko novo plastično oblogo, ki se polaga kot laminat. Ful drago, zgleda pa kot topli pod. Potem imam pa že raje topli pod, pa ga menjam, ko se ga naveličam (glede na ceno).

Dala bi ploščice v videzu parketa.
Sicer so mi všeč tudi velike plošče na sliki, ki jo je ena zgoraj nalimala, lepa mi je tudi kuhinja, ampak ni moj stil.

Midva pa imava po celem stanovanju laminat, samo v kopalnici mozaik ploščice. Sem zelo zadovoljna.

Mi smo prenavljali. Pred tem je bila med kuhinjo in dnevno sobo stena (sicer z vrati), v dnevni je bil parket, v kuhinji pa ploščice. Mi smo steno podrli in v oba prostora pustili samo ena vrata, ki so nekako na sredini prostora. Tam, kjer je bila prej stena je sedaj jedilna miza in optično je ta na pol v prejšnji kuhinji na pol pa v prejšnji dnevni sobi. Ker bi izgledalo grdo, da je pol na ploščicah in pol na parketu, smo se morali odločiti kaj dati po tleh. V naših koncih ni navada, da je parket v kuhinji, zato sem bila skeptična. Na koncu smo se odločili za parket po celem prostoru.

Izbrali smo parket. In ni mi žal. Resnično mi ni žal, čeprav so me vsi prepričevali, da to ni v redu. Zaradi vode, razbijanja ipd. Tako smo pod kuhinjske elemente položili keramične ploščice in tam, kjer sta umivalnik in pomivalni stroj, so nam mojstri naredili naklon in sifon, če bi kdaj uhajala voda. Kuhinjski elementi so spodaj zaprti s coklom, zato se keramičnih ploščic ne vidi in je viden le parket.

Pred tem sem tiste ploščice drsala in čistila, pometala vsak večer, pomivala vsak večer, pod mizo se je poznalo vse, vsaka kapljica vode je ostala gor in se zamazala. Neverjetno, ampak koliko manj imam sedaj vzdrževanja s parketom! Lepo izgleda, toplo je, prijetno za hodit (ne uporabljamo copat, smo radi bosi in v nogavicah), to z vodo je (vsaj zame) en lari fari, ker parket pod kapljicami vode ni prav nič izgubil na izgledu, ni se nikoli poškodoval, pa kuhamo dosti, pa majhne otroke imamo tudi 🙂
Res pa je, da smo izbrali kakovostnega, mat lakiranega, mešanega (torej tudi z grčastim vzorcem), šli smo ga iskat v Italijo, pred tem smo se kar dobro informirali in pretehtali kar nekaj opcij. Priznam, žal mi je za notranja vrata, ki smo jih kupili, žal mi je za komarnike na panoramskem oknu, ki se dvigajo od spodaj gor, žal mi je za otroške sobe, ki smo jih nespametno opremili, za kup stvari se mi zdi, da bi jih sedaj drugače, da imam občutek, da smo nekaj dnarja kar skozi okno zmetali – ampak za parket pa mi ni žal niti centa.

Jaz imam topli pod in ga ne zamenjam za mrzle trde ploščice. Pa v fuge se ti nabira sama umazanija. Topli pod pa obrišeš pa je. Hodim po hiši v nogavicah! Ostani pri toplem podu.

V različnih kuhinjah imela že topli pod, plastificirano pluto in parket. Najbolj sem bila zadovoljna s plastificirano pluto v prejšnjem stanovanju, enostavno vzdrževanje in pa ne pozna se vsak prahec in vsaka kapljica. Če bom še kdaj prenavljala kuhinjo, bo spet plastificirana pluta.
Ploščice mi niso všeč drugje kot v kopalnici, pretrde in prehladne.
Laminata pa ne bi marala nikjer niti zastonj.

Mi smo prej imeli vinil, ki je z leti ratal prav grd, sedaj pa les, hrast. Navdusena.

Mozaik ploscice v kopalnici? In pucat tiste fuge.

Ploščice, na katerih se ne pozna umazano in s čim manj figami. Je najbolj enostavno za čistiti.
Verjetno je tudi plastificirana pluta v redu. Topli pod imam v dnevni sobi in sem tudi zelo zadovoljna z njjim. Vsake toliko časa ga namažem s posebno emulzijo in se tla lepo svetijo. V sobah imam lakiran pod, se tudi dobro obnese.

Sedaj imamo ploščice (spodaj talno gretje), prej smo imeli laminat. Bolj všeč mi je laminat, lažje čiščenje, na ploščicah se vidi vse, tudi fuge je težko čistit…

Pri ploščicah za kuhinjo je treba ful paziti, res. Morajo biti čim večje, lasersko rezane, potem fug skoraj ni, pa ne smejo biti hrapave (vse ploščice, ki imitirajo les so hrapave). Gladke so pa lahko visoki sijaj, tu je treba tudi paziti, da niso preveč svetle in enobarvne, ker se potem poznajo lise od pomivanja. Najboljše so po mojem mnenju polmat oz. polsijaj, pa malo lisaste. Mi imamo nekaj podobnega:http://www.katelotile.com/gallery/catalog.php?id=684#.U7-KMVJQyXU.
Smo pa v stanovanju, tako da tudi hlad ni problem. Jaz sem zadovoljna. Tudi s pluto sem bila, ampak sem se naveličala.

Lani smo renovirali in dali linolej, baje bo čez 20 let enak:)
Imaš nešteto vzorcev, je iz naravnih materialov in topel.
Cena je enaka skoraj kot parket, je pa zelo primeren za kuhinjo, ker je odporen na praske, gladek, super se čisti..
Zelo priporočam.
Sestra ima ploščice pa ji niso všeč, mrzle so poleti in morajo biti ves čas obuti, tak mrzel občutek so ploščice.
Pa še fuge se hitro umažejo, sploh če so majhni otroci.

Imamo plastificirano pluto že 25 let, vmes smo prenavljali pa smo jo pustili, se ji nič ne pozna, pomijem, vsake toliko namažem z loščilom, smeti moraš pa skoraj iskat, ker se nič ne vidi- tako, da priporočam, prijetno za hodit tudi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close