Tisti, ki se ne želite cepiti-vprašanje
mSmB, 09.09.2021 ob 18:29
Zanima me, za katero cepivo bi se odločili, če bi Vas kakor koli že prisilili v to (saj gre vse v tej smeri), oz. če bi spremenili svoje mnenje?
Bi bilo mogoče cepivo, kjer zadošča en odmerek, po vašem mmenju najustreznejši?
Sama ne vem kaj bi, dovolj mi je pritiskov na eni strani, in praskanja s strani tuje osebe po mojem nosu, na drugi.
Če je že kdo odprl podobno temo, se opravičujem, jo bom skušala poiskati.
Vse dobro vsem.
Kakšno je pa to vpšrašanje? če bi me že kdo prisilil v to?
A vas drugače tudi kar tako v kaj prisilijo? Avtorca naslovnega posta.
Meni je to nepojmljivo, da bi delala nekaj kar ni skladno in sprejemljivo za mene, moje telo, mojo družino.
Rbko, 09.09.2021 ob 20:04
-
Kaj vidimo v Sputniku? Isto to kar ti v drugih sca nij ah.
To je Rusko cepivo ki ni sprejeto v EU iz politicnih razlogov.
Ce bi se slo tok za dosego precepljenosti bi ga sprostili. Kaj pa koga briga za katero sem se osebno odlocil. Glavn da sm cepljen tud ce je not kamilca.
Aaaaampak ti si pa strokovnjak.
En imunolog z bivše Yuge, ki je za cepljenje, a ne z nepreizkušenim mRNA cepivom, je rekel nekako tako: Če se cepljenju ne bi dalo izognit, se je treba pred posegom najesti špeha in povrhu popiti šilce šnopsa. Enako po posegu. Razložil je, kako maščoba in alkohol preprečita vsidranje cepiva v celice. Njegovim znancem je pomagalo, ker nihče ni dobil reakcije.
Nima smisla. Čez mesec, dva, bodo itak rekli da prvi dve dozi ne veljata več in ti C velja, ko prideš po ovo. In tako naprej. Tega ne bo nikoli konec, saj to menda vidite?
Je pa Ihan že rekel, da bo to zimo korona izzvenela in postala del normale. Tako da se popazite še to jesen in zimo, kolikor gre. Potem bo itak konec, ne bo več razloga za kakšna pogojevanja.
rpšgea, 09.09.2021 ob 19:34
A mi lahko razložite, kaj vidite v sputniku? Resno. Na hitro spackano cepivo s preskočeno fazo testiranj. Kljub totalno diktatorski državi jim je v cepljenje skušalo prepričati samo 27 % Rusov. Zakaj torej? Ker je Rusija nek good guy, čeprav ni?
Medtem, ko so ostala cepiva res dobro stestirana, a ne?
Ja, zdajle, ta trenutek, jih v živo testirajo na ljudeh!
cien, 09.09.2021 ob 21:59
Ja, vi se hočete vsi cepiti s Sputnikom, medtem ko se vsi Rusi hočejo cepiti z neruskimi cepivi. Dobre mate lol. Pa v Rusiji je CENZURA, če vam kaj ni jasno. Glede na to, da je vektorsko, morajo biti stranski v rangu Astre in Jannsna.
Sputnik je res vektorsko cepivo, a je vsaj na človeškem adenovirusu, ne pa na opičjem.
Tudi mene. Nocem. Ne zaupam. Jst sm itak vec ali manj nonstop u karanteni, roke mam ciste, telefon razkuzujem… Moram jutri stekerje, kljuke pa kljuce… To pa nisem ze sigurno kak mesc… U guzvo ne hodim. Drzim distanco… Samo ja… Nikol ne ves… Cepil se pa ne bom se kaaaaar nekaj casa. Sploh ne razmisljam o tem. Tudi ce mam termine in ce bom potreboval pcr al pa ne bom mogel cesa… Sploh mi ne pade na pamet kot ena od moznosti “cepljenje”. Cist sem pozabil da to tudi lahko…
Thorr, 09.09.2021 ob 18:42
A sprašuješ v imenu vlade?Saj vsi vemo, da ima vlada na vseh forumih, medijih in straneh ,vse povsod take, ki nabijajo poste o cepljenju, kako je fino in brezplačno, zdaj bi pa še radi vedeli, katero cepivo bi imeli najraje??? Nobenega.
Upam, da se ne najde tukaj kdo, ki bi odgovarjal na tako butasto vprašanje !!!
Ne, ne sprašujem v imenu vlade, zase pa, Thorr. In hvala, da si mi odprl oči, nisem vedela, da vlada tudi to počne. Ali pač…
Torej, ne delaš (več) v javnem sektorju? Nekoč, pred Korono, ko sem tu malo preveč visela in imela neprimerno več časa in interesa, se mi zdi, da sem to zasledila. In če to drži, so cepiva nekako tvoje področje. 😉 Se motim?
Liska, 09.09.2021 ob 18:43
Neprijavljena, 09.09.2021 ob 18:42
Jaz sem se nagibala k temu. En odmerek in konec. Mrn cepiva so nova, jim ne zaupam. Ko sem prebrala več zadev, sem ugotovila, da je največ komplikacij pri vektorskih cepivih.
Tako da sem spet na začetku. Sem pa bila presenečena da se ne da cepit s Sputnikom. Kdo ve zakaj?
evo en butelj se je že našel hahahaha
😀
Ojoj, spregledala sem zadnji stavek, v nasprotnem primeru mu ne bi odgovorila.
Pozdrav soncu, 09.09.2021 ob 20:09
Kakšno je pa to vpšrašanje? če bi me že kdo prisilil v to?
A vas drugače tudi kar tako v kaj prisilijo? Avtorca naslovnega posta.
Meni je to nepojmljivo, da bi delala nekaj kar ni skladno in sprejemljivo za mene, moje telo, mojo družino.
Glede prisile, no ja, saj se odgovor najbrž ponuja kar sam. Če vlada ne prisiljuje neposredno, pa posredno, preko ukrepov, ali pa v javnem sektorju, kjer je cepljenje uradno obvezno, razen, če so spremenili, pa še nisem seznanjena?
mSmB, 26.09.2021 ob 18:27
Ne, ne sprašujem v imenu vlade, zase pa, Thorr. In hvala, da si mi odprl oči, nisem vedela, da vlada tudi to počne. Ali pač…
Torej, ne delaš (več) v javnem sektorju? Nekoč, pred Korono, ko sem tu malo preveč visela in imela neprimerno več časa in interesa, se mi zdi, da sem to zasledila. In če to drži, so cepiva nekako tvoje področje. 😉 Se motim?
A ni bil v Mengšu?
Neprijavljena, 09.09.2021 ob 18:53
Zakaj sem pa jaz butelj če razmišljam o različnih možnostih? Butlji so ti tisti ki ne razmišljajo in so se odločili za eno ali drugo stran.
Mislim, da včasih citiranje zašteka in pride do nesporazumov in zmešnjave. Nihče ni Vam rekel, da ste butelj. Drugače pa se popolnoma strinjam z Vami.
cepka370, 09.09.2021 ob 19:14
Jaz sem sicer cepljena z Janssnom, vendar sem stara. Pri nas (sem v tujini) mlade ženske z Janssnom ne bi cepili.
Kratkoročnih stranskih učinkov nisem imela nobenih, za dolgoročne se pa ne ve – mogoče bodo, mogoče jih ne bo, mogoče jih pa ne bom dočakala.
Zanimivo, hvala za koristno informacijo. Sama imam nekaj let manj, kot 40. Za marsikoga sem že tudi stara. 😉
ja393, 26.09.2021 ob 18:37
Sam sem sicer cepljen, ampak cela ta zagata bi bila lahko rešena na preprost način.
Ljudem bi se ponudilo cepila na klasični tehnologiji inaktiviranega virusa. Ja, obstajajo. Kitajci jih majo.
Ne bi bilo nobenega cviljenja in stokanja. Vsaj 90% manj bi ga bilo.
Zanimivo, moram malo to raziskovati. Hvala. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.