Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek tisti ki ste veliko potovali kako zdaj

tisti ki ste veliko potovali kako zdaj

Kako zdaj potujete, ne potujete, mi smo pred korono zelo veliko potovali, vsaj 2x letno kam daleč.Zdaj pa ne, že dve leti bo od tega..jaz bi sicer šla, mož nikakor ne, je cepljen, jaz nisem..Otroka tudi ne. Boste vseeno potovali in se testirali, se boste cepili zaradi potovanj?

OD začetka korone do sedaj imam sedaj +15k na računu.

Spomladi si častim sončno elektrarno.

Trenutno samo po Evropi, jasno da cepljeni, sploh če greš z letalom. Pa se nismo cepili zaradi potovanj.

Postopek pridobivanja in izplonjevanja vseh obrazcev je mal dolgotrajen, pa potem čekiranje na letališču se zavleče. Ostalo je odvisno v katero državo greš. Mi smo bili letos v Italiji in Španiji. Vse BP, ampak oni tam se kljub minimalnim okužbam res držijo ukrepov. Maske, razkuževanje, distanca.

Izven Evrope planiramo v drugi polovici 22, upam da bo situacija boljša.

Cepite se samo zato da potujete ????????????????? Res škoda besed.

Na letalu nisem bila že od januarja 2020. Niti nimam plana trenutno. Šli smo samo v austrijo in italijo z avtom. Upam da spomladi 2022. Sem cepljena.

Pred tem sem pa veliko potovala. Dvakrat letno nekam dlje, in skoraj mesečno kam po europi za podaljšan vikend. In ja pogrešam.

Nam ostaja denar, v teh dveh letih zaradi nepotovanj na strani vsaj 15-20.000. Me mika, da bi sli, ampak enostavno ni filinga, pa maske, testi, potrdila, strah pred okuzbo, karanteno..brezveze v glavnem, se dobro, da smo prej res dosti videli.

Odgovor na objavo uporabnika
ne, 26.11.2021 ob 11:46

Na letalu nisem bila že od januarja 2020. Niti nimam plana trenutno. Šli smo samo v austrijo in italijo z avtom. Upam da spomladi 2022. Sem cepljena.

Pred tem sem pa veliko potovala. Dvakrat letno nekam dlje, in skoraj mesečno kam po europi za podaljšan vikend. In ja pogrešam.

Do pomladi 2022 že zdavnaj ne boš več veljala za cepljeno.

Samo v premislek.

brez problema lahko gres tudi necepljena. Bos morala pac malo vec testov narest, pa ni zolikane guzve na destinacijah.
v bistvu mi potujemo sedaj v casu korone vec kot pred korono, ker ao potovanja ugodnejsa, manjsa guzva,… tistih par obrazcev preko spleta, ki mi vzamejo vse skupaj 1 uro (sem pac bolj pocasna in vse trikrat preberem) me pa nikakor ne preprecijo.

v hlavnem – vse stima ?

pcr test ni poceni, ponavadi HAG ne zadostuje, če gre 4 članska družina in noben ni cepljen je to tja in nazaj 800 eur, samo za teste..

lepo ta pa, 26.11.2021 ob 10:51

Kako zdaj potujete, ne potujete, mi smo pred korono zelo veliko potovali, vsaj 2x letno kam daleč.Zdaj pa ne, že dve leti bo od tega..jaz bi sicer šla, mož nikakor ne, je cepljen, jaz nisem..Otroka tudi ne. Boste vseeno potovali in se testirali, se boste cepili zaradi potovanj?

Jaz ne.

Pa sem pred tem sranjem pogosto in z veseljem. Po Evropi in tudi ZDA. Veliko želja je še ostalo neizpolnjenih, veliko potovalnih načrtov neuresničenih. In težko se je sprijazniti s tem, ko človek, ki ni ravno butast, dobro vidi, kam vse to pelje. V popolno prepoved potovanj za necepljene!

Zdaj se pa niti pod razno ne grem cepit. Ne “delujem” na take nagnusne prisile in izsiljevanja!!

en lolek, 26.11.2021 ob 11:48

Do pomladi 2022 že zdavnaj ne boš več veljala za cepljeno.

Samo v premislek.

Trenutno mi velja do maja. Ampak hvala za skrb, ker sama res ne znam mesecev štet 🙂

ne, 26.11.2021 ob 12:50

Trenutno mi velja do maja. Ampak hvala za skrb, ker sama res ne znam mesecev štet 🙂

odgovor “ne-ju”…ja, slabo znaš šteti, 9 mesecev ali pa še manj bo veljala cepilna doza…

in, ne, ne potujem in se obenem globoko v sebi počutim hvaležno, da smo živeli v normali ter da mi za dopust nikoli ni bilo žal financ – zdaj vem, zakja…

ahmm, 26.11.2021 ob 13:07

odgovor “ne-ju”…ja, slabo znaš šteti, 9 mesecev ali pa še manj bo veljala cepilna doza…

in, ne, ne potujem in se obenem globoko v sebi počutim hvaležno, da smo živeli v normali ter da mi za dopust nikoli ni bilo žal financ – zdaj vem, zakja…

Lepo da veš kdaj sem bila nazadnje cepljena 🙂

meni ni panika cepljenje, tesitarnje in vse podobno…najbolj me je strah, da bi težje zbolel v drugi državi, po možnosti s slabšo zdravniško oskrbo…

Prej so mi bila potovanja zanimiva, zdaj mi je pa z vsem tem preverjanjem in ukrepi odvratno. Kot bi potoval iz enega koncentracijskega taborišča v drugo. Železna zavesa je padla – tiranija je zmagala. Brez veze, grem med zapečkarje. Ko se mi zaželi tujine, si jo ogledam na starih posnetkih.

Desperadodajka, 26.11.2021 ob 13:55

Prej so mi bila potovanja zanimiva, zdaj mi je pa z vsem tem preverjanjem in ukrepi odvratno. Kot bi potoval iz enega koncentracijskega taborišča v drugo. Železna zavesa je padla – tiranija je zmagala. Brez veze, grem med zapečkarje. Ko se mi zaželi tujine, si jo ogledam na starih posnetkih.

Desperadodajka, se strinjam. Trenutno je po svetu tako, da je vse v znamenju te koronske kuge. Niti pravega veselja ni več…

Dvomim pa, da bo še kdaj tako kot je bilo.??

Odkar je korona, ne potujemo. Je prevelik riziko, pa tudi lete in aranžmane ti lahko kar naenkrat odpovejo in se potem dajaš, da ti vrnejo denar. Če ti ga sploh!

Sploh pa si ne upam pomisliti, da fašeš covid kje daleč v tujini. Stroški zdravljenja so lahko astronomski, npr. v ZDA, pa ne samo tam. Sem slišala za en primer iz Egipta, ko so nekomu nabili stroške zdravljenja covida v nenormalne višave in ga potem niso hoteli pustiti iz države.

Prepotovala sem svet od New Yorka do Indije, sicer mi ni žal, vendar bi bila moja zavest prav tako visoko razvita in morda še bolj, kot če bi vsa ta leta obiskovala vsak dan le prekrasen gozdiček za hišo, ki je zdaj moje svetišče. To je moje najpomembnejše spoznanje.

Ko se zavem, da so vsa potovanja, povezana s prevoznimi sredstvi, nad vse škodljiva za planet, me zelo mika, da bi se odpovedala tudi avtomobilu.

Sama začenjam vlagati vse v dobrodelnost, taksno in drugačno, saj le v sočutju in resnici iščem pot rasti svoje in svetovne zavesti. In to postaja po kovid krizi zame življenjski smisel. In zahvaljujem se univerzumu, da do tega prihaja tudi moj partner in nekateri prijatelji in znanci.

Vsak blišč tega sveta je katastrofa za planet in zanamce.

Nika P, 26.11.2021 ob 15:35

Odkar je korona, ne potujemo. Je prevelik riziko, pa tudi lete in aranžmane ti lahko kar naenkrat odpovejo in se potem dajaš, da ti vrnejo denar. Če ti ga sploh!

Sploh pa si ne upam pomisliti, da fašeš covid kje daleč v tujini. Stroški zdravljenja so lahko astronomski, npr. v ZDA, pa ne samo tam. Sem slišala za en primer iz Egipta, ko so nekomu nabili stroške zdravljenja covida v nenormalne višave in ga potem niso hoteli pustiti iz države.

Preden grem kamorkoli se vedno zavarujemo, enako zavarujemo tudi let, prenočišča pa itak sproti iščemo.

Vse je odvisno od želje in prioritrt 🙂

Asena V., 26.11.2021 ob 15:49

Prepotovala sem svet od New Yorka do Indije, sicer mi ni žal, vendar bi bila moja zavest prav tako visoko razvita in morda še bolj, kot če bi vsa ta leta obiskovala vsak dan le prekrasen gozdiček za hišo, ki je zdaj moje svetišče. To je moje najpomembnejše spoznanje.

Ko se zavem, da so vsa potovanja, povezana s prevoznimi sredstvi, nad vse škodljiva za planet, me zelo mika, da bi se odpovedala tudi avtomobilu.

Sama začenjam vlagati vse v dobrodelnost, taksno in drugačno, saj le v sočutju in resnici iščem pot rasti svoje in svetovne zavesti. In to postaja po kovid krizi zame življenjski smisel. In zahvaljujem se univerzumu, da do tega prihaja tudi moj partner in nekateri prijatelji in znanci.

Vsak blišč tega sveta je katastrofa za planet in zanamce.

No ja, tist gozdiček za hišo se s širnim svetom lahko primerja zdaj, ko si že marsikje bila in mariskaj doživela. Iz nule vedenja kakšno je življenje ljudi na drugih koncih sveta, zelo težko ceniš to, kar imaš doma.

Drugač pa ja, potuje naj se racionalno. Tudi živi in nakupuje naj se tako.

Ne, ni potrebe, niti hude želje glede na to, da je bilo v preteklih letih tega ogromno, dobesedno prenajedeno; sita letal in dolgih prekooceanskih poletov za vsaj 10 let…. in zakaj bi sedaj  hodila izzivat  in pobirat virus po svetu, saj preživeli bomo vse lahko nadoknadili.

Ja, z jadrnico po Jadranu z izbrano manjšo in preverjeno družbo-takim, ki jim tudi zaupam in smo frendi že več kot 20 let v dobrem in slabem. Na jadranje pa  v začetku septembra, ko se gneča neha. Za dušo sprostit, stran od gužve in te norije.

Sicer pa ne verjamem, da bo Hrvaška kadarkoli pristala na izsiljevanje vodilnih članic EU in prepovedala vstop necepljenim ljudem! No way! Oni pa od turizma dejansko živijo.

Tako da mislim, da se bo na hrvaško obalo (kamor Slovenci itak tradicionalno radi gremo) naslednje leto še vedno dalo iti na dopust.

Mi je pa žal za Italijo. Italija je čudovita, vsaj meni. Pa tudi za Grčijo mi je žal. Ampak cepiti se pa vseeno ne mislim samo zato, da se bo dalo povsod potovati…

pa kaj vam je, da se nočete cepiti? Ali res verjamete, da je cepivo strup ali pa da so v njem mikročipi?

Ali se antivaxerji tudi za potovanja npr. v rizične tropske kraje ne cepite? Ali vas je strah samo cepiva proti covidu?

Lani (2020) res nisem potoval nikamor v tujini (smo res zelo previden). Od začetka letošnjega junija od kar sem polno cepljen (tisti, ki boste pisali, da mi bo status cepljenega potekal – ne sekirajte se, grem čez 14 dni po tretjo dozo – torej bo moj status kar ostal;)) pa potujem noramlno – edino res je, da izbiram izključno destinacije v Evropi. Pa nisem se cepil zaradi potovanj – cepil sem se zato, ker želim pomagati k čim višji precepljenosti države in s tem omogočiti blažje ukrepe (samo pomislite – lani bi bili ob takih štsvilkah kot so letos popolnoa zaprti – zdaj pa lahko delamo vse-zato mi res ni žal, da sem se cepil). Na letalu sem bil v tem času 4x. Meni je potovati skoraj enako kot prej – uporaba maske mi je postala navada in mi ni nič grozna, razkuževanje rok mi je tudi popolnoma nemoteče. Največji iizvi je na prometnejših točkah držati distanco, ampak tudi gre … Ostalo pa je s temi manjšimi prilagoditvami (zaradi sebe vestno uporabljaj masko, rakužilo in pazi na distanco – ob enem pa to ne jemlji kot nekaj obremenjujoče) pravzaprav enako kot je bili prej…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close