Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tisti, ki ste preboleli in se, še cepili

Tisti, ki ste preboleli in se, še cepili

Cepila sem se 3 mesece po prebolelosti s 1. odmerkom AZ (raje bi P, a takrat ni bilo te možnosti).

Po 11-tednih po 1. odmerku, sem se cepila z 2. odmerkom.

Odgovor na objavo uporabnika
kako preprečim okužbo zarad brezbrižnih strank, 31.08.2021 ob 20:56

Jaz sem se po januarja prebolelem kovidu cepila šele zdaj! Bistveno prepozno. Pa  čeprav že na  samoplačniški preiskavi junija/ julija nisem imela več protiteles.

Cepila sem se z AstroZeneco. Res sem tako dolgo zbirala pogum za cepljenje.

Ta petek bo šele 2 tedna od prvega odmerka, mi pa na pragu zapiranja države…

Žal mora za boljšo učinkovitost pri cepivu AstraZeneca miniti 12 tednov in ne 8 tednov, če želiš, da te zaščiti 65 % tudi proti delta sevu, o tem berem zadnje tuje novice.

Zdaj sem prav v stiski, ker delam s strankami, ki so nekateri izredno nemarni, butasti in ne ubogajo in se reda ne držijo in so pri tem brezbrižni. Večinoma kljub opozorilom govorijo vame direkt na pol metra razdalje. Ko jih opozorim na nujno masko, si je pa nočejo dati čez nos, ampak imajo pokrita le usta. Vendar se prav skozi nos izloča največ delta seva, tudi 1000 x več kot pri alfa sevu in angleškem sevu. Ali pa jim med pogovorom ta razvlečena stara maska zleze pod nos in si je sploh ne popravijo nazaj, če pa poskušajo, jim zleze nazaj dol, ker je pač rabljena in zmečkana.

Zaposleni se ne moremo nikamor umakniti v majhni stavbi, kljub zračenju, ker ogromno ljudi hodi k nam in ker delta gre po zraku kot kuga.

Ima kdo kakšen nasvet, kako se ne okužiti vsaj še 3 mesece?? Nosim masko, navadila sem se dihat z njo normalno, stisnjeno prek nosa. Brez težav. Razkuževanje rok.

Kaj še lahko naredim, da se ne okužim?

ZApri se  v bajto in čakaj 10 let ko bo to mimo. Življenje gre naprej, eni unrejo zaradi nesreče, eni zaradi gripe, raka, infarkta, kovida, pljučnice itd….

Imela sem herpes zoster po covidu.

Najprej covid. Sicer sem bila doma, a ni bilo enostavno. Pravzaprav se malo spomnim, ker sem imela večino časa res visoko temeperaturo, še ostale težave.

Potem, ko sem bila ok, sem dobila vnetje ledvic, nato še zoster.

Cepila sem se, ker res ne bi še enkrat rada zbolela.

Imam 42 let, sicer povsem zdrava.

Zakoplji se pet metrov pod zemljo in pridi ven čez dvajset let.

Odgovor na objavo uporabnika
Robi567, 31.08.2021 ob 21:23

Zakoplji se pet metrov pod zemljo in pridi ven čez dvajset let.

=”22347594″][/quote]

Zate je res vseeno, ce nisi med ljudmi, varen si. Ce pa bi bil na mojem mestu, bi drugace govoril. Bliznji pa ima avtoimunsko bolezen in, ne smem ga okuziti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close