Tisti, ki kupujete eko domaco hrano, cistila ipd.
Pa si zapisuješ, koliko zapravite za hrano? Verjetno ne. Mi smo trije, ne kupujemo eko, ampak kupujemo konvencionalno hrano brez preseravanja, oboji stari starši nas zalagajo z zelenjavo in sadjem z domačega vrta, jajci in mesom, pa damo vsaj 350 evrov vsak mesec, včasih še več. Kupujemo zelo varčno, pijemo vodo, od čistil kupujemo le pralni prašek in prašek za posodo, od kozmetike pa milo, gel za tuširanje, šampon, zobno pasto in kremo za roke ter obraz. Nekaj pustimo še v lekarni, ampak to ne spada pod hrano. Jemo podobno kot vi: testenine, rižote, enolončnice, palačinke – nič posebnega. Za zajtrk ka js kruhom ali jogurt z mislimi. Kupujemo striktno navaden jogurt. Nutele ne kupujemo, čokolešnika tudi ne, sokov tudi ne, včasih kakšne oreške, avokado ali mango – to so za nas dražje stvari, ki si jih tu in tam privoščimo.
Hočem povedati, da že običajna hrana postaja vedno dražja, če pa kupuješ še eko, je pa sploh drago. Mene vsakič vrže na rit, ko gledam cene v trgovinah in včasih bi se najraje zjokala ob tem. Na srečo imajo oboji starši vrt oziroma njivo, eni celo mini kmetijo, tako da jemo dokaj kvalitetno. Če pa bi kupovali še vse, kar nam dajo starši, bi dali za hrano ok. 500 evrov. Pa smo trije, suhi kot trlice in jemo dokaj majhne obroke.
jaz v eko verjamem samo tam, kjer je certifikat na embalaži, na tržnici ne verjamem nikomur .. da ima eko, brez špricanja ipd., ker tisti, ki imamo vrtove vemo, da brez špricanja zraste bolj malo (no, odvisno od leta), predvsem pa je dela veliko več, od tukaj potem višje cene. Pa še tam, kjer so certifikati, je kemija dovoljena do določene mere.
zato jaz na tržnici raje vzamem od kmeta, ki prizna da ima integrirano pridelavo, je ceneje in dvomim da slabše
po moje je sadje bolj problematično kot zelenjava, zato pri nas kupimo bio banane in če je možno še kaj … jagodičevja imamo doma več kot dovolj, je najbolj hvaležna sorta zunaj.
kar se kozmetike in čistil tiče pa smo tudi skromni, največ kupujem v DM eko kozmetika, čistil pa tudi minimalno porabimo.
Mi imamo majhen vrt, ker za večjega ni prostora. Na njem se najde peteršilj, solata, korenje, paradižnik in nekaj krompirja. Za silo je.
Čistila kupujemo od znamke Almawin, prav tako damo veliko na šampone in deodorante, da se ne kupuje ravno najcenejših stvari.
Naročamo tukaj Vaš link. Najde se tudi ekološka prehrana s trsnim sladkorjem itd.
Seveda pa je najbolje tisto kar sam pridelaš. Pa tudi najceneje 😀
Forum je zaprt za komentiranje.